داريوش مهرجويی، مانی حقيقی، ليلا حاتمی، نيکی کريمی، علی مصفا در راه شمال:

جمعی از سینماگران در حمايت از مهاجران افغان به مازندران می‌روند

 داريوش مهرجويی، مانی حقيقی، ليلا حاتمی، نيکی کريمی، علی مصفا و جمع ديگری از هنرمندان در اقدامی حمايتی و برای همدلی با مهاجران افغان به استان مازندران سفر خواهند کرد.

روزنامه شرق در این رابطه نوشته استچندی است که مساله سختگيری برای مهاجران افغان‌ آن هم از سوی مسوولان شکل ديگری به خود گرفته است و استان مازندران می‌خواهد پيشقراول اخراج آنان از ايران باشد. اما هنرمندان که در اين مسايل معمولا به عنوان نبض تپنده جامعه عمل می‌کنند در اين راه پيشقدم شده‌اند و نسبت به اين اتفاق واکنش نشان داده‌اند و قصد دارند با حضور در شهرهای مختلف و در بين افغان‌های مقيم ايران جلوی خدشه‌دار شدن چهره کشور را با اين حرکت‌های نادرست بگيرند.

مانی حقيقی کارگردان مطرح اين روزها از کسانی است که به اين مساله واکنش نشان داده است به گونه‌ای که قصد دارد فيلم «مهرجويی: کارنامه چهل‌ساله» را با همراهی «داريوش مهرجويی» و جمع ديگری از بازيگران و همکاران شناخته شده سينمای ايران که در فيلم‌های مهرجويی حضور داشته‌اند به شهرهای مختلف مازندران ببرد و با حضور افغان‌های مقيم اين شهرها به نمايش بگذارد. در اين همدلی و حرکت نمادين ليلا حاتمی، علی مصفا، نيکی کريمی و جمع ديگری از بازيگران و همکاران فيلم‌های متعدد داريوش مهرجويی همراه خواهند بود.

هرچند هنوز زمان اين سفر مشخص نشده است. مانی حقيقی در اين زمينه می‌گويد: «ما به دنبال مکان‌هايی برای نمايش اين فيلم در شهرهای مختلف اين استان هستيم و قصد داريم برای همه و به‌خصوص شهروندان افغان اين فيلم را نمايش دهيم و خودمان در کنارشان حضور داشته باشيم تا اعتراض‌مان را به اين تصميم مطرح کنيم

او همچنين می‌گويد: «برای ايجاد ايرانی آبادتر، نياز داريم به خواهران و برادران افغان‌مان اجازه کار، اقامت، تحصيل دانشگاهی و بيمه و مسکن بدهيماين واکنش درباره سخنانی است که تقی شفيعی مديرکل اتباع خارجی استان مازندران مطرح کرده است

به گزارش «فارس» وی با اشاره به مصوبه اخراج تبعه افغان از اين استان گفته است: «اين مصوبه يک فرصت طلايی برای مازندران در راستای پاکسازی استان از اتباع بيگانه است و امروز ديگر حضور افغان‌ها برای مازندران يک تهديد به شمار می‌رود

پيش از اين رفتار مشابهی هم در اصفهان رخ داده بود که با اعتراض روبه‌رو شد. فيلم «داريوش مهرجويی: کارنامه چهل ساله» امروز ساعت ۱۶:۳۰ در مرکز سينمای مستند و تجربی به نمايش درمی‌آيد و از نظر منتقدان اين فيلم حاصل پنج‌سال تحقيق تصويری است و از ويژگی‌های منحصربه‌فرد اين مستند، نمايش تصاوير ديده نشده‌ای از پشت‌صحنه فيلم «هامون» و تصاويری از سفر داريوش مهرجويی همراه با گلی ترقی، داريوش شايگان و سهراب سپهری به کاشان است که برای اولين بار به نمايش در می‌آيد.

داريوش مهرجويی نيز اين روزها که آخرين ساخته‌اش «نارنجی پوش» روی پرده است خود همراه فيلم شده است تا بتواند عقايدی که در فيلم دارد را به صورت اجرايی‌تر مطرح کند. چهره اجتماعی که هنرمندان برای خود تعريف می‌کنند اين روزها می‌تواند به از بين بردن مسايلی از اين دست‌کمک کند.

مسايلی که سبب خدشه‌دارشدن چهره ايران می‌شود و روند واکنشی هنرمندان که از ديروز آغاز شده است می‌تواند جلوی اين‌گونه رفتارهای نژادپرستانه را بگيرد. اصغر فرهادی کارگردان جهانی برنده اسکار قرار است ۲۲ و ۲۳ ارديبهشت به تهران بيايد و در چند مدرسه افغان با حضور کودکان، فيلم «جدايی نادر از سيمين» را نمايش دهد.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله