موانع توافق هسته ای از نگاه نیویورک تایمز

زمان رفع تحریم های سازمان ملل و چگونگی انجام بازرسی ها

نیویورک تایمز گزارش داده بود که آمریکا و ایران در آستانه رسیدن به تفاهم، به یک رشته موانع جدی برخورده اند.

به گزارش بی بی سی مقام های آمریکایی و اروپایی به این روزنامه گفتند که این موانع شامل زمان برداشته شدن تحریم های سازمان ملل علیه ایران و چگونگی انجام بازرسی ها از برنامه اتمی ایران است.

به نوشته نیویورک تایمز جان کری و محمد جواد ظریف هنوز بر سر درخواست تهران دایر بر اینکه همه تحریم های سازمان ملل باید بلافاصله پس از رسیدن به توافق معلق شود کلنجار می روند.

بنابه این گزارش واشنگتن در مقابل اصرار دارد که بازرسان بین المللی فورا امکان دسترسی به همه تاسیسات اتمی ایران از جمله تاسیسات نظامی را پیدا کنند.

به نوشته این روزنامه همچنین اختلافاتی در مورد تحقیقات و توسعه سانتريفوژهای پیشرفته در ایران وجود دارد.

این روزنامه همچنین به مواردی اشاره کرد که به نظر می رسد دو طرف بر سر آنها همگرایی پیدا کرده اند. اینها شامل یک آرایش پیچیده برای انتقال بخش بزرگی از اورانیوم غنی شده ایران به خارج از کشور – به احتمال زیاد به روسیه – است.

در مقابل آمریکا و دیگر اعضای گروه پنج به علاوه یک اجازه خواهند داد ایران حدود ۶۵۰۰ سانتریفوژ را فعال نگه دارد. این درحالی است که آمریکا تا یک سال پیش بر فعال ماندن چند صد سانتريفوژ در ایران تاکید می کرد.

نیویورک تایمز نوشت که تعلیق و در نهایت لغو کامل تحریم ها بر صنعت نفت و بخش های مالی ایران برای حسن روحانی رئیس جمهور ایران و آقای ظریف بسیار مهم است، تا بتوانند محدودیتی ده ساله یا طولانی تر بر برنامه اتمی ایران را به روحانیان و نظامیان حاکم بر ایران بقبولانند.

اما این روزنامه نوشت که در داخل سالن های مذاکره، هنوز بحث جدی در مورد چگونگی از کاهش تحریم های سازمان ملل، آمریکا و اروپا همزمان با پایبندی ایران به توافق در جریان است.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله