زندانیان سیاسی زندان اوین یاد آرمیتا گراوند را گرامی داشتند

خاکسپاری آرمیتا گراوند؛ با شرکت مردم در فضای امنیتی و همراه با بازداشت برخی حاضرین

ملی مذهبی _ در پی جان سپردن آرمیتا گراوند پس از ۲۸ روز کما، مراسم خاکسپاری او صبح هفتم آبان در آرامستان بهشت زهرا تهران برگزار شد.این دختر ۱۶ ساله که در مهرماه هنگام رفتن به مدرسه در متروی تهران به طرز مشکوکی دچار صدمه مغزی می‌شود، با حضور شماری از مردم و در فضای امنیتی بدرقه و به خاک سپرده شد. ویدئوهای منتشر شده نشان می‌دهند، این مراسم با شعار “آرمیتا روحت شاد” و “آرمیتا خداحافظ” همراه بوده است. 
گزارش‌هایی نیز از دستگیری چند نفر از حاضران و انتقال آنها به مکان نامعلومی با استفاده از آمبولانس انتشار یافته است.هه‌نگاو گفته دو نفر از بازداشت‌شدگان از بستگان آرمیتا بوده‌اند.

گفته شده آرمیتا گراوند علی‌رغم خواست خانواده‌اش و تحت فشار مأموران امنیتی در بهشت زهرای تهران دفن شده است. پس از انتشار خبر جان باختن آرمیتا گراوند از سوی رسانه‌های وابسته به حکومت ایران، شعارهای شبانه علیه حکومت در مناطق مختلف ایران از جمله شهرک اکباتان، سعادت آباد، کرج و شیراز سر داده شد. شهروندان در شعارهای خود، جمهوری اسلامی را قاتل آرمیتا گراوند اعلام کرده‌اند.

نرگس محمدی فعال حقوق بشر و برنده نوبل صلح در پیامی از زندان نوشت: «آرمیتای پر از شور زندگی ما را به خاطر موهای زیبایش که قصد نداشت با حجاب اجباری پنهانش کند، به گام مرگ فرستادند.»

این فعال حقوق بشر با اشاره به عدم دسترسی به اطلاعات در مورد وضعیت آرمیتا نوشت: «مرگ مظلومانه آرمیتا را هرگز فراموش نخواهم کرد و به پاس خونش “حجاب اجباری” را برنخواهم تابید.»

واکنش وزیر امورخارجه آلمان 

آنالنا بربوک، وزیر خارجه آلمان نیز در حساب اکس خود به جان سپردن آرمیتا واکنش نشان داد. او نوشت که آرمیتا گراوند فقط شانزده سال داشت. یک کودک، یک دانش‌آموز؛ یک زندگی کامل هنوز در انتظار او بود. خشونت رژیم (ایران) آینده آنها را ربوده است.بربوک در پیام خود افزود: «جوانان آینده ایران  هستند. زنان آینده ایران هستند. رژیم نمی‌تواند آزادیخواهی آنان را سرکوب کند.»

آرمیتا گراوند روز ۹ مهرماه در راه مدرسه در ایستگاه مترو میدان شهدا بی‌هوش و به بیمارستان نظامی فجر زیر نظر نهادهای امنیتی بستری می‌شود. منابع خبری حکومتی می‌گویند، آرمیتا دچار افت فشار و بیهوشی شده بود و برای تأیید این ادعا خانواده آرمیتا گراوند تحت فشارهای شدید قرار گرفتند. گفته می‌شود پدر و مادر این دختر نوجوان از گفت‌وگو با رسانه‌ها منع نیز شدند و از آنها گواهی عدم شکایت از نهادها و دستگاه‌های حکومتی نیز گرفته شده است.

در دیگر سو اما جامعه و افکار عمومی بر این باورند که در ایستگاه متروی تهران، آرمیتا مورد حمله مأموران حجاب‌بان قرار گرفته و بر اثر برخورد فیزیکی و ضربه یا ضرباتی به کما رفته است.روزنامه گاردین به نقل از دو شاهد عینی تأیید کرده که آرمیتا توسط زنانی که مأمور حجاب بوده‌اند، مورد ضرب و شتم قرار گرفته است. سازمان عفو بین‌الملل نیز در پیامی خواستار تشکیل یک گروه مستقل و ناظران کمیته حقیقت‌یاب برای بررسی وضعیت آرمیتا شده بود.

براساس خبر رسیده به «ایران‌وایر»، شماری از زندانیان سیاسی زندان اوین، روز ۷ آبان با تجمع در هواخوری زندان و سردادن شعارهای اعتراضی، یاد «آرمیتا گراوند» را گرامی داشتند.

زندانیان سیاسی زندان اوین در این تجمع با خواندن سرودهای انقلابی، سر دادن شعار «زن، زندگی، آزادی» و نیز پخت حلوا، از آرمیتا گراوند، نوجوان ۱۶ ساله که نزدیک یک ماه پیش در یکی از ایستگاه‌های متروی تهران پس از ضرب‌وشتم به کما رفت و بعد از چند هفته بستری در بیمارستان و پنهان‌کاری و ابهام، خبر درگذشتش اعلام شد، یاد کردند.

پیکر آرمیتا گراوند، روز ۷ آبان با حضور جمعی از شهروندان در بهشت‌ زهرا تهران به خاک سپرده شده و بر‌اساس گزارش‌ها این مراسم با دخالت نیروهای حکومت جمهوری اسلامی به خشونت کشیده شده و شماری از حاضران دستگیر شده‌اند.

«رضا خندان»، همسر «نسرین ستوده»، وکیل و فعال سرشناس حقوق‌بشر گفته «برخی افرادی که در مراسم آرمیتا گراوند بازداشت شده و ساعتی بعد آزاد شده‌اند، از بازداشت نسرین ستوده خبر داده‌اند».

«منظر ضرابی»، مادر سهند صادقی و از خانواده‌های دادخواه پرواز۷۵۲  هم، امروز به همراه نسرین ستوده دستگیر و به بازداشتگاهی در شهر ری منتقل شده است.

مطالب مرتبط

در سال ۲۰۲۴ حدود ۵۰ هزار زن و دختر در جهان کشته شده‌اند

کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل درباره افزایش احکام اعدام در ایران و خطر اعدام ده‌ها معترض، تشدید تنش‌های نظامی در منطقه و بحران جهانی خشونت علیه زنان هشدار داد

پیش‌بینی دقیقی از بازار مسکن در سال آینده نیست

پیش‌بینی قطعی این است که اگر مسائل سیاسی و هیجانات ارزی ناشی از آن حل نشود، بازار مسکن همچنان در رکود عمیق خواهد بود؛ در این شرایط قیمت اسمی افزایشی و انجام معامله با این قیمت‌ها کاهشی است

تورم خوراکی‌ها در ایران از آن رو اهمیت دارد که این گروه یک‌سوم سبد خانوار را تشکیل می‌دهد

بانک مرکزی نرخ تورم نقطه به نقطه را در بهمن‌ماه ۶۲.۲ درصد برآورد کرده که بیشترین میزان از فروردین ۱۴۰۲ است. بر اساس این گزارش، نرخ تورم ماهانه نیز به ۸.۴ درصد رسیده که احتمال ثبت رکورد تاریخی تورم را در پایان سال تقویت کرده است

مطالب پربازدید

مقاله