قطعنامه مهم سوریه در شورای امنیت تصویب شد

شورای امنیت سازمان ملل متحد پیش‌نویس قطعنامه‌ای را در خصوص سوریه تصویب کرد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد به قطعنامه‌ای که گفته شده هدفش برقراری صلح در سوریه است، رأی مثبت دادند.

شبکه خبری بی.بی.سی در این باره گزارش داد، این قطعنامه در مقایسه با طرح‌های قبلی حاوی پیشنهادهای مشخص و ملموس‌تری است و حامیان دولت سوریه و همچنین کشورهای حامی مخالفان از آن حمایت کرده‌اند.

بر اساس این گزارش، 19 کشور حاضر در مذاکرات برای تدوین پیش‌نویس این قطعنامه که ایران هم در بین آنها است، روز اول سال نوی میلادی را به عنوان روز آغاز مذاکرات دولت و مخالفان در نظر گرفته‌اند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، در قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره سوریه از سازمان ملل درخواست شده است ظرف مدت یک ماه از زمان تصویب قطعنامه، گزینه‌هایی برای ساز و کار نظارت بر آتش‌بس ارائه کند.

به گزارش ایسنا، در ابتدای متن این قطعنامه ضمن اشاره به برخی از قطعنامه‌های مصوب قبلی، بر اهمیت استقلال، یکپارچگی و تمامیت ارضی سوریه تأکید شده است.

بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل در سخنانی پس از تصویب قطعنامه سوریه در شورای امنیت، این قطعنامه را نتیجه عزم بین‌المللی برای پایان دادن به ناآرامی‌های این کشور خواند.

وی ضمن استقبال از ابتکار عمل در تدوین نخستین قطعنامه‌ای که بر فرآیند سیاسی در سوریه تاکید دارد، حمایت جامعه بین‌المللی را از این روند سیاسی خواستار شد.

جان کری، وزیر خارجه آمریکا که ریاست جلسه شورای امنیت را بر عهده داشت، بعد از تصویب قطعنامه گفت: این تصمیم پیام مشخصی برای همه طرف‌های درگیر در سوریه می‌فرستد که زمان پایان دادن به کشتارها فرا رسیده است. این قطعنامه ستون زیربنایی خواهد بود؛ چرا که هم اهداف را مشخص و هم زمان‌بندی برای حصول آنها را تعیین می‌کند.

وزیر امور خارجه آمریکا قطعنامه شورای امنیت را نقطه‌ عطفی خواند که از مخالفان مسئولیت‌پذیر و دولت سوریه می‌خواهد برای تشکیل دولتی مقتدر و دارای حاکمیت ملی اقدام و همکاری کنند.

کری گفته است که بشار اسد، رییس‌جمهوری سوریه دیگر توان و اعتبار لازم را برای حکومت در این کشور ندارد و باید از مقام خود کنار برود. اظهارات کری مشابه اظهاراتی است که اوباما نیز اخیرا در کنفرانس مطبوعاتی خود مطرح کرد.

از سوی دیگر، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه پس از تصویب قطعنامه سوریه اعلام کرد: روند وین تنها چارچوبی است که طرف‌های خارجی مرتبط به بحران سوریه درباره آن به توافق رسیدند.

وی افزود: تروریست‌ها هیچ جایگاهی در گفت‌وگو میان سوری‌ها ندارند. این قطعنامه از یکپارچگی اراضی سوریه حمایت می‌کند و بر کمک به طرفی که با تروریست‌ها در سوریه می جنگد، تاکید دارد.

 

وزیر خارجه روسیه گفت: باید کمک‌های بشردوستانه در اختیار مردم سوریه قرار گیرد. جامعه بین‌المللی در حمایت از راه حل سیاسی بحران سوریه یکپارچه است.

مطالب مرتبط

در سال ۲۰۲۴ حدود ۵۰ هزار زن و دختر در جهان کشته شده‌اند

کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل درباره افزایش احکام اعدام در ایران و خطر اعدام ده‌ها معترض، تشدید تنش‌های نظامی در منطقه و بحران جهانی خشونت علیه زنان هشدار داد

پیش‌بینی دقیقی از بازار مسکن در سال آینده نیست

پیش‌بینی قطعی این است که اگر مسائل سیاسی و هیجانات ارزی ناشی از آن حل نشود، بازار مسکن همچنان در رکود عمیق خواهد بود؛ در این شرایط قیمت اسمی افزایشی و انجام معامله با این قیمت‌ها کاهشی است

تورم خوراکی‌ها در ایران از آن رو اهمیت دارد که این گروه یک‌سوم سبد خانوار را تشکیل می‌دهد

بانک مرکزی نرخ تورم نقطه به نقطه را در بهمن‌ماه ۶۲.۲ درصد برآورد کرده که بیشترین میزان از فروردین ۱۴۰۲ است. بر اساس این گزارش، نرخ تورم ماهانه نیز به ۸.۴ درصد رسیده که احتمال ثبت رکورد تاریخی تورم را در پایان سال تقویت کرده است

مطالب پربازدید

مقاله