نگاه العدس العربی: مترجم علی سرداری

از ایران تا لبنان: آیا ترامپ در حال «تصحیح» نتانیاهو است؟

از بسیاری از منابع سیاسی و رسانه ای تایید شده است که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در 28 فوریه تصمیم به اعلام جنگ به ایران گرفته است/ فوریه گذشته، پس از ارائه یک ساعته بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل به ترامپ و دستیاران ارشدش در 11 فوریه، او را متقاعد کرد که کمپین مشترک ایالات متحده و اسرائیل به پیروزی خاصی منجر خواهد شد که رژیم جمهوری را سرنگون خواهد کرد اسلامی. این برنامه حتی شامل یک کلیپ ویدیویی بود که شامل مونتاژی از چهره هایی بود که ایران را رهبری خواهند کرد، البته مهم ترین آنها رضا پهلوی، پسر آخرین شاه ایران، که وفاداری شدید خود به اسرائیل را پنهان نمی کند.
ترامپ علیرغم مخالفت مقامات ارشد به رهبری معاون رئیس جمهور خود، جی دی ونس، که سرسخت ترین مخالف جنگ بود، این تصمیم را گرفت، او تنها کسی در میان مقامات ارشد است که هشدار داده جنگ باعث هرج و مرج منطقهای، تلفات انسانی بیشمار و احتمال از هم پاشیدن اتحاد سیاسی ترامپ خواهد شد چرا که جنگ برای آمریکاییهایی که از تعهد او مبنی بر عدم راهاندازی جنگهای جدید حمایت کردهاند خیانت به نظر خواهد رسید. جان رتکلیف، رئیس سیا، ارزیابی آژانس خود از سناریوهای تغییر رژیم نتانیاهو را ”farcical” ارائه کرد، در حالی که مارکو روبیو، وزیر امور خارجه، در مورد این ارزیابی اظهار داشت: “ به عبارت دیگر، این مزخرف است، ژنرال دن کین، رئیس ستاد مشترک ارتش، نگرانی های جدی در مورد جنگ داشت و به خطرات کاهش تسلیحات، بسته شدن تنگه هرمز و دشواری پیش بینی واکنش ایران اشاره کرد که در واقع اتفاق افتاد، در مقابل، پیت هیگست، سرگرد سابق “National Guard” و مجری تلویزیونی که توسط ترامپ به عنوان وزیر جنگ منصوب شد، مشتاق ترین مقام در میان مقامات ارشد برای راه اندازی آن بود.
پس از آنچه رئیس ستاد ارتش ایالات متحده انتظار داشت اتفاق افتاد و ترامپ تهدیدهای گسترده ای برای بازگرداندن ایران به عصر حجر و نابودی کل تمدن“ صادر کرد، در نهایت آتش بس دو هفته ای اعلام کرد و مذاکرات با ایران را آغاز کرد، علیرغم شکست دور اول و اعلام محاصره دریایی علیه جمهوری، ترامپ بازگشت تا در مورد امکان دستیابی به توافق “ ظرف دو روز” صحبت کند، ونس اظهار داشت که مذاکرات “had پیشرفت قابل توجهی داشته است” و کشورش جنبه هایی را که در آن می تواند برخی امتیازات را انجام دهد روشن کرده است.
عبارت “some presentations” ظاهراً در عرصه جنگ خشونت آمیز اسرائیل علیه “حزبالله” و لبنان ترجمه شد و نتانیاهو پس از امتناع مکرر پاسخ داد، علاوه بر درخواست جوزف عون، رئیس جمهور لبنان برای مذاکرات “direct”، که افتتاحیه آن جلسه ای بود که توسط مارکو روبیو، وزیر امور خارجه ایالات متحده حمایت می شد و شامل سفیر لبنان در واشنگتن، نادا حمادا موواد، و سفیر اسرائیل، یحییل لیتر بود، در آن، دو طرف توافق کردند که “ مذاکرات مستقیم را در زمان و مکان مورد توافق دوجانبه بر روی ” آغاز کنند.
نتانیاهو با عقب نشینی تاکتیکی خود تحت فشار آمریکا بر مسئله لبنان، از جایی که نمی خواست، ارتباط بین مسیر ایران و لبنان و بی توجهی خود به موضع دولت لبنان را که پیش از برگزاری مذاکرات، آتش بس را مقرر می کرد، آشکار کرد.
به نظر می رسد اعلامیه ترامپ، پریروز، این باشد، ارتباط مورد انتظاری بین “leaders” اسرائیل و لبنان در تلاش برای سوء استفاده از درخواست بیروت برای آتش بس با تبدیل آن به “normalization” در سطح ریاست جمهوری لبنان وجود دارد که توسط محافل رسمی لبنان( رد شد و آتش بس را ایجاد می کند تیراندازی که به مدت ده روز اعلام شد ( از نیمه شب پنجشنبه گذشته) شروع می شود، برای این عادی سازی بیشتر از پاسخ به تقاضای ایران “an award” است.
در هر صورت، توالی این حقایق نشان می دهد که “comic show” سقوط جمهوری اسلامی و به دست گرفتن قدرت توسط یک رژیم طرفدار اسرائیل در تهران، که نتانیاهو ترامپ را متقاعد کرد، دیگر قابل استفاده نیست، و دولت ایالات متحده، چه با ایران به توافق برسد و چه اوضاع دوباره بدتر شود ( برای همه)، روند “ تصحیح ” فریب بزرگ نتانیاهو را آغاز کرده است.

