اعتراض صد سینماگر به تشکل‌سازی موازی توسط جمهوری اسلامی

صد سینماگر عضو شورای‌ عالی تهیه کنندگان سینمای ایران با فرستادن نامه‌ای به کمیسیون ماده ۱۰ احزاب وزارت کشور خواهان جلوگیری از فعالیت تشکلی شده‌اند که با نامی مشابه اعلام موجودیت کرده است.

شورای عالی تهیه‌کنندگان در برگیرنده‌ی تشکل‌های مجمع فیلمسازان، انجمن تهیه‌کنندگان مستقل و کانون تهیه‌کنندگان است که اغلب سینماگران مطرح در آن عضو هستند. این شورا بخشی از مجموعه‌ی خانه سینمامحسوب می‌شود که دولت فعالیت آن را غیرقانونی اعلام کرده است.

اعتراض به تشکیل تشکل‌های موازی

به گزارش دویچه ووله، روز چهارشنبه، ۲۷ اردیبهشت صد سینماگر در نامه‌ای به کمیسیون ماده ۱۰ احزاب خواستار جلوگیری از فعالیت گروهی شده‌اند که اخیرا به نام جامعه صنفی تهیه‌کنندگان سینمای ایراناعلام موجودیت کرد.

در این بیانیه آمده است: “گروه فوق‌الذکر صرفاً شمار اندکی از تهیه‌کنندگان سینمای ایران هستند و اکثریت تهیه‌کنندگان سینما، بالغ بر یکصد نفر، عضو صنفی به نام شورای عالی تهیه‌کنندگان سینمای ایران می‌باشند، که ذیل خانه سینما رسمیت داشته و دارای فعالیت مستمر می‌باشد.”

در میان امضاکنندگان این نامه نام فیلمسازان و تهیه‌کنندگانی چون همایون اسعدیان، سیروس الوند، محسن امیر‌‌یوسفی، فریال بهزاد، کامبوزیا پرتوی، رخشان بنی‌اعتماد، کیومرث‌ پوراحمد، منیژه حکمت، ید‌الله صمدی و کیانوش عیاری به چشم می‌خورد.

جامعه‌ نوظهور تهیه‌کنندگان

جامعه صنفی قرار بود ۱۴ اردیبهشت نخستین مجمع عمومی خود را با حضور نماینده‌ وزارت کشور در خانه هنرمندان تهران برگزار کند. جبیب کاوش سخنگوی جامعه صنفی به خبرگزاری فارس گفته است، متاسفانه مدیرعامل خانه هنرمندان تحت فشار و به دستور شهردار تهران اجازه برگزاری مجمع عمومی را نداد.

ضیاء هاشمی رئیس جامعه صنفی ۲۸ فروردین با اشاره به این که یک روز قبل مجوز فعالیت این تشکل را از وزارت کشور دریافت کرده به خبرگزاری فارس گفت: «جامعه صنفی تهیه‌کنندگان کاملاً رسمی و قانونی است. قبلاً از وزارت ارشاد مجوز داشتیم اما برای دریافت مجوزهای دیگر هم اقدام کردیم، از جمله برای دریافت مجوز از شورای فرهنگ عمومی کشور نیز اقدام کردیم که به‌زودی مجوز لازم را خواهیم گرفت اما در وزارت کشور به ثبت رسیدیم

تهیه‌کنندگان به عنوان امین نظام

بر اساس گزارش ها، جامعه صنفی با حمایت سازمان سینمایی کشور به وجود آمده که ریاست آن را معاونت سینمایی وزیر ارشاد، یعنی جواد شمقدری بر عهده دارد. سینماگران مستقل کشور معتقدند سازمان سینمایی می‌کوشد نظارت دولتی بر کار سینماگران را با حذف تشکل‌های صنفی مستقل و راه‌اندازی تشکل‌های موازی گسترش دهد.

گفتنی است، وزارت ارشاد دولت محمود احمدی نژاد، ۱۳ دی ۱۳۹۰ حکم به انحلال خانه سینما داد که حدود ۲۰ سال پیش تاسیس شده و ۵ هزار نفر از فعالان ۲۹ صنف مختلف سینمایی در آن عضو هستند. پس از چند هفته، جواد شمقدری پنجم بهمن‌ماه سال گذشته، ده نفر را به عنوان اعضای «هیات ساماندهی امور صنوف سینمایی» منصوب کرد تا به عنوان نهاد جایگزین دولت برای خانه سینما کار خود را آغاز کنند.

ضیاء هاشمی می‌گوید همزمان با ثبت جامعه صنفی در وزارت ارشاد، در دیداری با شمقدری و مدیر کل اداره نظارت و ارزشیابی وزارت ارشاد به بحث در مورد مسائل و معضلات سینمای ایران پرداخته است. جواد شمقدری ۲۲ بهمن ۹۰ در برنامه تلویزیونی پارک ملتگفت: “تلاش می‌كنیم به سمتی برویم كه ۵۰ نفر تهیه‌كننده به عنوان امین نظام مسئولیت كنترل خطوط قرمز در فیلم‌ها را بر عهده داشته باشند.”

مطالب مرتبط

تا روز هفتم جنگ، ۱۶ درصد موشک‌های ایران از سامانه‌های پدافند عبور کردند

اگرچه خسارات وارده به مناطق مسکونی در جریان حملات موشکی ایران، در اسرائيل آزادانه گزارش می‌شود، اما، زمزمه‌هایی در درون این کشور درباره اصابت موشک‌ها به اهداف نظامی شنیده می‌شود

علی خامنه‌ای در سومین پیام تصویری خود ۲۳ بار از واژه ایران و 7 بار از واژه جمهوری اسلامی استفاده کرد

رهبر جمهوری اسلامی پس از چند هفته غیبت در جریان جنگ ایران و اسرائیل، در مراسم عزاداری شب عاشورا در حسینیه بیت رهبری ظاهر شد. او از مداح خواست تا نوحه "ای ایران" را که بر اساس ترانه مشهور محمد نوری ساخته شده، اجرا کند

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

مطالب پربازدید

مقاله