بحران اقلیمی یک فصل ایران را دزدید

شهرهای حاشیه کویر در خطر غیرقابل‌ سکونت شدن

احد وظیفه، رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی، هشدار داد که گرمایش زمین در ایران، با افزایش بیش از ۲ درجه‌ای دما در ۵۰ سال گذشته، فراتر از میانگین جهانی، تابستان‌ها را طولانی‌تر و بهار را کوتاه‌تر کرده است.

دمای تابستانی که پیش‌تر از تیرماه آغاز می‌شد، اکنون از اردیبهشت تا مهر ادامه دارد و در صورت افزایش دما تا ۸ درجه، شهرهایی مانند یزد، کرمان و اصفهان غیرقابل‌سکونت خواهند شد. وظیفه با اشاره به افزایش تبخیر آب، اختلال در بارش‌ها و کمبود منابع آبی، بر لزوم توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر، نوسازی صنعت برق و اصلاح مصرف انرژی تأکید کرد. او هشدار داد که بی‌توجهی به توافق‌نامه پاریس و تداوم روند کنونی، نه‌تنها فصل بهار، بلکه زیست‌پذیری بخش‌هایی از ایران را نابود خواهد کرد.

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی هشدار داد: اگر سناریوی بدبینانه تغییر اقلیم محقق شود و دما تا ۸ درجه افزایش یابد، بسیاری از شهرهای پرجمعیت حاشیه کویر مانند یزد، کرمان و اصفهان دیگر قابل‌سکونت نخواهند بود.

به گفته احد وظیفه، در دهه‌های گذشته، دمای تابستانی ایران در تیرماه آغاز می‌شد، اما اکنون از اردیبهشت شروع و تا مهر ادامه دارد. «تابستان ایران عملا چهار تا پنج ماهه شده است، و دوره گذار از فصل سرد به گرم، یعنی فصل بهار، به‌طرز محسوسی کوتاه شده است.»

وی تاکید کرد که میانگین دمای ایران در ۵۰ سال گذشته بیش از ۲ درجه افزایش یافته که فراتر از میانگین جهانی است.

در حالی که بسیاری از کشورها در مسیر کاهش انتشار کربن گام برداشته‌اند، ایران هنوز اقدام مؤثری در جهت توافقنامه پاریس انجام نداده است. وظیفه با اشاره به افزایش تبخیر آب، نیاز بیشتر به مصرف و اختلال در الگوهای بارشی، افزود: «اگر دما سه درجه افزایش یابد، میزان تبخیر تا ۲۰ درصد بیشتر می‌شود، درحالی‌که منابع آب کشور ثابت یا در حال کاهش است.»

رییس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی راه‌حل مقابله با بحران اقلیمی را توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر، نوسازی صنعت برق، و اصلاح الگوی مصرف انرژی دانست و هشدار داد: «در صورت بی‌توجهی، نه‌تنها فصل بهار، بلکه زیست در نیمی از سرزمین ایران نیز از دست خواهد رفت.»

مطالب مرتبط

نگاه القدس العربی :مترجم علی سرداری

برای رهبران یهودی و صهیونیست آمریکا نیز دیگر تازگی ندارد که به وخامت، فرسایش و انحطاط تصویر دولت اشغالگر اذعان کنند؛ تصویری که زمانی با تاریخ طولانی و غنی همدردی و همبستگی با یهودیان گره خورده بود. این تصویر اکنون در تضاد کامل با مجموعه‌ای از تصاویر فجیع جنایات جنگی است که بدون هیچ بازدارندگی اخلاقی ــ که انتظار می‌رود فرزندان قربانیان هولوکاست داشته باشند ــ ثبت می‌شود؛ کسانی که امروز در فلسطین، لبنان، سوریه و هر جای دیگر، خود به جلادانی بدل شده‌اند که مست از قدرت‌اند.

احسان_شریعتی در گفتگو با NHK ژاپن (ادامه- پایان)

چه در کشورهای جنگ افروز و چه در کشورهای قربانی جنگ. تهاجم و ادامه ی نابخردانه ی جنگ اخیر (بی دلیل یا با اهداف مبهم) از سوی اسرائیل نتانیاهو و امریکای ترامپ (یعنی برغم ادعای تحقق اهداف اعلام شده ی قبلی مانند نابودی توان هسته ای، امکان تعرض نظامی، و تضعیف نیروهای همسو در منطقه، در حمله ی پیش و نیز این بار در حمله ی روز نخست)، در مجموع برخلاف ادعا به نفع نظام در ایران بوده، زیرا نه تنها موجب ریزش و فروپاشی نشده، که مقاومت پیش بینی ناپذیرش در جنگ نابرابر جاری، و این به رغم حذف رهبری و بسیاری از مسئولان سیاسی و نظامی، باعث افزایش اعتبار وی گردیده است. اما به هر حال، مسئله ی حیاتی اکنون چگونگی پایان جنگ و تضمین شروط عادلانه ی آتش بس و صلح پایدار است.

نگاه العدس العربی: مترجم علی سرداری

پس از آنچه رئیس ستاد ارتش ایالات متحده انتظار داشت اتفاق افتاد و ترامپ تهدیدهای گسترده ای برای بازگرداندن ایران به عصر حجر و نابودی کل تمدن“ صادر کرد، در نهایت آتش بس دو هفته ای اعلام کرد و مذاکرات با ایران را آغاز کرد، علیرغم شکست دور اول و اعلام محاصره دریایی علیه جمهوری، ترامپ بازگشت تا در مورد امکان دستیابی به توافق “ ظرف دو روز” صحبت کند، ونس اظهار داشت که مذاکرات “had پیشرفت قابل توجهی داشته است” و کشورش جنبه هایی را که در آن می تواند برخی امتیازات را انجام دهد روشن کرده است.