درخواست اوباما از مردم برای تماس با کنگره

بسیاری از اعضای کنگره زیر فشار لابی سنگین هستند

در ادامه تلاش‌های کاخ سفید برای به‌نتیجه‌رساندن توافق هسته‌ای با ایران، باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا، از حامیان این توافق خواست صدایشان را به گوش کنگره برسانند تا با میلیون‌ها دلار پولی که خرج لابی‌کردن علیه توافق می‌شود، مقابله کنند.

به گزارش بی بی سی  اوباما در یک کنفرانس تلفنی با گروه‌هایی که از توافق هسته‌ای با ایران حمایت می‌کنند، به آنها هشدار داد که “اکنون مخالفان این توافق، به دفاتر نمایندگان کنگره سرازیر شده‌اند و بسیاری از اعضای کنگره زیر فشار اند.”

رئیس‌جمهوری آمریکا اشاره کرد که گروه‌های مخالف این توافق، از جمله شورای روابط عمومی آمریکا و اسرائیل، آیپک، ۲۰ میلیون دلار برای تبلیغات تلویزیونی علیه توافق هسته‌ای با ایران هزینه کرده‌اند تا اعضای کنگره آمریکا را زیر فشار بگذارند.

باراک اوباما گفت برخی از اعضای کنگره که در هفته‌های اخیر با آنها دیدار کرده است، “در عین این‌که استدلال‌های مخالفان توافق را قبول ندارند، اما دارند زیر این هجمه سیاسی مردد می‌شوند”.

روز پنج‌شنبه چهار تن از اعضای دموکرات کنگره آمریکا حمایت خود از توافق ایران را اعلام کردند. یکی از آنان دن کیلدی، نماینده بخشی است که خانواده امیر حکمتی، یکی از ایرانی‌آمریکایی‌های زندانی در تهران، در آن زندگی می‌کنند. او در دو سال اخیر برای آزادی این تفنگ‌دار سابق آمریکایی تلاش می‌کرده است.

هشدار درباره تکرار تجربه جنگ عراق

هم حامیان و هم مخالفان توافق با ایران برای همراه‌کردن افکار عمومی آمریکا رقابت می‌کنند. یک نظرسنجی اخیر نشان می‌دهد که ۵۴ درصد آمریکایی‌هایی خواستار مخالفت کنگره با توافق ایران هستند.

آقای اوباما از گروه‌های حامی توافق خواست که تلاش‌هایشان را افزایش دهند: “لابی‌گری که طرف مقابل دارد انجام می‌دهد، بسیار قوی و دارای امکانات مالی گسترده و بی‌رحم است. در غیاب صدای شما در حمایت از توافق هسته ای، خواهید دید همان نیروهایی که ما را به جنگ عراق کشاندند، شرایطی را ایجاد خواهند کرد که ما یک فرصت تاریخی را از دست بدهیم و بار دبگر در مسیر درگیری نظامی بالقوه قرار بگیریم.”

رئیس‌جمهوری آمریکا وضعیت را با زمان جنگ عراق مقایسه کرد و گفت زمانی صدای همه در آمد و مخالفان جنگ، علیه حمله به عراق فعال شدند که دیگر کار از کار گذشته بود.

باراک اوباما در این نشست تلفنی گفت که به درستی هیچ تصمیمی به اندازه توافق هسته‌ای با ایران اطمینان نداشته است.

آقای اوباما در سال‌های اخیر سرمایه‌گذاری کلانی روی مذاکرات هسته‌ای با ایران برای رسیدن به یک توافق کرده است و اگر آن را به نتیجه برساند، میراثی از دولت او خواهد شد.

ایران و شش قدرت جهانی دو هفته پیش در وین به یک توافق فراگیر و نهایی بر سر آینده برنامه هسته‌ای ایران رسیدند.

طبق قانونی که در ماه‌های اخیر در کنگره تصویب شد و به امضای باراک اوباما هم رسید، دولت آمریکا این توافق را تحویل کنگره ایالات متحده داده است و آنها ۶۰ روز، تا ۱۷ سپتامبر، فرصت دارند درباره این توافق نظر بدهند.

مخالفان توافق کنونی در این باره ابراز تردید می‌کنند که برای جلوگیری از دست‌یابی ایران به سلاح هسته‌ای کافی باشد.

حامیان توافق، از مقام‌های دولت آمریکا تا گروه‌های حامی صلح و دیپلماسی، می‌گویند این بهترین راه‌حل ممکن است.

اگر مخالفان در کنگره بخواهند جلوی اجرای توافق را بگیرند، باید تا ۱۷ سپتامبر در این باره رای منفی خود را اعلام کنند.

باراک اوباما تاکید کرده است هر گونه مصوبه کنگره که توافق ایران را خراب کند، وتو خواهد کرد ولی اگر بیش از دو سوم کنگره باز هم به آن رای منفی بدهند، وتو رئیس‌جمهوری آمریکا بی‌اثر می‌شود.

درخواست کاخ سفید و حامیان توافق برای تماس با کنگره

کاخ سفید می‌گوید حامیان توافق ایران تا کنون با حدود ۷۱ هزار ایمیل و حدود ۶۴ هزار تماس تلفنی، از اعضای کنگره خواسته‌اند این توافق را رد نکنند.

در روزهای گذشته گروه‌هایی از ایرانی‌آمریکایی‌های حامی توافق با ایران، از جمله پایا (paaia) و نایاک (niac)، از هواداران و حامیان خود خواسته‌اند با اعضای کنگره آمریکا تماس بگیرند و از آنان بخواهند که جلوی توافق نایستند.

پیش‌تر خود باراک اوباما هم در یک برنامه طنز پربیننده تلویزیونی، خواستار چنین اقدام حامیان توافق با ایران شده بود.

در روزهای گذشته کنگره آمریکا جلسه‌های متعددی با حضور وزرا و مقام‌های نظامی دولت باراک اوباما برگزار کرده و سرسختانه از آنان درباره درستی این توافق، پرس‌و‌جو کرده است.

مطالب مرتبط

تا روز هفتم جنگ، ۱۶ درصد موشک‌های ایران از سامانه‌های پدافند عبور کردند

اگرچه خسارات وارده به مناطق مسکونی در جریان حملات موشکی ایران، در اسرائيل آزادانه گزارش می‌شود، اما، زمزمه‌هایی در درون این کشور درباره اصابت موشک‌ها به اهداف نظامی شنیده می‌شود

علی خامنه‌ای در سومین پیام تصویری خود ۲۳ بار از واژه ایران و 7 بار از واژه جمهوری اسلامی استفاده کرد

رهبر جمهوری اسلامی پس از چند هفته غیبت در جریان جنگ ایران و اسرائیل، در مراسم عزاداری شب عاشورا در حسینیه بیت رهبری ظاهر شد. او از مداح خواست تا نوحه "ای ایران" را که بر اساس ترانه مشهور محمد نوری ساخته شده، اجرا کند

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

مطالب پربازدید

مقاله