...تجربه دولت‌های حاکم بر اسرائیل و فهرست بلند ترورها و خیانت‌های آنان در نسل‌کشی فلسطینی‌ها به‌خوبی سیمای منفور آنان را نشان می‌دهد.

چگونه باید جنگ را متوقف کرد؟

یادداشت
روزهای گذشته سرزمین عزیز ایران مورد تهاجم گسترده و وحشیانه رژیم جنایت‌پیشه صهیونیستی قرار گرفت و تعدادی از عالی‌ترین فرماندهان ارشد نظامی، دانشمندان هسته‌ای و شهروندان عادی و بی‌دفاع کشور به شهادت رسیدند و بخشی از مراکز مهم پدافندی، صنعتی و مسکونی و… آسیب دیدند و خسارت‌هایی به مام وطن وارد شد.

جلیل سازگارنژاد
به گزارش گروه رسانه‌ای شرق، روزهای گذشته سرزمین عزیز ایران مورد تهاجم گسترده و وحشیانه رژیم جنایت‌پیشه صهیونیستی قرار گرفت و تعدادی از عالی‌ترین فرماندهان ارشد نظامی، دانشمندان هسته‌ای و شهروندان عادی و بی‌دفاع کشور به شهادت رسیدند و بخشی از مراکز مهم پدافندی، صنعتی و مسکونی و… آسیب دیدند و خسارت‌هایی به مام وطن وارد شد. اینک با عنایت به مفروضات زیر، این پرسش مطرح است که چگونه باید و می‌توان جنگ را متوقف کرد:
1- بر هیچ‌کس پوشیده نیست که رژیم اسرائیل یک نهاد غربی ساخته و با هدف ایجاد ساختاری نظامی و امنیتی برای بهره‌برداری و غارت منابع و ذخایر و سوءاستفاده از موقعیت استراتژیک جغرافیایی منطقه غرب آسیا و اجرای مأموریت‌های مهم تخریبی بین کشورها و ملت‌های خاورمیانه از یک سو و دورساختن فرقه ماجراجوی صهیونیستی از منطقه اروپا و غرب و انتقال قدرت مخرب ذاتی آن به خاورمیانه از سوی دیگر بوده است. برای تحقق چنین نیت شومی، دولت‌های غربی و ناتو به رهبری آمریکا در هفت دهه گذشته پیوسته از اقدامات تجاوزکارانه و جنایت‌های رژیم اسرائیل حمایت همه‌جانبه کرده‌اند.

فیلم لو رفته از پشت صحنه برنامه گوینده سابق درخصوص تبلیغ دمنوش لاغری فرم پرکن
2- ماهیت دولت اسرائیل به‌ویژه سران فعلی آن که عمدتا مانند نخست‌وزیرش از کارکنان سابق سازمان اطلاعاتی آمریکا (سیا) و از باندهای تبهکاری هستند که برای ایفای مأموریت‌های خرابکارانه به سرزمین‌های اشغالی گسیل شده‌اند، یک ماهیت تروریستی است…

…تجربه دولت‌های حاکم بر اسرائیل و فهرست بلند ترورها و خیانت‌های آنان در نسل‌کشی فلسطینی‌ها به‌خوبی سیمای منفور آنان را نشان می‌دهد.
3- ارتش رژیم صهیونیستی نمایشگاهی از برترین تجهیزات و امکانات نظامی و اطلاعاتی و امنیتی پیشرفته کشورهای غربی به‌ویژه آمریکا،‌ فرانسه، انگلیس و آلمان است. بنابراین تقابل نظامی با ارتش اسرائیل در واقع جنگ با آمریکا و متحدان غربی آن است؛ از این‌رو بین امکانات و تجهیزات نظامی ایران (با وجود پیشرفت‌ها و دستاوردهای قابل تحسین و شگفت‌انگیز آن) با اسرائیل و متحدانش توازن منطقی وجود ندارد. از طرفی به‌ دلیل هم‌مرز نبودن ایران و اسرائیل، امکان استفاده ایران از قدرت نیروی زمینی که امتیاز مهم و تجربه موفق در جنگ هشت‌ساله با رژیم بعث عراق بود، میسر نیست و ایران نمی‌تواند از این مزیت بهره ببرد.

4- براساس برخی تحلیل‌ها و شواهد موجود به نظر می‌رسد اسرائیل با چراغ سبز و حمایت گسترده اطلاعاتی و لجستیکی آمریکا و برخی از کشورهای اروپایی برای اجرای مأموریتی مهم از سوی ناتو تجاوز به خاک ایران را آغاز کرده است.

5- سکوت مرگبار بسیاری از کشورهای جهان به‌ویژه مدعیان حقوق بشر و سازمان‌های بین‌المللی در جنایات نسل‌کشی اسرائیل در غزه، لبنان و… و عدم محکومیت واقعی در تجاوز به ایران نشان‌دهنده آن است که نمی‌توان امیدی به مداخله و حسن نیت آنها برای توقف تجاوز و جنگ و ایجاد صلح داشت.

