آتش‌سوزی در زندان اوین

آمار کشته‌شدگان اوین به طور رسمی افزایش یافت

در پی حوادث شنبه شب ۲۳ مهر در زندان اوین و وقوع آتش سوزی گسترده که هنوز علت آن مشخص نشده است، خبرگزاری قوه قضاییه ایران اعلام کرد که چهار تن از مصدومان این حادثه که در بیمارستان بستری بودند به دلیل وخامت حالشان درگذشته‌اند.
بنا بر اعلام رسمی مقامات جمهوری اسلامی، چهار نفر نیز پیشتر درگذشته بودند. بدین ترتیب تعداد کشته‌شدگان حوادث زندان اوین طبق اعلام رسمی، به هشت نفر رسیده است.

خبرگزاری میزان وابسته به قوه قضاییه اعلام کرده همه این هشت نفر، از زندانیان بند جرایم مربوط به سرقت بوده‌اند. این در حالی است که به گفته کسانی که سابقه حبس در اوین دارند، این زندان محل نگهداری جرایم سرقتی نیست و غیر از زندانیان سیاسی و عقیدتی تنها زندانیان جرایم مالی و اقتصادی در آنجا نگهداری می‌شوند و نه سرقت.

همچنین اخبار غیررسمی حکایت از تعداد بسیار بیشتری کشته شده دارد. در برخی شبکه‌ها صحبت از دهها کشته به میان است.

اعلام نکردن نام کشته شدگان از سوی مقامات مربوطه یکی از دلایل دامن زدن به شایعات درباره تعداد کشته‌شدگان است.
آتنا دائمی زندانی سیاسی سابق و فعال حقوق بشر در توییتی نوشته، ۱۴۰۰ زندانی بند ۷ را از این بند منتقل کرده‌اند که در میان آنها جنازه هم بوده است.

علاوه بر اینها تماس نگرفتن برخی از زندانیان نیز موجب نگرانی‌های بیشتر شده است. هرچند تا کنون برخی زندانیان شناخته شده با خانواده‌هایشان تماس گرفته‌اند، اما برخی دیگر از زندانیان از شنبه شب هیچ تماسی با خانواده‌هایشان نداشته‌اند، از جمله بهاره هدایت.فریبا کمال آبادی زندانی بهایی محبوس در بند ۲۰۹ نیز هنوز تماسی با خانواده‌اش نداشته است.

درخواست تحقیقات بین‌المللی درباره وقایع اوین

سازمان حقوق بشر ایران از سازمان ملل خواسته تا با تشکیل یک کمیته مستقل درباره وقایع زندان اوین تحقیق کند.

محمود امیری‌مقدم، مدیر این سازمان گفته است: «تشکیل یک مکانیزم تحقیق  مستقل تحت نظر سازمان ملل متحد برای رسیدگی به کشتار معترضان، اتفاقات زندان اوین و پیگرد قانونی و بین‌المللی عاملان و آمران این جنایت‌ها ضروری‌تر از هر زمان دیگری است. این مکانیسم باید قبل از بروز فجایع بزرگ‌تر، ایجاد شود.»



مطالب مرتبط

در سال ۲۰۲۴ حدود ۵۰ هزار زن و دختر در جهان کشته شده‌اند

کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل درباره افزایش احکام اعدام در ایران و خطر اعدام ده‌ها معترض، تشدید تنش‌های نظامی در منطقه و بحران جهانی خشونت علیه زنان هشدار داد

پیش‌بینی دقیقی از بازار مسکن در سال آینده نیست

پیش‌بینی قطعی این است که اگر مسائل سیاسی و هیجانات ارزی ناشی از آن حل نشود، بازار مسکن همچنان در رکود عمیق خواهد بود؛ در این شرایط قیمت اسمی افزایشی و انجام معامله با این قیمت‌ها کاهشی است

تورم خوراکی‌ها در ایران از آن رو اهمیت دارد که این گروه یک‌سوم سبد خانوار را تشکیل می‌دهد

بانک مرکزی نرخ تورم نقطه به نقطه را در بهمن‌ماه ۶۲.۲ درصد برآورد کرده که بیشترین میزان از فروردین ۱۴۰۲ است. بر اساس این گزارش، نرخ تورم ماهانه نیز به ۸.۴ درصد رسیده که احتمال ثبت رکورد تاریخی تورم را در پایان سال تقویت کرده است