برخی از بازداشت‌شدگان در مکان نامعلومی نگهداری می‌شوند

درخواست ملاله یوسف‌زی برای آزادی فوری نرگس محمدی/ واکنش مای ساتو به بازداشت‌های مشهد

ملی مذهبی _  ملاله یوسف‌زی، جوان‌ترین برنده صلح نوبل، با اعلام حمایت از نرگس محمدی، گفت دلیل بازداشت مجدد او جسارتش در مبارزه او برای آزادی زنان ایرانی است. خانم یوسف‌زی، که جوان‌ترین برنده صلح نوبل است، شامگاه سه‌شنبه ۲۵ آذر در شبکه ایکس نوشت: «نرگس محمدی جسارت آن را دارد که خواستار آزادی زنان ایرانی شود و به همین دلیل بار دیگر توسط مقام‌های ایران بازداشت شده است. من با او اعلام همبستگی می‌کنم و خواستار آزادی فوری‌اش هستم.»

نرگس محمدی از ۲۱ آذر که همراه با شمار دیگری از فعالان مدنی در جریان مراسم هفتم خسرو علیکردی، وکیل دادگستری، در شهر مشهد دستگیر شد، همچنان در مکانی نامعلوم بازداشت است و برادرش روز سه‌شنبه گفت «اطلاعات ما دربارهٔ وضعیت سلامتی او بسیار اندک است و خیلی نگرانیم که وضعیت نگهداری‌اش چگونه است».

مای ساتو: اخبارِ بازداشت‌شدگان مراسم خسرو علیکردی را از نزدیک دنبال می‌کنم

گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد برای ایران، اعلام کرد پیگیر اخبار مربوط به بازداشت‌شدگان در مراسم هفتم خسرو علیکردی، وکیل جان‌باخته در مشهد، است.

مای ساتو، روز چهارشنبه ۲۵ آذر، در شبکۀ ایکس نوشت که از نزدیک اخبار مربوط به ادامۀ بازداشت ۲۵ نفری که در مراسم هفتم علیکردی در مشهد بازداشت شدند را دنبال می‌کند.

او افزوده که در جریان قرار گرفته که برخی از بازداشت‌شدگان در مکان نامعلومی نگهداری می‌شوند.

مای ساتو در عین حال تأکید کرد که سوگواری مسالمت‌آمیز و ابراز اندوه، باید مورد احترام قرار گیرد.

خسرو علیکردی، که مراسم بزرگداشت او در مشهد با برخورد مأموران امنیتی به درگیری و خشونت کشیده شد، خود مدتی زندانی بود و در سال‌های اخیر وکالت برخی زندانیان سیاسی و خانواده‌های دادخواه را بر عهده داشت.

مقامات رسمی می‌گویند دلیل مرگ علیکردی «سکته قلبی» بود، اما شماری از وکلا از جمله برادر این وکیل جان‌باخته، مرگ او را «مشکوک» خوانده‌اند. جواد علیکردی، که در حال گذراندن محکومیت با پابند است، پس از مرگ برادرش در دفتر کار خود، پیوسته بر مشکوک بودن علت مرگ او تأکید کرده و جمع‌آوری دوربین‌های مداربسته توسط مأموران را به‌عنوان یکی از دلایل خود عنوان می‌کند.

در مراسم هفتم او شماری از فعالان مدنی از جمله نرگس محمدی، برندۀ جایزۀ صلح نوبل بازداشت شدند که به گفتۀ برادر و وکیل او، مشخص نیست در کجا نگهداری می‌شود و وضعیت سلامتی‌اش چگونه است.

خانم محمدی سه روز بعد از بازداشت و بی‌خبری، در یک تماس تلفنی کوتاه به خانواده‌اش گفته بود که «همکاری با دولت اسرائیل» متهم شده است.

 

مطالب مرتبط

در سال ۲۰۲۴ حدود ۵۰ هزار زن و دختر در جهان کشته شده‌اند

کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل درباره افزایش احکام اعدام در ایران و خطر اعدام ده‌ها معترض، تشدید تنش‌های نظامی در منطقه و بحران جهانی خشونت علیه زنان هشدار داد

پیش‌بینی دقیقی از بازار مسکن در سال آینده نیست

پیش‌بینی قطعی این است که اگر مسائل سیاسی و هیجانات ارزی ناشی از آن حل نشود، بازار مسکن همچنان در رکود عمیق خواهد بود؛ در این شرایط قیمت اسمی افزایشی و انجام معامله با این قیمت‌ها کاهشی است

تورم خوراکی‌ها در ایران از آن رو اهمیت دارد که این گروه یک‌سوم سبد خانوار را تشکیل می‌دهد

بانک مرکزی نرخ تورم نقطه به نقطه را در بهمن‌ماه ۶۲.۲ درصد برآورد کرده که بیشترین میزان از فروردین ۱۴۰۲ است. بر اساس این گزارش، نرخ تورم ماهانه نیز به ۸.۴ درصد رسیده که احتمال ثبت رکورد تاریخی تورم را در پایان سال تقویت کرده است

مطالب پربازدید

مقاله