بنابراین با توجه به موارد پیش‌گفته باید دید چگونه می‌توان جنگ را متوقف و آتش آن را خاموش کرد؟ با مذاکره یا مقابله یا ترکیبی از آنها؟ اما قبل از انتخاب هر روش:

الف: در گام نخست باید جلسه‌ای فوری با حضور نخبگان و خردمندان سیاسی و نظامی مجرب و دلسوز کشور برگزار و با نگرش جامع به موضوع، یک برنامه و راهکار فراگیر و همه‌جانبه برای اقدامات بازدارنده در حوزه‌های سیاسی، نظامی، دیپلماسی و… را تدوین کرد و به مرحله اجرا گذاشت. اگر بپذیریم که این امر یک موضوع ملی است، باید به ‌دور از نگاه‌های جناحی از همه ظرفیت‌های کشور و ازجمله مدیران باتجربه و ارشد گذشته مانند سیدمحمد خاتمی،‌ حسن روحانی، جواد ظریف،‌ علی‌اکبر صالحی، موسویان و… و کارشناسان مجرب و دیپلمات‌های خوش‌فکر و باسابقه و فرماندهان نظامی و امنیتی خبره بهره جست. همان‌گونه که رهبری در پیام خود اظهارنظر‌ها و بیانیه‌های مقامات و جناح‌های مختلف کشور را پشتوانه تصمیم خود برای مقابله با دشمن قلمداد کردند، همین دیدگاه‌ها می‌تواند در طرح ایده‌های سازنده، کارساز و راهگشا مفید واقع شود و گامی در جهت دورکردن کشور از جنگ باشد.

ب: در کنار راهکار مقابله با دشمن باید از ظرفیت مذاکره ‌با وساطت و میانجیگری کشورهای دوست و تأثیرگذار مانند چین (که در مسئله ارتباط ایران با عربستان تجربه موفقی به ‌جای گذاشت)، مصر، عمان و… مسیر بازگشت به میز مذاکره و گفت‌وگوی رودررو بهره جست تا گام دیگری برای توقف جنگ برداشته شود.

ج: حفاظت از جان فرماندهان نظامی، دانشمندان هسته‌ای و مدیران سیاسی و شهروندان که از مهم‌ترین سرمایه ملی کشورند و در مسیر نفوذ اطلاعاتی دشمن قرار دارند باید به‌‌جد در دستور کار نهادهای امنیتی قرار گیرد. موضوع نفوذ جاسوسان اسرائیلی در کشور از دیرباز مورد تذکر جدی دلسوزان وطن قرار گرفته که متأسفانه کمتر بدان توجه شده است. انتظار می‌رود در این مقطع حساس با هوشمندی، تمام مسیرهای نفوذ بیگانگان شناسایی و مسدود شود.

د: خلاقیت و ابتکار، دقت و خردمندی و پرهیز از اقدامات احساسی و غیرعقلانی و شتاب‌زده در مواجهه با دشمنی که سازمان‌یافته و با اطلاعات کامل و برنامه جامع و گسترده به سرزمین ما تجاوز کرده بسیار ضروری است. در مقابله با رژیم اسرائیل نیز باید از توان و تجهیزات نظامی خود حداکثر حفاظت و بهره‌داری بهنگام و مؤثر را داشته باشیم و مستند به برنامه جامع با آن روبه‌رو شویم.

ه: فصل مشترک و خواست و اولویت ملت ایران از هر قوم و مذهب و نگرش فکری و سیاسی، حفظ تمامیت ارضی، استقلال و امنیت ایران است و هر راهکار عقلانی و خردمندانه و جامع‌نگرانه‌ای که در تحقق این خواست ملی مؤثر باشد، مورد حمایت همگانی خواهد بود. مذاکره، مقابله یا ترکیبی از آنها و هر ابتکار خلاقانه‌ای که منجر به توقف جنگ شود، مورد استقبال قرار خواهد گرفت.

یاد همه شهیدان سرافراز وطن به‌ویژه شهدای حملات اخیر اسرائیل را گرامی می‌داریم و به روح بلندشان درود می‌فرستیم و با خانواده‌های داغدارشان ابراز همدردی می‌کنیم.

مطالب مرتبط

انجمن‌ها با ابراز تأسف و محکو‌م‌کردن تجاوزگران،

زنده‌باد به خودمان! رفتاری که این روزهای بعد از حملات به تهران و شهرهای دیگرمان داشتیم، واقعا بهتر و منطقی‌تر از آنی بود که انتظار داشتیم. رفتاری خردمندانه و مدنی و... . رفتاری صمیمی همراه با مهر و صبوری. زنان و مردان از کوچک و بزرگ، در گرو‌ه‌های مجازی درخشیدند و روحیه پرستاری و محبت خود را در مقابل بلای جنگ و تخریب و خون‌ریزی به همه سرایت دادند.

ثبيت و افزايش اين سرمايه ايجاد شده در گروی تغيير رفتار عمومي حاكميت است

اكنون ما در اين مقطع نيازمند افزايش سريع و جدي قدرت ملي خود هستيم كه بسيار فراتر از بحث جنگ‌افزار و توان نظامي است. مجموعه حاكميت بايد با درايت و تدبيري سريع، رويكردي متفاوت نسبت به جامعه را در پيش بگيرد و از اين مسير امتياز تقويت قدرت ملي را براي مقاطع و مخاطرات احتمالي دريافت كند. خلاصه اينكه ما در اين جنگ هم به واسطه فعاليت‌هاي گسترده خيانتكارانه زنگ خطر ادامه رويكرد عمومي فعلي را شنيديم و هم با رفتار متين عامه مردم پيام ضرورت اعتماد و اطمينان به اين جامعه را دريافت کردیم.

شرایط خطیر، نیازمند تصمیم‌های بزرگ است

شرایط خطیر، نیازمند تصمیم‌های بزرگ است و تصمیم‌های بزرگ نیز نیازمند تغییر پارادایم‌ها و نگرش‌ها. با اعلام آتش‌بس و خاتمه موقت د‌رگیری‌ها، لازم است حرکت در مسیر تغییر نگرش و گفتمان، چه در داخل و در نسبت با افراد و جریان‌های وطن‌دوست و چه در خارج و در نسبت با کشورها و نهادهای بین‌المللی معقول و صلح‌طلب آغاز شود.

مطالب پربازدید

مقاله