سرباز اسرائیلی وزیر فلسطینی را کشت

یکی از وزیران دولت خودگردان فلسطینی، در جریان درگیری با نیروهای اسرائیلی در جریان تظاهراتی در کرانه باختری درگذشته است.

تصاویر این واقعه نشان می دهد که یک سرباز اسرائیلی گلوی آقای ابوعین را گرفته و او را نگه داشته بود.

به گزارش بی بی سی  زیاد أبو عین، پس از این درگیری در حالی که قفسه سینه‌اش را گرفته بود به زمین می‌افتد.

آقای ابوعین رئیس نهادی در دولت خودگردان بود که به شهرک سازی‎های اسرائیل رسیدگی می‌کرد.

معترضان در نظر داشتند تا نهال یک درخت زیتون را در نزدیکی یک آبادی یهودی‌نشین بکارند. آنها می‌گویند که اسراییل در نظر دارد تا این محل را به اراضی خود ضمیمه کند.

دلیل مرگ این وزیر فلسطینی به طور مشخص هنوز روشن نیست. ارتش اسرائیل گفته در حال تحقیق است.

در همین حال منابع پزشکی فلسطینی به بی‌بی‌سی گفته‌اند که آقای ابو عین در معرض گاز اشک‌آور قرار گرفته بود و مرگ او ناشی از مشکلات مربوط به این حادثه است.

همزمان برخی از شاهدان حاضر در این درگیری‌ها گفته‌اند که این وزیر فلسطینی از سوی سربازان اسراییلی مورد حمله قرار گرفته و به عقب رانده شده است؛ و در همین رابطه یکی از شاهدان نیز گفته که یک گلوله گاز اشک‌آور به سینه آقای ابو عین اصابت کرده است.

موشه یعلون وزیر دفاع اسرائیل در بیانیه ای از مرگ وزیر فلسطینی ابراز تاسف کرده است.

وزارت دفاع اسرائیل گفت که کارشناسان اسرائیلی و اردنی در جریان معاینه پیکر آقای ابوعین حضور خواهند داشت. این وزارتخانه همچنین پیشنهاد ایجاد تیمی مشترک با فلسطینی ها برای تحقیق درباره مرگ او را داده است.

بان کی مون دبیر کل سازمان ملل متحد خواستار تحقیقاتی درباره مرگ او شده و از “همه طرف ها خواسته است حداکثر خویشتن داری را نشان دهند و از تشدید تنش بپرهیزند.”

بنابه گزارش ها پس از این حادثه ده ها فلسطینی در نزدیکی صحنه حادثه در مجاورت روستای تورموسایا تجمع کردند، لاستیک هایی را به آتش کشیدند و به سوی نیروهای امنیتی سنگ انداختند.

محمود عباس رئیس دولت فلسطینی در پی انتشار خبر ریاست جلسه ای را در سازمان آزادی بخش فلسطین در رام الله به عهده داشت و از آقای ابوعین به عنوان “شهید” نام برد.

اعتراض به مصادره

آقای ابوعین در میان ده ها فعال خارجی و فلسطینی بود که در اعتراضات علیه مصادره زمین شرکت داشتند.

آنها قصد کاشتن نهال درخت های زیتون در نزدیکی شهرک یهودی شیلو را داشتند، از نقاطی که به اعتقاد فلسطینی ها اسرائیل برای انضمام به خاک خود اختصاص داده.

در طول این تظاهرات آنها با گروهی از حدودا ۱۵ سرباز اسرائیلی رو در رو شدند. محمود علول فعال سرشناس فلسطینی که در این تظاهرات شرکت داشت به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت که سربازان گاز اشک آور شلیک کردند و بعضی از فعالان را با شانه تفنگ کتک زدند.

آقای علول گفت که در میان این هیاهو یک گلوله گاز اشک آور به آقای ابوعین برخورد کرد.

یک عکاس خبرگزاری رویترز گفت که او دیده است که در جریان کشمکش آقای ابوعین با دو سرباز، دست آنها به گردن وزیر فلسطینی برخورد کرده است.

عکاس خبرگزاری فرانسه گفت که وزیر از ناحیه سینه ضربه خورد.

عکس ها از صحنه حادثه نشان می دهد که آقای ابوعین بی هوش بر زمین افتاده و بعد با آمبولانس منتقل می شود. او پیش از رسیدن به بیمارستانی در رام الله درگذشت.

آقای عباس “تعرض بی رحمانه” به آقای ابوعین را محکوم کرده و گفته است که تدابیری در قبال آن اتخاذ خواهد کرد. او همچنین سه روز عزای عمومی اعلام کرد.

آقای ابوعین در سال ۱۹۷۹ در پی یک بمبگذاری که باعث مرگ دو نوجوان اسرائیلی شد ابتدا در دادگاهی در اسرائیل به اعدام محکوم شد که بعدا به حبس ابد تخفیف یافت.

او در سال ۱۹۸۵ به عنوان بخشی از مبادله زندانی که طی آن سه سرباز اسیر اسرائیلی در لبنان آزاد شدند از زندان رهایی یافت.

مطالب مرتبط

تا روز هفتم جنگ، ۱۶ درصد موشک‌های ایران از سامانه‌های پدافند عبور کردند

اگرچه خسارات وارده به مناطق مسکونی در جریان حملات موشکی ایران، در اسرائيل آزادانه گزارش می‌شود، اما، زمزمه‌هایی در درون این کشور درباره اصابت موشک‌ها به اهداف نظامی شنیده می‌شود

علی خامنه‌ای در سومین پیام تصویری خود ۲۳ بار از واژه ایران و 7 بار از واژه جمهوری اسلامی استفاده کرد

رهبر جمهوری اسلامی پس از چند هفته غیبت در جریان جنگ ایران و اسرائیل، در مراسم عزاداری شب عاشورا در حسینیه بیت رهبری ظاهر شد. او از مداح خواست تا نوحه "ای ایران" را که بر اساس ترانه مشهور محمد نوری ساخته شده، اجرا کند

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

مطالب پربازدید

مقاله