«مسعود رضایی» از اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی

درآمد حاصل از افزایش قیمت بنزین به حساب مردم فقیر ریخته‌ نشده است

به گزارش خبرنگار ایلنا، «درآمد حاصل از افزایش قیمت بنزین به حساب مردم فقیر ریخته‌ نشده است.» این جمله را روز گذشته «مسعود رضایی» از اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی بیان کرد آنهم در صحن مجلس که این روزها به کانونِ نقد دولت تبدیل شده است؛ دولتی که در چارچوب قانون اساسی ملزم به تامین معاش مردم است. افزایش قیمت بنزین در حالی با پرداخت بسته‌هایِ حمایت معیشت توام شد که هنوز عده‌ای بسته‌های خود را دریافت نکرده‌اند. آنها هم که دریافت کرده‌اند از میزان آن نالان هستند و می‌‌گویند: «با این میزان پول حتی نمی‌توان یک باک بنزین زد!» این میان دولت سردرگم است؛ چراکه هدف از حذف یارانه سوخت جبران کسری بودجه بود اما حالا دولت آنگونه که اعلام کرده هرچه از افزایش قیمت سوخت درمی‌آورد را به حساب ۶۰ میلیون نفر واریز می‌کند تا رضایت این عده را جلب کند؛ یعنی اگر ۳۰ هزار میلیارد تومان از افزایش قیمت سوخت درآمد دارد، هر ماه حدود ۲ هزار و ۵۰۰ میلیاد تومان آن را به حساب مردم واریز می‌کند. 

۶۰ میلیون نفری که از این محل ناچیزی بهره می‌برند متعلق به دهک‌های چهارم تا دهم درآمدی هستند؛ یعنی همان‌هایی که یارانه آنها هنوز حذف نشده است. هرچند «علی قمصری» مدیر روابط عمومی سازمان برنامه و بودجه به ایلنا اعلام کرد:«هرکس که یارانه می‌گیرد قرار نیست از بسته‌ معیشت بهره‌مند شود.»

مقایسه آمار تعداد دریافت‌کنندگان بسته‌های حمایت معیشت و تعداد یارانه‌بگیران هم گواهی بر صدق این گفته قمصری است. مطابق اعلام «حسین میرزایی» سخنگوی ستاد شناسایی مشمولان حمایت معیشتی، حدود ۷۶ میلیون نفر از جمعیت ۸۳ میلیون نفری کشور یارانه نقدی دریافت می‌کنند. در نتیجه قرار نیست که ۱۶ میلیون یارانه‌بگیر از بسته حمایت معیشتی بهره‌مند شوند. 

در کل با در نظر گرفتن جمعیت دهک‌های درآمدی یک، دو و سه و افرادی که یارانه‌ آنها تاکنون به خاطر متمول بودن حذف شده، مطابق اعلام سخنگوی ستاد شناسایی مشمولان حمایت معیشتی، ۲۶ میلیون نفر از جمعیت کشور پشت چراغ قرمز دولت مانده‌اند. جمع تعداد افرادی که از دریافت بسته‌ محروم می‌شوند و افرادی که آن را دریافت می‌کنند یک تناقض آماری را نشان می‌دهد؛ به این معنی که اگر ۲۶ میلیون نفری را که بسته دریافت می‌کنند را با ۶۰ میلیون نفر جمع کنیم به عدد ۸۶ میلیون می‌رسیم؛ این در حالی است که طبق آخرین سرشماری کشور حدود ۸۳ میلیون نفر جمعیت دارد. 

به نظر می‌رسد که یا مسئولان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در محاسبات خود اشتباهی داشته‌اند یا اینکه این اعداد یعنی ۶۰ میلیون یا ۲۶ میلیون حدودی بیان شده باشد. اگر اشتباه محاسباتی باشد، مسئولان ستاد حمایت معیشت باید در مورد آن توضیح دهند. به هرشکل عده‌ای از دهک‌های محروم جامعه آنگونه که مدعی هستند و آن را به اطلاع خبرگزاری ایلنا رسانده‌اند بسته خود را دریافت نکرده‌اند. 

مطالب مرتبط

تا روز هفتم جنگ، ۱۶ درصد موشک‌های ایران از سامانه‌های پدافند عبور کردند

اگرچه خسارات وارده به مناطق مسکونی در جریان حملات موشکی ایران، در اسرائيل آزادانه گزارش می‌شود، اما، زمزمه‌هایی در درون این کشور درباره اصابت موشک‌ها به اهداف نظامی شنیده می‌شود

علی خامنه‌ای در سومین پیام تصویری خود ۲۳ بار از واژه ایران و 7 بار از واژه جمهوری اسلامی استفاده کرد

رهبر جمهوری اسلامی پس از چند هفته غیبت در جریان جنگ ایران و اسرائیل، در مراسم عزاداری شب عاشورا در حسینیه بیت رهبری ظاهر شد. او از مداح خواست تا نوحه "ای ایران" را که بر اساس ترانه مشهور محمد نوری ساخته شده، اجرا کند

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

مطالب پربازدید

مقاله