دانشگاه‌ها در جمهوری اسلامی با محدودیت‌های گسترده مواجه شده‌اند

ترک کشور ۱۲ هزار استاد ایرانی در طی ۱۰ سال گذشته در ایران

ملی مذهبی _  غلامرضا ظریفیان، معاون پیشین وزیر علوم، اعلام کرد که در ۱۰ سال گذشته ۱۲ هزار استاد دانشگاه ایران را ترک کرده‌اند و ۶۰درصد این خروجی‌ها مربوط به چهار سال اخیر است.

معاون پیشین وزیر علوم در بیست و یکمین مجمع عمومی انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها گفت که دانشگاه‌ها در جمهوری اسلامی با محدودیت‌ها و سوءظن‌های گسترده مواجه شده‌اند و بسیاری از استادان برای ادامه فعالیت علمی و زندگی حرفه‌ای خود ناچار به مهاجرت شده‌اند.

ظریفیان با اشاره به تغییرات گسترده در اکوسیستم آموزش عالی ایران تاکید کرد که این سیستم نیازمند اختیارات ویژه و استقلال بیشتر است و تلاش‌های وزارت علوم تنها توانسته تا حدی دانشگاه‌ها را سر جای خود نگه دارد. او افزود که اخیرا بودجه پارک‌های علم و فناوری ۱۰ برابر شده و این می‌تواند به بازگشت نقش توسعه‌ای دانشگاه‌ها کمک کند.

این مقام پیشین وزارت علوم همچنین تاکید کرد که اختلافات و دعواهای حکومتی در حوزه آموزش عالی، در نهایت به ضرر مردم تمام می‌شود و دانشگاه‌ها هنوز نتوانسته‌اند به جایگاه واقعی خود در جامعه دست یابند.

مطالب مرتبط

در سال ۲۰۲۴ حدود ۵۰ هزار زن و دختر در جهان کشته شده‌اند

کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل درباره افزایش احکام اعدام در ایران و خطر اعدام ده‌ها معترض، تشدید تنش‌های نظامی در منطقه و بحران جهانی خشونت علیه زنان هشدار داد

پیش‌بینی دقیقی از بازار مسکن در سال آینده نیست

پیش‌بینی قطعی این است که اگر مسائل سیاسی و هیجانات ارزی ناشی از آن حل نشود، بازار مسکن همچنان در رکود عمیق خواهد بود؛ در این شرایط قیمت اسمی افزایشی و انجام معامله با این قیمت‌ها کاهشی است

تورم خوراکی‌ها در ایران از آن رو اهمیت دارد که این گروه یک‌سوم سبد خانوار را تشکیل می‌دهد

بانک مرکزی نرخ تورم نقطه به نقطه را در بهمن‌ماه ۶۲.۲ درصد برآورد کرده که بیشترین میزان از فروردین ۱۴۰۲ است. بر اساس این گزارش، نرخ تورم ماهانه نیز به ۸.۴ درصد رسیده که احتمال ثبت رکورد تاریخی تورم را در پایان سال تقویت کرده است

مطالب پربازدید

مقاله