توافق اولیه آمریکا و ترکیه برای آموزش شورشیان سوریه

ترکیه و آمریکا برای آموزش و مسلح کردن نیروهای میانه رو مخالف سوریه که با داعش (گروه دولت اسلامی) می جنگند به یک توافق اولیه رسیده اند.

به گزارش بی بی سی وزارت خارجه آمریکا گفت که دو کشور “در اصول” به توافق رسیده اند و به زودی آن را امضا خواهند کرد.

جن ساکی سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز سه شنبه گفت که آمریکا برای اعزام بیش از ۴۰۰ سرباز برای آموزش چندین هزار جنگجوی سوری برنامه ریزی می کند.

ترکیه پیشنهاد کرده است که میزبان مراکز آموزشی برای این برنامه باشد.

اعلام خبر این توافق به ماه ها مذاکرات میان ترکیه و آمریکا درباره چگونگی تقویت مخالفان سوری پایان می دهد.

آمریکا می خواست بر نبرد علیه داعش تمرکز کند اما ترکیه آشکارا در پی طرحی بوده که شامل تلاش برای برکناری بشار اسد رئیس جمهور سوریه از قدرت می شود.

خبرنگاران می گویند که این توافق تحولی مثبت در روابط گاه متشنج میان آمریکا و ترکیه است.

خانم ساکی گفت:‌ “همانطور که قبلا اعلام کرده ایم، ترکیه موافقت کرده است یکی از میزبانان منطقه ای برنامه آموزش و تسلیح نیروهای میانه رو مخالف سوری باشد.”

وزیر خارجه ترکیه سه شنبه گفت که این توافق ممکن است در روزهای آینده امضا شود.

مقام های آمریکایی گفته اند که قصد دارند طی یک برنامه سه ساله، سالانه حدود پنج هزار جنگجوی سوری را در پایگاه هایی در خارج از سوریه آموزش دهند.

این به معنی گسترش برنامه آموزش شورشیان سوری توسط سازمان اطلاعات مرکزی (سی آی ای) که در ماه مارس ۲۰۱۳ در اردن شروع شد خواهد بود.

در اکتبر ۲۰۱۴ هم اعلام شد که این پروژه گسترش خواهد یافت و یک برنامه مشابه آن توسط پنتاگون ایجاد شد.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله