لطف الله میثمی:

بازگشت جریان احمدی‌نژاد بعید است

لطف الله میثمی مدیرمسئول نشریه چشم انداز ایران در گفتگو با ایلنا گفته‌است: شعار اجرای کامل و بدون کم و کاست قانون اساسی٬ شعاری اساسی و سند وفاق ملی ماست که می تواند اصلاح‌طلب و اصولگرا را با هم متحد کند تا آنها حول قانون اساسی به گفت‌وگو بنشینند. او همچنین بازگشت جریان احمدی نژاد را بعید دانسته است متن کامل این گفتگو به گزارش ایلنا به این شرح است

فضای مطبوعاتی در شرایط کنونی با توجه اینکه در این حوزه فعالیت دارید، چه تغییری کرده است؟ با روی کار آمدن دولت حسن روحانی این فضا نسبت به قبل تا چه حد عوض شده است؟

در فضای جدید٬ تعداد نشریات تا حدی زیاد شده است منتها این سیر صعودی هم حد و مرز دارد و از یک منظر مشخص باید درباره آن صحبت کرد. صحبت های آقای روحانی تغییرات تدریجی کوچکی در مطبوعات به وجود آورده است به نحوی که سطح نوشته‌ها تا حدی در حال رشد صعودی است. البته در همین حدی که آقای روحانی انتقاد می کند٬ نشریات هم رشد پیدا کرده‌اند.

البته باید به این نکته هم توجه کرد که در دولت احمدی‌نژاد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سخت‌گیری نمی‌کرد اما در دولت حسن روحانی این سخت‌گیری‌ها بیشتر شده است.

با توجه به این گشایش نسبی در فضای رسانه‌ای و مطبوعاتی، علت این سخت‌گیری‌ها چه می‌تواند باشد؟

آنها که قدرت را از دست داده‌اند، ناراحت هستند و می‌خواهند از تمام امکانات برای فشار استفاده کنند؛ همین موضوع عامل فشارهایی زیادی است که به وزارت ارشاد تحمیل می‌شود تا در نهایت جلوی فعالیت‌های مطبوعاتی گرفته شود. نمونه‌ای از این اتفاق‌ها٬ فعالیت افرادی است که دیگر در راس قدرت نیستند.

بسیاری از مجوزهایی که به نشریات داده شده مثل ایران‌فردا و راه ابراهیم و… دوره احمدی‌نژاد بوده اما به پای این دولت گذاشته می شود. نشریه ما – چشم انداز ایران – در دوره محمود احمدی نژاد یک اخطار هم از دولت نداشت اما الان که دولت تدبیر و امید آمده اخطار داشته ایم! وقتی علت آن را جویا می‌شویم با این پاسخ مواجه می‌شویم؛ فشاری که روی ارشاد است بی‌نهایت است.

اخطاری که ارشاد به ما داده بود به دلیل جوسازی برای یک مقاله‌ صورت گرفت. آنها این طور القا کرده بودند که ما در این مقاله به مقدسات بی‌حرمتی کرده‌ایم! در صورتی که هیچگاه چنین عملی مرتکب نشده‌ایم و نخواهیم شد. در هر صورت ما به دادگاه رفتیم و هیئت منصفه هم ما را تبرئه کرد.

مگر چهره‌های نزدیک به دولت گذشته تا چه حد از امکانات برخوردار هستند که بتوانند اینگونه تاثیر بگذارند؟

این افراد حدود دویست سایت دارند و به صورت زنجیره‌ای یک موضوع و هدف را دنبال می‌کنند؛ سایت‌ها و خبرگزاری‌های مختلفی دارند که به یکباره و دنبال هم جوسازی می‌کنند.

برای نمونه روزنامه نزدیک به دولت سابق چیزی می‌نویسد و بعد همه سایت‌ها دنبال می‌کنند. ضمن اینکه در مجلس هم نفوذ دارند. این افراد به این دلیل که حکومت را از دست داده‌اند محافل فشار و انگ‌زنی و برچسب‌زنی به وجود آورده‌اند که فشار بر رسانه‌ها را تقویت می‌کنند. البته فعالیت‌های رسانه‌ای می‌تواند دلیلی برای آمادگی حضور در انتخابات باشد اما اینها با تخریب جلو می‌آیند و از تخریب کردن و برچسب‌زدن ابایی ندارند که البته گاهی هم موفق می‌شوند.

فکر می‌کنم مسلط شدن دوباره این جریان بعید است؛ نه شورای نگهبان اجازه می دهد نه ملت. آنها دارند فرار به جلو می‌کنند که عقب نیافتند مثلا می گویند مردم ما همه طرفدار احمدی‌نژاد هستند. باید دید این حرف چه کسانی است؟

در چنین شرایطی اصحاب و فرهنگ و رسانه چگونه باید عمل کنند تا فضای تعامل در جامعه حاکم شود؟

توصیه من این است که رسانه‌ها روی قانون اساسی بسیار کار کنند. شعار اجرای کامل و بدون کم و کاست قانون اساسی٬ شعاری اساسی و سند وفاق ملی ماست که می تواند اصلاح‌طلب و اصولگرا را با هم متحد کند تا آنها حول قانون اساسی به گفت‌وگو بنشینند.

همه قانون را قبول دارند. قانون اساسی٬ اصول ماست؛ هم اصولی است و هم اصلاح‌طلبانه است. مردم می‌توانند حول قانون با هم گفت‌وگو کنند.

مطالب مرتبط

تا روز هفتم جنگ، ۱۶ درصد موشک‌های ایران از سامانه‌های پدافند عبور کردند

اگرچه خسارات وارده به مناطق مسکونی در جریان حملات موشکی ایران، در اسرائيل آزادانه گزارش می‌شود، اما، زمزمه‌هایی در درون این کشور درباره اصابت موشک‌ها به اهداف نظامی شنیده می‌شود

علی خامنه‌ای در سومین پیام تصویری خود ۲۳ بار از واژه ایران و 7 بار از واژه جمهوری اسلامی استفاده کرد

رهبر جمهوری اسلامی پس از چند هفته غیبت در جریان جنگ ایران و اسرائیل، در مراسم عزاداری شب عاشورا در حسینیه بیت رهبری ظاهر شد. او از مداح خواست تا نوحه "ای ایران" را که بر اساس ترانه مشهور محمد نوری ساخته شده، اجرا کند

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

مطالب پربازدید

مقاله