بیانیه هنرمندان هنرهای نمایشی ایران در وداع با حمید سمندریان

به عنوان یکی از خوشایند‌ترین نمونه‌های معلم هنر در یادها خواهی ماند

 جمعی از هنرمندان هنرهای نمایشی ایران با صدور بیانیه ای یاد و خاطره استاد حمید سمندریان پدر تئاتر ایران  را گرامی داشتند.  

متن کامل این بیانیه به نقل از سایت عصر نو شرح زیر است: 

‍حمید عزیز

استاد گرانقدر

دوست و همکار نازنین

خیلی ساده ، با الهام از شخصیت مهربان و بی ریا و صمیمی تو و فارغ از هرگونه آداب و ترتیبی مراتب سپاسمندی قلبی و احترام عمیق خود را به تو استاد ، دوست و همکار که ازبرجستگان و بزرگان تئاتر ایران بوده ای ابراز می داریم.

شاگردان و دوستدارانت که بسیاری از آنان اینک در چهارگوشهء جهان پراکنده اند از یاد نمی برند که با روحیه ای همواره امید بخش و شور آفرین و با رویی گشاده و مَنِشی مطبوع، بیش از چهل سال بی وقفه ، در مقام استادی و معلم هنرهای نمایشی در ایران کوشیده ای و به رغم همهء دشواری ها و محذور ها و سنگ افکنی ها که بود و هست، لحظه ای از آموزش و کوشش و جوشش نیاسوده ای .

چطور می شود بیاد نداشت که تو در آموزش و پروش گروههای بزرگی از بازیگران و هنرپیشگان و کارگردانان سینما و تئاتر ایران نقش بسیار ارجمند و مؤثر داشته ای و بسیاری از هنرمندان پرکار و برجستهء این کشور از جمله هنر آموزان تو و از شاگردان قدرشناس تو بوده اند؟

حمید عزیز

حضور ارجمند تو در میان حرفه ای های نمایش در ایران ، طی چهار دههء متوالی، فارغ از هرگونه جلوه فروشی و در نهایت تواضع، آنچنان پربار و سازنده بوده است که محبوبیت تورا در میان بازیگران تئاتر و سینمای معاصر ایران بی نیاز از هرگونه یادآوری کرده است.

آنان همواره قدردان تو بوده اند زیرا :

منشِ انسانی و رفتار دوستانه و روش شور آفرین و تشویقگر تو با هنرآموزان و شاگردان و همکارانت آنچنان خاطره های زیبایی در ذهن ها نشانده که همواره به عنوان یکی از خوشایند ترین نمونه های معلم هنر در یادها خواهی ماند .

هنرآموزان و همکاران تو همواره قدردان تو بوده اند زیرا:

بسیاری از نویسندگان تئاتر مدرن جهان به واسطه ترجمه ها یا با اجرا های صحنه ای زیبا و هوشمندانه و پر توان تو به ایرانیان شناسانده شده اند.

هنر مندان هنرهای نمایشی ایران آشنایی با نویسندگان بزرگی چون فردریش دورنمات ، ژان آنوی ، اوژن یونسکو ، پیرآندللو تنسی ویلیامز و خیلی های دیگر را مدیون کوشش های تو اند.

حمید عزیز

استاد گرامی

دوست نازنین

می خواستیم از تو سپاسگزاری کنیم که اینگونه عاشقانه و با دست و دلبازی تمام به اعتلای تئاتر در ایران کوشیدی.

می خواستیم از تو سپاسگزاری کنیم که تصویر زیبا یی از یک معلم بازیگری و کارگردانی برای ما ترسیم کردی . تصویر زیبایی از معلم و استادی که نامش حمید سمندریان بود و در روزگاری میان ما می زیست که زمانه بر هنر نمایش بسی سخت می گرفت و با او سر سازگاری نداشت، با اینهمه در کمال صلابت و صفا و مهر ، با هنرآموزان خود همدل و همراه بود و لحظه ای از آموزش باز نایستاد و تا آنجا که رمقی داشت و تا آنجا که ممکن بود ، در راه اعتلای هنر نمایش و در راهنمایی و یاری هنرمندان جوان تلاش کرد .

