عربستان:

هرگز با بشار اسد همکاری نخواهیم کرد

روسیه و عربستان سعودی نتوانستند بر سر اختلافات خود در مورد نحوه پایان دادن به بحران سوریه به راه حلی دست پیدا کنند.

به گزارش بی بی سی عادل جبیر، وزیر امور خارجه عربستان سعودی که امروز سه شنبه ۱۱ اوت به مسکو سفر کرده بود، با وزیر امور خارجه روسیه دیدار کرد اما دو طرف اعلام کردند که در مورد سوریه، دچار اختلاف نظرهای جدی هستند.

روسیه دنبال تشکیل ائتلافی برای مقابله با نیروهای گروه موسوم به دولت اسلامی (داعش) در سوریه است که بخش‌های وسیعی از شمال و شرق سوریه را در اختیار دارند.

این در حالی است که اولویت عربستان، حذف بشار اسد، رئیس‌جمهوری سوریه است و مقام‌های روسیه و عربستان، آشکارا می‌گویند که بر سر این مساله دارای دیدگاه‌های متفاوت هستند.

عادل جبیر، وزیر امور خارجه عربستان در نشست خبری خود در مسکو گفت: “یکی از دلایل اصلی پدیدار شدن دولت اسلامی، اقدامات اسد بوده که سلاح‌های خود را به جای این گروه، به سوی مردمش گرفته است.”

وزیر امور خارجه عربستان تاکید کرد که کشورش هرگز با بشار اسد، رئیس‌جمهوری سوریه همکاری نخواهد کرد.

آقای جبیر گفت که بشار اسد، “بخشی از مشکل است، نه جزئی از راه حل.”

سرگی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه گفته است که کشورش به دنبال تشکیل یک ائتلاف رسمی برای مقابله با گروه دولت اسلامی نیست، اما هشدار داد که ناکامی در هماهنگی اقدامات در مقابله با گروه‌های افراطی، می‌تواند به نفع این گروه‌ها باشد.

روسیه به دنبال آن است که نقش میانجی را در جنگ داخلی سوریه ایفا کند و اخیرا میزبان شماری از گروه‌های مخالف بود. ائتلاف ملی سوریه، که شماری از گروه‌های مخالف بشار اسد در آن حضور دارند، اعلام کرده به زودی هیئتی روانه مسکو می‌کند. رهبر حزب کردی اتحاد دموکراتیک سوریه هم قرار است در آینده‌ نزدیک به مسکو سفر کند.

روسیه همچنین از حامیان اصلی سوریه به شمار می‌رود و از این کشور در مجامع بین‌المللی از جمله شورای امنیت سازمان ملل متحد حمایت کرده و قطعنامه‌ها علیه سوریه را وتو کرده است.

ایران نیز که در کنار حکومت بشار اسد قرار گرفته، اخیرا از ارائه طرح صلحی برای حل بحران به بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد خبر داد. این کشور جزئیات این طرح صلح را فاش نکرده، اما رسانه‌های عربی نزدیک به ایران گفته اند که در این طرح بر اصلاح قانون اساسی سوریه، تشکیل دولت وحدت ملی و اجرای انتخابات تحت نظارت بین‌المللی تاکید شده است.

ولید معلم، وزیر امور خارجه سوریه هفته پیش به ایران سفر کرد و با مقام‌های بلندپایه این کشور دیدار کرد. آقای معلم در تهران با میخائیل بوگدانف، معاون وزیر خارجه روسیه نیز ملاقات کرد و سپس برای اولین بار طی ۴ سال گذشته به عمان رفت.

مطالب مرتبط

تا روز هفتم جنگ، ۱۶ درصد موشک‌های ایران از سامانه‌های پدافند عبور کردند

اگرچه خسارات وارده به مناطق مسکونی در جریان حملات موشکی ایران، در اسرائيل آزادانه گزارش می‌شود، اما، زمزمه‌هایی در درون این کشور درباره اصابت موشک‌ها به اهداف نظامی شنیده می‌شود

علی خامنه‌ای در سومین پیام تصویری خود ۲۳ بار از واژه ایران و 7 بار از واژه جمهوری اسلامی استفاده کرد

رهبر جمهوری اسلامی پس از چند هفته غیبت در جریان جنگ ایران و اسرائیل، در مراسم عزاداری شب عاشورا در حسینیه بیت رهبری ظاهر شد. او از مداح خواست تا نوحه "ای ایران" را که بر اساس ترانه مشهور محمد نوری ساخته شده، اجرا کند

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

مطالب پربازدید

مقاله