مطالب مرتبط

نگاه القدس العربی :مترجم علی سرداری

برای رهبران یهودی و صهیونیست آمریکا نیز دیگر تازگی ندارد که به وخامت، فرسایش و انحطاط تصویر دولت اشغالگر اذعان کنند؛ تصویری که زمانی با تاریخ طولانی و غنی همدردی و همبستگی با یهودیان گره خورده بود. این تصویر اکنون در تضاد کامل با مجموعه‌ای از تصاویر فجیع جنایات جنگی است که بدون هیچ بازدارندگی اخلاقی ــ که انتظار می‌رود فرزندان قربانیان هولوکاست داشته باشند ــ ثبت می‌شود؛ کسانی که امروز در فلسطین، لبنان، سوریه و هر جای دیگر، خود به جلادانی بدل شده‌اند که مست از قدرت‌اند.

احسان_شریعتی در گفتگو با NHK ژاپن (ادامه- پایان)

چه در کشورهای جنگ افروز و چه در کشورهای قربانی جنگ. تهاجم و ادامه ی نابخردانه ی جنگ اخیر (بی دلیل یا با اهداف مبهم) از سوی اسرائیل نتانیاهو و امریکای ترامپ (یعنی برغم ادعای تحقق اهداف اعلام شده ی قبلی مانند نابودی توان هسته ای، امکان تعرض نظامی، و تضعیف نیروهای همسو در منطقه، در حمله ی پیش و نیز این بار در حمله ی روز نخست)، در مجموع برخلاف ادعا به نفع نظام در ایران بوده، زیرا نه تنها موجب ریزش و فروپاشی نشده، که مقاومت پیش بینی ناپذیرش در جنگ نابرابر جاری، و این به رغم حذف رهبری و بسیاری از مسئولان سیاسی و نظامی، باعث افزایش اعتبار وی گردیده است. اما به هر حال، مسئله ی حیاتی اکنون چگونگی پایان جنگ و تضمین شروط عادلانه ی آتش بس و صلح پایدار است.

نگاه القدس العربی :مترجم علی سرداری

این توییت را نمی‌توان بدون توجه به این نکته درک کرد که قتل‌عام عظیمی که ارتش اسرائیل صبح چهارشنبه گذشته در لبنان مرتکب شد و نیروی نظامی گسترده‌ای که به کار گرفت (۱۰۰ بمب در یک دقیقه، همان‌طور که سخنگوی ارتش اشغالگر به آن افتخار می‌کرد)، عملاً مذاکرات را از اسلام‌آباد به لبنانِ تحت حمله منتقل کرد و شکافی عمیق ایجاد نمود که قادر بود میز مذاکره را در خود فرو ببرد.

مطالب پربازدید

مقاله