سازمان ملل در سراسر عراق وضعیت اضطراری اعلام کرد

مقامات کردستان عراق از جوامع بین‌المللی درخواست کرده‌اند تا به عملیات نجات عراقی‌هایی که هنوز در کوهستان سنجار در شمال این کشور گیر افتاده‌اند مبادرت ورزند.

به گزارش بی بی سی این در حالی است که آمریکا پیشتر اعلام کرده بود که برنامه‌ای برای فراری دادن هزاران نفر که از بیم پیکارجویان گروه دولت اسلامی (داعش) به این کوهستان پناه برده‌اند ندارد.

یکی از نمایندگان کردهای عراق به بی‌بی‌سی گفت که این دسته از اقلیت‌های مذهبی، از جمله ایزدی‌هایی که به کوهستان سنجار پناه برده اند، هنوز در خطر شدید حمله گروه دولت اسلامی قرار دارند.

آمریکا که در طی روزهای اخیر یک گروه از ارتش این کشور را برای ارزیابی موقعیت به کوهستان سنجار فرستاده بود، وضعیت را بهتر از قبل برآورد کرده است.

اما مقامات این کشور وعده داده اند که ارسال کمک‌های انسان دوستانه به این مناطق ادامه خواهد یافت.

وضعیت اضطراری جدی

در عین حال و در پی پیشروی‌های شبه نظامیان  داعش در شمال عراق، سازمان ملل متحد در سراسر این کشور وضعیت اضطراری بسیار جدی اعلام کرده است.

مقامات کردستان عراق در استان دوهوک می‌گویند حدود ۱۵ هزار آواره جنگی به این منطقه پناه آورده اند و تامین غذای مورد نیاز آنها با اتکا به کمک های ساکنان محلی، که جمعیت‌شان به مراتب کمتر است شمار جنگ زدگان، کار دشواری است.

سازمان ملل متحد برآورد کرده است که حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در اثر جنگ داخلی عراق آواره شده‌اند.

سازمان ملل همچنین شرایط اضطراری در سه کشور دیگر یعنی سوریه، سودان جنوبی و جمهوری آفریقای مرکزی را نیز به همان میزان عراق جدی و وخیم توصیف کرده است.

نیکولای ملادنوف، نماینده ویژه سازمان ملل گفت که اعلام “وضعیت اضطراری مرحله ۳” به بسیج بیشتر نیروها، و منابع مالی، غذایی و کالا به منظور کمک رسانی به هزاران نفر که در اثر این بحران مجبور به ترک خانه‌هایشان شده‌اند کمک می‌کند.

آقای ملادنوف در ادامه گفت که وضعیت آوارگان در سنجار همچنان وخیم است.

سازمان ملل متحد هشدار داده بود که ده‌ها هزار نفر آواره در کردستان عراق که از برابر شبه‌نظامیان دولت اسلامی به کوهستان گریخته‌اند، همچنان در این محل گرفتار آمده اند و ‘برای نجات جانشان به امدادرسانی نیاز دارند’.

جمعیت آوارگان را عمدتا اقلیت‌های مذهبی، به خصوص ایزدی‎ها تشکیل می‌دهند.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله