حماس: سرباز اسراییلی احتمالا کشته شده است

حماس می‌گوید از سرنوشت سربازی که اسراییل مدعی است به اسارت نیروهای مسلح این گروه درآمده، خبر ندارد و گمان می‌کند که او کشته شده است. اسراییل می‌گوید هدار گولدین، ۲۳ ساله، در جریان نابودسازی یک تونل حماس اسیر شده است.

به گزارش بی بی سی حماس در بیانیه‌ای اعلام کرده تماس خود با گروه عملیاتی که در منطقه مورد ادعای اسراییل حضور داشته‌اند را از دست داده و احتمال می‌دهد که تمامی آنها بر اثر بمباران و حملات اسرائیل کشته شده باشند و چنانچه سرباز اسراییلی هم توسط آنها به اسارت درآمده باشد احتمالا او هم همراه با نیروهای حماس کشته شده است.

در همین حال، باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا روز جمعه گفت اگر حماس به دنبال پایان بخشیدن به بحران است باید سرباز اسراییلی را هر چه زودتر و بدون قید و شرط آزاد کند.

آقای اوباما خطاب به اسراییل هم گفته تونل‌های زیرزمینی حماس باید نابود شود اما اسراییل می تواند این کار را بدون هدف گیری مناطق پرجمعیت (در غزه) انجام دهد.

رئیس جمهوری آمریکا گفته دیدن آنچه در غزه بر سر مردم عادی می‌آید دردآور است اما حماس هم باید نشان دهد که برای پایان بخشیدن به بحران مصمم است .

همزمان در غزه فلسطینیان شمار تلفات اغلب غیرنظامی خود را بیش از ۱۵۰۰ نفر اعلام می‌کنند.

روز جمعه (اول اوت – دهم مرداد) در حالی که قرار بود از ساعت ۸ صبح به وقت محلی میان حماس و اسراییل آتش‌بسی ۷۲ ساعته برقرار شود، با شلیک موشک و راکت از سوی طرفین خیلی زود مخاصمه از سر گرفته شد.

ساعاتی پس از آغاز دوباره درگیری‌ها اسراییل اعلام کرد گمان می‌کند یکی از سربازانش در جریان عملیات نابودسازی یکی از تونل‌های حماس ناپدید شده است و بیم آن می‌رود که به اسارت نیروهای مسلح حماس در آمده باشد.

این خبر خیلی زود به صدر رسانه‌های جهان رسید چرا که در صورت زنده اسیرشدن سرباز اسرائیلی که نامش هدار گولدین اعلام شده، جنگ و خونریزی سه هفته گذشته میان حماس و اسراییل وارد مرحله جدیدی می‌شود.

با وجود این، ساعتی پس از اعلام مفقود شدن هدار گولدین، حماس به اسارت درآوردن او را تکذیب کرد و اسامه حمدان، سخنگوی این گروه در لبنان، گرفتن نظامی اسراییلی توسط حماس و هر گروه دیگر فلسطینی را رد کرد.

او گفت: “هیچ سرباز اسراییلی‌ [در اختیار ما] نیست، بلکه این یک دروغ اسراییلی است که بخشی از کارزار رسانه‌ای برای توجیه کشتن غیرنظامیان فلسطینی در رفح است.”

پیش از این هم در سال ۲۰۰۶ فلسطینیان یک سرباز اسراییلی را اسیر کردند و پس از پنج سال گیلعاد شالیط را در برابر آزادی ۱۰۰۰ زندانی فلسطینی به اسراییل بازگرداندند.

در همین حال، اسراییل در بیانیه‌ای دیگر اعلام کرد که در جریان درگیری که به نظر می‌رسد به اسارت یک سرباز این کشور منجر شده، دو نظامی دیگر هم کشته شده‌اند که به این ترتیب شمار نظامیان کشه شده اسراییلی به ۶۱ نفرمی‌رسد.

در برابر، مقام‌های فلسطینی در رفح امروز اعلام کردند با کشته شدن ۵۳ نفر دیگر شمار جان باختگان در غزه به ۱۵۰۰ نفر رسیده است.

مطالب مرتبط

تا روز هفتم جنگ، ۱۶ درصد موشک‌های ایران از سامانه‌های پدافند عبور کردند

اگرچه خسارات وارده به مناطق مسکونی در جریان حملات موشکی ایران، در اسرائيل آزادانه گزارش می‌شود، اما، زمزمه‌هایی در درون این کشور درباره اصابت موشک‌ها به اهداف نظامی شنیده می‌شود

علی خامنه‌ای در سومین پیام تصویری خود ۲۳ بار از واژه ایران و 7 بار از واژه جمهوری اسلامی استفاده کرد

رهبر جمهوری اسلامی پس از چند هفته غیبت در جریان جنگ ایران و اسرائیل، در مراسم عزاداری شب عاشورا در حسینیه بیت رهبری ظاهر شد. او از مداح خواست تا نوحه "ای ایران" را که بر اساس ترانه مشهور محمد نوری ساخته شده، اجرا کند

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

مطالب پربازدید

مقاله