عباس عراقچی

درصورت تصویب مجلس، ایران به پروتکل الحاقی خواهد پیوست

عباس عراقچی گفت: یکی از موضوع های مذاکره ، پروتکل الحاقی است که اگر مجلس شورای اسلامی بپذیرد اجرایی خواهد شد . این هم چیز عجیب و غریبی نیست چون بیش از 100 کشور دنیا پروتکل الحاقی را اجرا می کنند

به گزارش ایرنا عضو ارشد تیم مذاکره کننده ایران تاکید کرد که یکی از خواسته های اصلی مذاکره کننده « لغو فوری همه تحریم های مالی و اقتصادی » هنگام اجرایی شدن توافق است.

وی افزود: وقتی که نگارش توافق پایان یابد ، روزی را برای اجرایی شدن آن تعیین می کنیم. آن روز حتما باید همه تحریم ها علیه ایران لغو شود. مذاکرات کنونی هم بر همین اساس در جریان است. توافقات کلی شده و در حال بحث بر سر جزییات و نگارش ان هستیم.

معاون حقوقی و بین المللی وزارت خارجه در پاسخ به سوالی درباره سخنان اخیر جان کری که گفته بود بازرسی از ایران ابدی خواهد بود، گفت: فکر نمی کنم چندان چیز عجیب و غریبی باشد. این یکی از اصول اولیه ان . پی. تی است . کشورهایی که به ان .پی. تی ملحق و بر اساس آن از انرژی صلح آمیز هسته ای برخوردار می شوند، فعالیت های هسته ای صلح آمیز خود را دنبال می کنند و در مقابل بازرسی های آژانس و اعتمادسازی به آژانس را می پذیرند.

وی تاکید کرد: اینکه نظارت هایی وجود داشته باشد که از صلح آمیز بودن برنامه ها اطمینان حاصل شود، یکی از اصول اولیه ان. پی. تی است. ما هم سالهاست که به ان. پی. تی پیوسته ایم و بر اساس آن، یک موافقتنامه پادمان میان ایران و آژانس امضا شده که دائمی است .پس بازرسی ها چیز عجیب و غریبی نیست.

عراقچی گفت : در مذاکرات نیز بحث نظارت ها یکی از بحث های جدی ماست .آنچه جمهوری اسلامی ایران در این مذاکرات به طرف مقابل عرضه می کند، اعتماد سازی است. ما هیچ امتیاز خاصی نمی دهیم و در مقابل، آنها غنی سازی، آب سنگین و ادامه برنامه های ما ،همکاری ها و رفع تحریم ها را می پذیرند. ما در مقابل اعتمادسازی را قدری بیشتر می کنیم.

عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای ایران درباره لزوم تصویب پروتکل الحاقی در مجلس شورای اسلامی گفت: یکی از موضوع های مذاکره ، پروتکل الحاقی است که اگر مجلس شورای اسلامی بپذیرد اجرایی خواهد شد . این هم چیز عجیب و غریبی نیست چون بیش از 100 کشور دنیا پروتکل الحاقی را اجرا می کنند. یکی از اصول اولیه ان. پی. تی این است که کشورها برنامه هسته ای صلح آمیز خود را خواهند داشت و در مقابل، با یکسری نظارت ها و بازرسی ها توسط آژانس موافقت می کنند تا اعتماد وجود داشته باشد.

عراقچی روند نگارش متن توافق جامع را « آهسته و پیوسته» توصیف کرد و گفت: در حال پیشرفت هستیم و امیدواریم بتوانیم در موعد مقرر این کار را به پایان برسانیم.

وی که با خبرنگار صدا و سیما گفت و گو می کرد، افزود: البته هنوز در خصوص بعضی از موارد همچون ادبیات نگارش متن و برخی مسائل اختلاف نظر وجود دارد ، همچنان بعضی بعضی بخش ها در پرانتز است که تعدادشان هم زیاد است.

مطالب مرتبط

تا روز هفتم جنگ، ۱۶ درصد موشک‌های ایران از سامانه‌های پدافند عبور کردند

اگرچه خسارات وارده به مناطق مسکونی در جریان حملات موشکی ایران، در اسرائيل آزادانه گزارش می‌شود، اما، زمزمه‌هایی در درون این کشور درباره اصابت موشک‌ها به اهداف نظامی شنیده می‌شود

علی خامنه‌ای در سومین پیام تصویری خود ۲۳ بار از واژه ایران و 7 بار از واژه جمهوری اسلامی استفاده کرد

رهبر جمهوری اسلامی پس از چند هفته غیبت در جریان جنگ ایران و اسرائیل، در مراسم عزاداری شب عاشورا در حسینیه بیت رهبری ظاهر شد. او از مداح خواست تا نوحه "ای ایران" را که بر اساس ترانه مشهور محمد نوری ساخته شده، اجرا کند

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

مطالب پربازدید

مقاله