مجلس نمایندگان افغانستان:

سفیر ایران در کابل باید احضار شود

مجلس نمایندگان افغانستان (ولسی جرگه)، دوشنبه، به شدت به سخنان ابوالفضل ظهره‌وند، سفير ايران، در مورد سند همکاری‌های استراتژيک ميان افغانستان و امريکا، اعتراض کرده و خواستار احضار وی از سوی وزارت خارجه افغانستان شد.

برخی از نمایندگان پارلمان افغانستان گفتند درخواست سفیر ایران از شورای ملی این کشور برای عدم تصویب توافقنامه همکاری استراتژیک بین افغانستان و آمریکا، مداخله آشکار تهران در امور داخلی افغانستان است و این عمل را خلاف عرف دیپلماتیک دانستند.

به گزارش رادیو فردا، عبدالرؤف ابراهيمی رئيس مجلس نمایندگان افغانستان در جلسه عمومی روز دوشنبه پس از بحث های تند و جدی برخی از اعضای این مجلس در اين مورد گفت، که وزارت خارجه افغانستان بايد بخاطر اين مسئله سفير ايران را احضار نموده و از وی در اين مورد توضیح بخواهد.

به گفته شماری از اعضای سنای افغانستان (مشرانو جرگه)، ابوالفضل ظهره‌وند سفير ايران در افغانستان، در هفته گذشته در ديدار با رييس سنای افغانستان گفته که موافقت‌نامه مشارکت راهبردی درازمدت با امريکا به زیان منافع ملی ايران است و بايد از سوی شورای ملی رد گردد.

شورای ملی جمهوری اسلامی افغانستان عالی‌‌ترين نهاد قانون‌‌گذاری در کشور افغانستان است که به دو بخش ولسی جرگه (مجلس نمايندگان) و مشرانو جرگه (مجلس سنا) تقسيم می شود.

محمد داوود حساس از سنای افغانستان روز دوشنبه در صحن شورای ملی به خبرنگاران گفت که، او در جریان گفت‌وگوی رئیس مشرانو جرگه و سفیر ایران در کابل حضور داشته است.

به گفته آقای حساس، سفیر ایران هشدار داده است که اگر شورای ملی افغانستان توافقنامه همکاری‌های استراتژیک میان افغانستان و امریکا را تصویب کند، جمهوری اسلامی ایران مهاجرین افغان را از ایران اخراج خواهد کرد.

رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی، شنبه شب، ۱۶ اردیبهشت‌ماه گفت: «جمهوری اسلامی ایران نگرانی خود را از امضای پیمان همکاری‌های راهبردی بین‌آمریکا و افغانستان اعلام می‌دارد

توافقنامه راهبردی بین دو کشور آمریکا و افغانستان ۱۲ اردیبهشت‌ماه در کابل به امضای حامد کرزی، رئیس جمهور افغانستان و همتای آمریکایی وی، باراک اوباما، رسید.

به گزارش اسوشیتد پرس، اين توافقنامه در خصوص چگونگی همکاری‌های امنیتی، اقتصادی و سیاسی آمریکا و افغانستان، پس از سال ۲۰۱۴ است.

در این توافقنامه، ضمن تأکید بر پایان یافتن مأموریت رزمی نیروهای نظامی آمریکا در افغانستان، حق حاکمیت افغانستان تضمین شده و تصریح شده است که افغانستان به حال خود رها نخواهد شد.

جمهوری اسلامی در سال‌های گذشته همواره مخالفت خود را با حضور نیروهای آمریکایی در خاک افغانستان ابراز کرده است.

مطالب مرتبط

تا روز هفتم جنگ، ۱۶ درصد موشک‌های ایران از سامانه‌های پدافند عبور کردند

اگرچه خسارات وارده به مناطق مسکونی در جریان حملات موشکی ایران، در اسرائيل آزادانه گزارش می‌شود، اما، زمزمه‌هایی در درون این کشور درباره اصابت موشک‌ها به اهداف نظامی شنیده می‌شود

علی خامنه‌ای در سومین پیام تصویری خود ۲۳ بار از واژه ایران و 7 بار از واژه جمهوری اسلامی استفاده کرد

رهبر جمهوری اسلامی پس از چند هفته غیبت در جریان جنگ ایران و اسرائیل، در مراسم عزاداری شب عاشورا در حسینیه بیت رهبری ظاهر شد. او از مداح خواست تا نوحه "ای ایران" را که بر اساس ترانه مشهور محمد نوری ساخته شده، اجرا کند

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

مطالب پربازدید

مقاله