پاسخ هوش مصنوعی به ترامپ

خلیج فارس حقیقتی تاریخی است، نه ترجیحی سیاسی!

ملی مذهبی _ گزارش رسانه‌های آمریکایی درباره تصمیم احتمالی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، مبنی بر استفاده از عنوان دیگری به جای«خلیج فارس»، موجی از واکنش‌ها در میان شخصیت‌های سیاسی ایران و کاربران شبکه‌های اجتماعی برانگیخته است. شبکه خبری سی‌ان‌ان، روز چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت‌ماه به نقل از دو مقام دولت آمریکا گزارش داد که ترامپ در آستانهٔ سفر خود به عربستان سعودی، قطر و امارات متحده عربی، قصد دارد از نام‌های جایگزین برای اشاره به خلیج فارس استفاده کند؛ تصمیمی که در صورت تحقق، می‌تواند واکنش‌های دیپلماتیک و ملی‌گرایانه گسترده‌ای را در پی داشته باشد.

در این بین اما پاسخ هوش مصنوعی به این ادعا و شایعه نیز جالب بوده که رکنا آن را گزارش کرده است:

نظرت چیست؟

ChatGPT said:
تغییر نام خلیج فارس به “خلیج عربی” موضوعی بسیار حساس و مناقشه‌برانگیز است که ریشه‌ای تاریخی، سیاسی و فرهنگی دارد. نام خلیج فارس در متون تاریخی، نقشه‌های باستانی، و اسناد بین‌المللی معتبر، قرن‌هاست که به همین صورت استفاده شده و سازمان‌های بین‌المللی مانند سازمان ملل متحد و یونسکو نیز آن را تأیید کرده‌اند.

اگر دونالد ترامپ یا هر مقام رسمی آمریکایی چنین اظهاری کرده باشد، بیشتر باید آن را در چارچوب سیاست‌های منطقه‌ای، جلب رضایت برخی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس، یا بهره‌برداری سیاسی تعبیر کرد تا واقعیتی تاریخی.

در سطح بین‌المللی، استفاده از “خلیج عربی” معمولاً بیشتر یک موضع سیاسی است تا یک تغییر مورد قبول علمی یا تاریخی.
آیا مایل هستی منابع تاریخی یا نقشه‌هایی درباره نام درست خلیج فارس ببینی؟

*بله

ChatGPT said:
نام «خلیج فارس» ریشه‌ای عمیق در تاریخ، جغرافیا و فرهنگ منطقه دارد و در منابع معتبر بین‌المللی نیز به رسمیت شناخته شده است.

پیشینه تاریخی نام «خلیج فارس»

در متون یونانی باستان، این پهنه آبی با نام «پرسیکوس سینوس» (Sinus Persicus) شناخته می‌شد.

در دوران اسلامی، جغرافی‌دانان عرب نیز از نام‌هایی مانند «بحر فارس» و «الخلیج العجم» برای اشاره به این خلیج استفاده می‌کردند.

در نقشه‌های تاریخی متعددی، از جمله نقشه‌ای از سال ۱۸۰۱ میلادی توسط آرن اسمیت، نام «خلیج فارس» به وضوح ذکر شده است.

موضع سازمان‌های بین‌المللی

سازمان آب‌نگاری بین‌المللی (IHO) و سازمان ملل متحد به طور رسمی از نام «Persian Gulf» استفاده می‌کنند.

ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

در اسناد بین‌المللی، از جمله قراردادها و نقشه‌های رسمی، این نام به عنوان نام رسمی و معتبر به کار می‌رود.

اقدام اخیر دونالد ترامپ

در تاریخ ۶ مه ۲۰۲۵، دونالد ترامپ اعلام کرد که ایالات متحده در اسناد رسمی خود از نام «Arabian Gulf» به جای «Persian Gulf» استفاده خواهد کرد. این تصمیم در آستانه سفر وی به عربستان سعودی، قطر و امارات متحده عربی اعلام شد. این اقدام با واکنش‌های منفی از سوی ایران و برخی محافل بین‌المللی مواجه شده است.

منابع تصویری و نقشه‌های تاریخی

مجموعه‌ای از نقشه‌های تاریخی با ذکر نام «خلیج فارس» در وب‌سایت CAIS موجود است.

در ویکی‌مدیا نیز می‌توانید تصاویر نقشه‌های قدیمی این منطقه را مشاهده کنید.

نتیجه‌گیری

تلاش برای تغییر نام «خلیج فارس» به «خلیج عربی» بیشتر جنبه سیاسی دارد و با واقعیت‌های تاریخی و جغرافیایی همخوانی ندارد. این نام نه تنها در اسناد تاریخی بلکه در منابع بین‌المللی نیز به رسمیت شناخته شده است.

*اگر بخوای جواب ترامپ رو با دانایی در یک جمله در این خصوص بدی چیه

ChatGPT said:

«آقای ترامپ، نام خلیج فارس نه یک ترجیح سیاسی، بلکه حقیقتی تاریخی است که قرن‌ها در دل نقشه‌ها، متون باستانی و وجدان جهانی ثبت شده است—تغییر آن، واقعیت را عوض نمی‌کند.»

مایلی این جمله را به انگلیسی هم ترجمه کنم؟

*بله

ChatGPT said:

“Mr. Trump, the name Persian Gulf is not a political preference but a historical fact—etched for centuries in maps, ancient texts, and global consciousness; changing it does not change the truth.”

*لطفا این جمله را به فارسی خیلی کوتاه کن

ChatGPT said:

آقای ترامپ، خلیج فارس حقیقتی تاریخی است، نه ترجیحی سیاسی.

خلیج فارس

مطالب مرتبط

آیا بمباران ایران را از دستیابی به سلاح اتمی باز داشت؟

ممکن است ایران از رویدادهای ۱۰ روز گذشته چنین نتیجه بگیرد که گزینه عاقلانه‌تر برای آینده، پیروی از مسیر کره شمالی است. کشوری که به‌جای نزدیک شدن به آستانه، آن را پشت سر گذاشت و نخستین آزمایش هسته‌ای‌اش را در سال ۲۰۰۶ و در زمانی که جورج بوش رئیس‌جمهوری آمریکا بود انجام داد

از سربازان تا کودکان و غیرنظامی ها

کاربران شبکه‌های اجتماعی از کشته شدن سه سرباز به نام‌های «امیرعلی فضلی»، ۱۹ ساله، «امیرمحمد رحمتی»، ۲۲ ساله و یک سرباز دیگر به نام «علیرضا محمودی»، اهل خمین در حمله اسراییل به ورودی زندان اوین خبر داده‌اند

«گنجشک درنده» چگونه نظام مالی ایران را مختل کرد؟

هکرها در عملیات علیه «نوبیتکس» کلیدهای کیف‌پول‌های رمزارزی این صرافی را که در اختیار افراد کلیدی در شرکت بود، به‌دست آورند. به گفته آقای راد، این کلیدها در اختیار کارکنان معتمد بوده است

مطالب پربازدید

مقاله