معاون فنی و سرپرست وزارت فوائد عامه افغانستان:

راه‌آهن ایران از طریق افغانستان، تاجیکستان و قرقیزستان به چین وصل می‌شود

بر اساس توافق کشورهای چین، قرقیزستان، تاجیکستان، ایران و افغانستان، شبکه خط آهن چین با عبور از این کشورها به راه آهن ایران وصل خواهد شد.
به گزارش بی بی سی نور گل منگل، معاون فنی و سرپرست وزارت فوائد عامه افغانستان امروز گفت که این توافق در دیدار هفته پیش نمایندگان این پنج کشور در شهر دوشنبه، مرکز تاجیکستان به دست آمده است.
به گفته او این طرح از منطقه کاشغر کشور چین شروع و با عبور از قرقیزستان و تاجیکستان وارد شیرخان بندر ولایت قندوز در شمال افغانستان می‌شود و از راه ولایت‌های شمالی افغانستان به هرات می‌رسد و از طریق منطقه شام تیغ به ایران وصل خواهد شد.
افغانستان در سال‌های اخیر توجه ویژه‌ای به بخش حمل و نقل منطقه‌ای داشته و تلاش کرده تا کشورهای همسایه را تشویق کند در این زمینه همکاری کنند.
آقای منگل درباره مشخصات این خط آهن گفت که طول کل مسیر حدود ۲ هزار و ۱۰۰ کیلومتر است که حدود ۱ هزار و ۱۵۰ کیلومتر آن از خاک افغانستان می‌گذرد.
معاون وزیر فوائد عامه افغانستان گفت که عرض خط آهن جدید ۱۴۳ سانتی متر خواهد بود که بر اساس معیارهای بین‌المللی، استاندارد است.
آقای منگل ‌گفت که بانک توسعه آسیایی، بانک جهانی و بانک چین هزینه ساخت این خط آهن را تامین می‌کنند و هر کشور نیز مطالعات فنی و برآورد مشخصات مسیر را در خاک خود تهیه خواهد کرد.
به گفته او افغانستان مطالعات فنی حدود ۵۰۰ کیلومتر این مسیر را قبلا انجام داده است.
این طرح هنگام عبور از افغانستان، از مسیرهایی می‌گذرد که از جمله مناطق ناامن این کشور به حساب می‌آیند.
افغانستان تا حال نتوانسته ساخت جاده هرات – بادغیس – میمنه را که ولایت‌های شمالی را از همین مسیر به غرب افغانستان وصل می‎کند، تکمیل کند.
ولی معاون وزارت فوائد عامه افغانستان می‌گوید به دلیل اهمیت اقتصادی این طرح، افغانستان مجبور است که امنیت مسیر عبور خط آهن را تامین کند.
او ابراز امیدواری کرد که ایران نیز خط آهن سنگان – خواف – هرات را در سال آینده خورشیدی تکمیل کند.
افغانستان عضو سازمان همکاری اقتصادی منطقه‌ای (کریک) است که ده کشور آسیای میانه عضو آن هستند.
ایجاد شش دالان ترانزیتی بین‌المللی که از این ده کشور عبور کند، از برنامه‌های این سازمان برای کشورهای عضو است. به گفته آقای منگل دو دالان از این تعداد، از افغانستان عبور خواهد کرد.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله