دکتر قره‌حسنلو از روز چهارم‌دی۱۴۰۴ در اعتراض به شرایط نگهداری‌ در حبس اعتصاب غذا کرد

وکیل حمید قره‌حسنلو خبر داد: ادامه اعتصاب غذا می‌تواند عواقب ناخوشایندی داشته باشد

«محسن بیات» وکیل «حمید قره‌حسنلو» از زندانیان سیاسی جنبش «زن، زندگی، آزادی» در گفت‌وگو با رسانه «امتداد» خبر داده است که طی دو سال‌ و‌ نیم گذشته، موکل او در بند قرنطینه زندان مرکزی یزد نگهداری می‌شود که شرایط خوبی ندارد. به گفته محسن بیات، ادامه اعتصاب غذا حمید قره‌حسنلو در اعتراض به شرایط حبس می‌تواند «عواقب ناخوشایندی» برای او داشته باشد.

دکتر قره‌حسنلو از روز پنج‌شنبه، چهارم‌دی۱۴۰۴ در اعتراض به شرایط نگهداری‌اش در حبس اعتصاب غذا کرده است. پیش‌تر فایل صوتی از حمید قره‌حسنلو در اختیار ایران‌وایر قرار گرفته است که این پزشک می‌گوید «علی‌رغم بی‌گناهی در حبس در تبعید بوده» و «علاوه بر این‌که احکام ظالمانه‌ای» برایشان صادر شده، «در زندان نیز در حق ما ظلم و اجحاف ادامه داشته» است.

با گذشت پنج روز از آغاز اعتصاب غذا این زندانی سیاسی، حالا وکیل او می‌گوید: «محل نگهداری آقای قره‌حسنلو شرایط خوبی ندارد. او دو سال و نیم است که در بند قرنطینه زندان مرکزی یزد است. مسوولان زندان هم از انتقال او به محل نگهداری زندانیان سیاسی تا امروز امتناع کرده‌اند. آیین‌نامه تفکیک طبقه‌بندی زندانی‌ها اقتضا می‌کند که زندانی‌ها از هم تفکیک شوند ولی متاسفانه علی‌رغم گذشت دو سال و نیم از حضور قره‌حسنلو در زندان مرکزی یزد او همچنان در بخش قرنطینه نگهداری می‌شود.»

این وکیل یادآور شده است که بند قرنطینه زندان مرکزی یزد «نه تنها از نور و فضای مناسب برخوردار نیست بلکه باتوجه به مراجعه افراد مختلف جهت اسکان موقت در قرنطینه و باتوجه به شرایط نامساعد موجود، ایشان در معرض انواع خطرات قرار می‌گیرد.»

به گفته محسن بیات، موکل او تاکنون دو بار مورد تهدید قرار گرفته است و بارها به شرایطی که به او تحمیل کرده‌اند، اعتراض کرده است: «اما با این بهانه که در صدد هستیم جای مناسبی برای شما در نظر بگیریم از اجرای این امر سر باز زده‌اند.» این‌بار هم به گفته محسن بیات، مسوولان زندان قول‌هایی در همین زمینه به حمید قره‌حسنلو داده‌اند.

وکیل حمید قره‌ حسنلو در این گفت‌وگو تاکید کرده است: «باتوجه به وضعیت ایشان و مصرف داروهای خاص و لزوم رعایت رژیم غذایی تصمیم به اعتصاب غذا و ادامه آن درصورتی که از سوی مسوولان زندان اقدام لازم درجهت انتقال ایشان به بند زندانیان سیاسی صورت نگیرد، می‌تواند آثار و عواقب ناخوشایندی داشته باشد.»

دکتر حمید قره‌حسنلو و همسرش، «فرزانه قره‌حسنلو»، از بازداشتی‌های اعتراضات چهلم حدیث نجفی در بهشت سکینه کرج هستند که در پرونده‌ای پر از تناقض و بدون دسترسی به دادرسی عادلانه، به ترتیب ابتدا به اعدام و ۲۵ سال حبس در تبعید و سپس به ۱۵ سال و ۵ سال حبس در تبعید در زندان‌های یزد و وکیل‌آباد مشهد محکوم شدند.

در این پرونده، «محمدمهدی کرمی» و «محمد حسینی»، از جوانان معترض بازداشت‌شده به اتهام «محاربه» از طریق «قتل» عجمیان، در سحرگاه ۱۷آذر۱۴۰۱ اعدام شدند.

ایران‌وایر پیش‌تر به اسناد و اطلاعاتی دست‌یافته که نشان می‌دهد دکتر قره‌حسنلو و همسرش نه‌تنها نقشی در کشته شدن عجمیان نداشته‌اند، بلکه ساعتی پیش از مرگ عجمیان با مداخله به موقع، جان یک روحانی رهگذر را نجات داده‌اند. با این‌حال، خانواده آقای عجمیان، بارها خواستار اعدام دکتر قره‌حسنلو و مجازات بیشتر و سنگین‌تر او و دیگر متهمان این پرونده شده‌اند.

مطالب مرتبط

در سال ۲۰۲۴ حدود ۵۰ هزار زن و دختر در جهان کشته شده‌اند

کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل درباره افزایش احکام اعدام در ایران و خطر اعدام ده‌ها معترض، تشدید تنش‌های نظامی در منطقه و بحران جهانی خشونت علیه زنان هشدار داد

پیش‌بینی دقیقی از بازار مسکن در سال آینده نیست

پیش‌بینی قطعی این است که اگر مسائل سیاسی و هیجانات ارزی ناشی از آن حل نشود، بازار مسکن همچنان در رکود عمیق خواهد بود؛ در این شرایط قیمت اسمی افزایشی و انجام معامله با این قیمت‌ها کاهشی است

تورم خوراکی‌ها در ایران از آن رو اهمیت دارد که این گروه یک‌سوم سبد خانوار را تشکیل می‌دهد

بانک مرکزی نرخ تورم نقطه به نقطه را در بهمن‌ماه ۶۲.۲ درصد برآورد کرده که بیشترین میزان از فروردین ۱۴۰۲ است. بر اساس این گزارش، نرخ تورم ماهانه نیز به ۸.۴ درصد رسیده که احتمال ثبت رکورد تاریخی تورم را در پایان سال تقویت کرده است

مطالب پربازدید

مقاله