تحولی مهم در پرونده هسته ای ایران

وزارت امور خارجه مسئول انجام مذاکرات هسته‌ای شد

وزارت امور خارجه مسئول انجام مذاکرات هسته‌ای شد.

به گزارش عصر ایران، پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری نوشت: حسن روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران، مسئولیت مذاکرات هسته‌ای با طرف‌های خارجی را به وزارت امور خارجه محول کرد.

قبل از این برای سال ها، مسؤولیت مذاکرات هسته ای با طرف های خارجی در ایران برعهده دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران بود.

پیش از این حسن روحانی، علی لاریجانی و سعید جلیلی در جایگاه دبیر شورای عالی امنیت ملی مذاکراتی را با نمایندگان سازمان های بین المللی و کشورهای خارجی درباره موضوع هسته ای انجام داده بود.

سپردن مسؤولیت انجام مذاکرات هسته ای به وزارت خارجه، به معنی انتقال پرونده هسته ای ایران از شورای عالی امنیت ملی به وزارت خارجه نیز هست.

حسن روحانی رئیس جمهور فعلی ایران در جایگاه دبیر وقت شورای عالی امنیت ملی ایران از تاریخ 14 مهر 1382 مسؤولیت مستقیم تیم مذاکره کننده هسته ای ایران را برعهده گرفت و به مدت 678 روز در راس تیم مذاکرات هسته ای قرار داشت.

پس از او علی لاریجانی دبیر وقت شورای عالی امنیت ملی (بین سال های 1384 تا 1386) و سعید جلیلی دبیر فعلی شورای عالی امنیت ملی بین تاریخ مرداد 1386 تا خرداد 1392 مسؤولیت مذاکرات هسته ای را برعهده داشتند.

تا قبل از این، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران با گروه 1+5 مذاکراتی را درباره مسئله هسته ای تهران انجام می داد. گروه 1+5 متشکل از 5 کشور عضو دائم شورای امنیت (آمریکا، روسیه، چین، فرانسه ، بریتانیا) به علاوه آلمان است.

هم اکنون پیش بینی می شود وزیر یا مقام ارشدی از وزارت خارجه ایران در مرحله بعدی مذاکرات هسته ای با گروه 1+5 حاضر شود.

مسؤول عالی سیاست خارجی اتحادیه اروپا مسؤولیت سرپرستی گروه 1+5 را در مذاکرات با ایران برعهده دارد که هم اکنون این سمت برعهده کاترین آشتون است.

آخرین مرحله از مذاکرات هسته ای ایران و گروه 1+5 در فروردین 1392 در شهر آلماتی قزاقستان برگزار می شود.

خاطرنشان می شود پیش از این صحبت هایی مبنی بر انتقال این پرونده به وزارت خارجه مطرح شده بود.

به نظر می رسد با وجود دکتر ظریف در مقام وزارت خارجه مسئولیت این مذاکرات به وی سپرده شود.

مطالب مرتبط

در سال ۲۰۲۴ حدود ۵۰ هزار زن و دختر در جهان کشته شده‌اند

کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل درباره افزایش احکام اعدام در ایران و خطر اعدام ده‌ها معترض، تشدید تنش‌های نظامی در منطقه و بحران جهانی خشونت علیه زنان هشدار داد

پیش‌بینی دقیقی از بازار مسکن در سال آینده نیست

پیش‌بینی قطعی این است که اگر مسائل سیاسی و هیجانات ارزی ناشی از آن حل نشود، بازار مسکن همچنان در رکود عمیق خواهد بود؛ در این شرایط قیمت اسمی افزایشی و انجام معامله با این قیمت‌ها کاهشی است

تورم خوراکی‌ها در ایران از آن رو اهمیت دارد که این گروه یک‌سوم سبد خانوار را تشکیل می‌دهد

بانک مرکزی نرخ تورم نقطه به نقطه را در بهمن‌ماه ۶۲.۲ درصد برآورد کرده که بیشترین میزان از فروردین ۱۴۰۲ است. بر اساس این گزارش، نرخ تورم ماهانه نیز به ۸.۴ درصد رسیده که احتمال ثبت رکورد تاریخی تورم را در پایان سال تقویت کرده است