پس از دو انفجار تروریستی

نفتکش سابیتی در حال بازگشت به خلیج فارس است

شرکت ملی نفتکش ایران روز جمعه اعلام کرد که نفتکش حادثه‌دیده سابیتی، در وضعیت باثباتی قرار گرفته و به سوی خلیج فارس حرکتش را آغاز کرده است.

به گزارش بی بی سی این شرکت ساعتی پیشتر در بیانیه‌ای تایید کرده بود که این نفتکش، صبح جمعه در دو انفجار جداگانه که احتمالا بر اثر اصابت موشک بوده، در ساعت‌های ۵ و ۵:۲۰ صبح در ۶۰ مایلی (۱۱۰ کیلومتری) بندر جده عربستان سعودی دچار انفجار در بخش بدنه شده است.

نفتکش سابیتی متعلق به شرکت ملی نفتکش ایران است.

بر اساس بیانیه شرکت ملی نفتکش ایران، این شناور دچار آتش‌سوزی نشده و هیچ یک از خدمه آن نیز آسیب ندیده‌اند.

در این بیانیه آمده است: “این سانحه آسیب‌دیدگی در مخازن ۱ و ۲ در قسمت سمت راست کشتی به ابعاد نیم تا یک و نیم متر در بدنه کشتی ایجاد کرده است.”

همچنین به گزارش وب‌سایت اعتمادآنلاین، نصرالله سردشتی، مدیر عامل شرکت ملی نفتکش گفته است که “هیچ طرفی هیچ گونه کمکی” به نفتکش سابیتی نکرده است.

عباس موسوی سخنگوی وزارت خارجه ایران نیز گفته است که این نفت‌کش” دو بار و به فاصله حدود نیم ساعت هدف قرار گرفته است.”

آقای موسوی افزود: “در چند ماه گذشته برخی اقدامات تخریبی دیگر نیز علیه نفتکش‌های ایران در دریای سرخ صورت پذیرفته که بررسی‌ها در خصوص عوامل دخیل در این اقدامات در حال انجام است.”

در پی وقوع انفجار، گفته شد که مخزن اصلی نفت در کشتی آسیب دید و نفت آن به دریا نشت کرد اما خبرگزاری‌های ایرانی، بعدتر از توقف نشت نفت خبر دادند.

بر اساس این گزارش‌ها، کارشناسان فنی مستقر بر روی شناور در حال بررسی علت انفجار هستند و احتمال می‌دهند این رخداد بر اثر انجام “اقدام تروریستی” باشد.

در پی این سانحه قیمت نفت در بازارهای جهانی دو درصد افزایش یافت.

در یکی از نخستین واکنش‌های بین‌المللی به این حادثه گنگ شوآنگ، سخنگوی وزارت خارجه چین ابراز امیدواری کرد که همه طرف‌های درگیر در این حادثه، با همکاری امنیت و ثبات منطقه را حفظ کنند.

مطالب مرتبط

در سال ۲۰۲۴ حدود ۵۰ هزار زن و دختر در جهان کشته شده‌اند

کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل درباره افزایش احکام اعدام در ایران و خطر اعدام ده‌ها معترض، تشدید تنش‌های نظامی در منطقه و بحران جهانی خشونت علیه زنان هشدار داد

پیش‌بینی دقیقی از بازار مسکن در سال آینده نیست

پیش‌بینی قطعی این است که اگر مسائل سیاسی و هیجانات ارزی ناشی از آن حل نشود، بازار مسکن همچنان در رکود عمیق خواهد بود؛ در این شرایط قیمت اسمی افزایشی و انجام معامله با این قیمت‌ها کاهشی است

تورم خوراکی‌ها در ایران از آن رو اهمیت دارد که این گروه یک‌سوم سبد خانوار را تشکیل می‌دهد

بانک مرکزی نرخ تورم نقطه به نقطه را در بهمن‌ماه ۶۲.۲ درصد برآورد کرده که بیشترین میزان از فروردین ۱۴۰۲ است. بر اساس این گزارش، نرخ تورم ماهانه نیز به ۸.۴ درصد رسیده که احتمال ثبت رکورد تاریخی تورم را در پایان سال تقویت کرده است

مطالب پربازدید

مقاله