حمید عزیز

خیلی صمیمانه و بی ریا می خواستیم به تو بگوییم که تصویر زیبای تو را در دل نگاه می داریم که مصداق این بیت حافظ بودی :

با دلِ خونین ، لب ِ خندان بیاور همچو جام

نی گرت زخمی رسد آیی چو چنگ اندر خروش !

حمید عزیز

از تو سپاسگزاری می کنیم به خاطر انسانی و به خاطر هنرمندی و به خاطر معلمی که تو بودی.

یادت همواره روشن و پایدار خواهد بود.

صمیمانه تسلیت خود را به آن عزیز عاشقت ، هنرمند محبوب بانو هما روستا و به خانوادهء ارجمندت تقدیم می کنیم و برای آنان پایداری آرزو داریم.

 

ــــــــــــــــــــــ

 

شهره آغداشلو

هومن آذرکلاه

امید آهنگر

ایرج ادیب زاده

هلن افشان

حمید احیا

علی الهامی منش

زهرا امیر ابراهیمی

داریوش ایران نژاد

بهرام بیضایی

نیلوفر بیضایی

بهرخ بابایی

مهوش برگی

بهروز بهنژاد

مجید بهشتی

فرید بزرگمهر

فرزانه تأییدی

هوشنگ توزیع

سهیل پارسا

آذر پژوهش

سوسن تسلیمی

حمیدرضا جاودان

محمد جلالی چیمه

ایرج جنتی عطایی

بهی جنتی عطایی

مسعود چم آسمانی

میرعلی حسینی

رکن الدین خسروی

حمید دانشور

رضا دانشور

فریبرز دفتری

پروین دهقانی

ناصر رحمانی نژاد

رضا رشیدپور

منوچهر رادین

صدرالدین زاهد

ناصر زراعتی

حسن زرهی

ستاره سهیلی

حمید سیاح زاده

قاسم سیف

اصغر شریعتی

فرید شریفی

علی شریفیان

کاظم شهریاری

مسعود شیرازی

پرویز صیاد

شبنم طلوعی

شهره عاصمی

حمید عبدالملکی

فریبرز علی محمدی کیوانی

ناصر غفرانی فر

داودد غلامحسینی

آذرفخر

سودابه فرخ نیا

سوسن فرخ نیا

رزیتا فضایی

مجید فلاح زاده

رضا قاسمی

علی کامرانی

فرهنگ کسرایی

مهدی کشمیریان

مجید لولاچی (زندآزما)

شاهرخ مشگین قلم

سیمین متین

مرتضی مجتهدیان

فرهاد مجدآبادی

علیرضا مجلل

پیام مجلسی

فاطی محمدی

رجب محمدین

ناصر معمارضیا

محسن مرزبان

ابراهیم مکی

سعید مهاجر

منوچهر نامور آزاد

شکوه نجم آبادی

ناصر نجفی

تینوش نظم جو

محمود هاشمی

اکبر یادگاری

رامین یزدانی

محسن یلفانی

عباس یوسفیانی

 

مطالب مرتبط

در سال ۲۰۲۴ حدود ۵۰ هزار زن و دختر در جهان کشته شده‌اند

کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل درباره افزایش احکام اعدام در ایران و خطر اعدام ده‌ها معترض، تشدید تنش‌های نظامی در منطقه و بحران جهانی خشونت علیه زنان هشدار داد

پیش‌بینی دقیقی از بازار مسکن در سال آینده نیست

پیش‌بینی قطعی این است که اگر مسائل سیاسی و هیجانات ارزی ناشی از آن حل نشود، بازار مسکن همچنان در رکود عمیق خواهد بود؛ در این شرایط قیمت اسمی افزایشی و انجام معامله با این قیمت‌ها کاهشی است

تورم خوراکی‌ها در ایران از آن رو اهمیت دارد که این گروه یک‌سوم سبد خانوار را تشکیل می‌دهد

بانک مرکزی نرخ تورم نقطه به نقطه را در بهمن‌ماه ۶۲.۲ درصد برآورد کرده که بیشترین میزان از فروردین ۱۴۰۲ است. بر اساس این گزارش، نرخ تورم ماهانه نیز به ۸.۴ درصد رسیده که احتمال ثبت رکورد تاریخی تورم را در پایان سال تقویت کرده است