ظریف:

به توافق هسته‌ای نرسیم به سیاست‌های قبلی برمی‌گردیم

محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران گفته است که اگر در مذاکرات هسته ای ایران با کشورهای ۱+۵ توافقی حاصل نشود، “دو طرف حق دارند به سیاست‌های قبلی خود بازگردند.”

به گزارش بی بی سی آقای ظریف روز یکشنبه (اول تیر) در نشست خبری مشترک با موری مک‌کالی، وزیر خارجه نیوزیلند در تهران از روشی که “برخی از بازیگران” مذاکرات هسته‌ای در گروه ۱+۵ در پیش گرفته‌اند انتقاد کرد.

او گفت ایران بیش از حقوق خود نمی‌خواهد و حاضر است نگرانی‌های مشروع را مورد توجه قرار دهد، اما “طرف مقابل تاکتیک و راهکار دیگری را انتخاب کرده است و تلاش می‌کند مواضع حداکثری در پیش بگیرد.”

پنجمین دور از مذاکرات هسته‌ای ایران و کشورهای ۱+۵ متشکل از آمریکا، روسیه، چین، فرانسه، بریتانیا و آلمان روز جمعه (۳۰ خرداد) در وین پایتخت اتریش به پایان رسید.

وزیر امور خارجه ایران بعد از پایان این مذاکرات وجود اختلاف بر سر “محتوا و نحوه نگارش توافقنامه جامع هسته‌ای” را تایید کرد و گفت: “در این دور روی نگارش کار کردیم، ولی هنوز نمی‌توانیم بگوییم متنی وجود دارد.”

بر اساس توافق موقت ژنو دو طرف تا روز بیست‌و نهم تیر (بیست ژوئیه) فرصت دارند تا پیش‌نویس توافقنامه جامع هسته‌ای را آماده کنند.

آقای ظریف گفته است که ایران “تنها به موفقیت مذاکرات تا پایان مهلت تعیین شده فکر می کند”، اما تاکید کرده است که اگر چنین توافقی حاصل نشود دو طرف می توانند به سیاست های قبلی خود بازگردند.

موارد مورد اختلاف

  • میزان غنی‌سازی
  • تعداد، نوع و نسل سانتریفیوژها
  • آب سنگین اراک
  • حدود و کیفیت تحقیقات هسته‌ای
  • نحوه و زمان لغو تحریم‌ها

بر اساس گزارش‌ خبرگزاری‌ها، به نقل از دیپلمات‌های حاضر در مذاکرات هسته‌ای، عمده ترین مسئله مورد اختلاف، تعداد سانتریفوژهای ایران است.

مسائل مورد اختلاف دیگر به میزان غنی‌سازی، نحوه اصلاح یا طراحی دوباره راکتور آب سنگین اراک، تاسیسات زیرزمینی فردو در نزدیکی قم و نحوه و زمان لغو تحریم‌ها مربوط می‌شود.

وزیر امور خارجه ایران احتمال داده است که اگر طرف مقابل ایران وارد مذاکرات جدی شود، نتیجه مطلوب برای هر دو طرف به دست بیاید.

او احتمال رسیدن به توافق در روزهای پایانی را هم رد نکرد و گفت: “برخی از بازیگران این عادت را دارند که تلاش می‌کنند مواضع خود را تا روز آخر حفظ کنند و در آخرین لحظه به این باور برسند که لازم است مواضعشان را تعدیل کنند، اما من این روش را نمی پسندم.”

دور بعدی مذاکرات هسته‌ای ایران روز دوم ژوئیه (۱۱ تیر) در وین برگزار می‌شود.

مطالب مرتبط

تا روز هفتم جنگ، ۱۶ درصد موشک‌های ایران از سامانه‌های پدافند عبور کردند

اگرچه خسارات وارده به مناطق مسکونی در جریان حملات موشکی ایران، در اسرائيل آزادانه گزارش می‌شود، اما، زمزمه‌هایی در درون این کشور درباره اصابت موشک‌ها به اهداف نظامی شنیده می‌شود

علی خامنه‌ای در سومین پیام تصویری خود ۲۳ بار از واژه ایران و 7 بار از واژه جمهوری اسلامی استفاده کرد

رهبر جمهوری اسلامی پس از چند هفته غیبت در جریان جنگ ایران و اسرائیل، در مراسم عزاداری شب عاشورا در حسینیه بیت رهبری ظاهر شد. او از مداح خواست تا نوحه "ای ایران" را که بر اساس ترانه مشهور محمد نوری ساخته شده، اجرا کند

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

مطالب پربازدید

مقاله