آمانو:

مذاکره‌کنندگان ایرانی محتاط و باهوش هستند/ اصراری به بازدید از پارچین نداریم

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت که آژانس لحظات دشواری را برای پاسخ دادن به سوالات مهم درباره این که ایران در تاسیسات هسته‌ای‌اش دقیقا چه کار می‌کند، پیش‌رو خواهد داشت.

به گزارش ایسنا، یوکیا آمانو، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز دوشنبه در گفت‌وگو با پایگاه خبری برکینگس دیفنس مدعی شد که مشکل اصلی برای حرکت به جلو این است که ایران پروتکل الحاقی را که به بازرسان اجازه می‌دهد از سایت‌هایی غیر از سایت‌های فعلی بازدید کنند، اجرایی نمی‌کند.

آمانو گفت: اجرای پروتکل الحاقی برای اطمینان از این‌که همه فعالیت‌های هسته‌ای در ایران برای مقاصد صلح‌آمیز است، اهمیت بسیاری دارد، ولی ما هنوز به آن نقطه نرسیده‌ایم. ما در مرحله اولیه شفاف‌سازی و حل مسائل هستیم.

ایران در سال 2002 به طور داوطلبانه پروتکل الحاقی را امضا کرد، ولی مجلس ایران آن را تصویب نکرده است. ایران در سال 2006، هنگامی که شورای امنیت سازمان ملل اقدامات برای اعمال تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی ایران را آغاز کرد، از اجرای پروتکل الحاقی دست کشید.

آمانو در بخش دیگری از اظهاراتش گفت که برنامه اقدام مشترک که مورد توافق ایران و گروه 1+5 قرار گرفت دسترسی بیش‌تری به سایت‌ها و مقامات ایرانی را فراهم کرد، ولی با وجود “این گام‌های رو به جلو” پس از سال‌ها بن بست، “کارهای زیادی وجود دارد که باید انجام شود”. آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گام‌هایش را کوتاه‌تر کرده است تا بتواند به پیشرفتی دست یابد؛ آژانس دیگر روی این مساله که بازرسی‌های جدید با بازدید از سایت نظامی پارچین آغاز شود اصراری ندارد.

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: ما با یک رویکرد گام به گام موافقت کرده‌ایم. من فکر نمی‌کنم این که پارچین جزو گام اولیه نیست مشکلی به حساب بیاید.

 

آمانو گفت که تاکید اصلی روی رویکرد کلی است که شفافیت را افزایش می‌دهد.

 

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت که اجرای هفت گام اول (مورد توافق بین ایران و آژانس) به علاوه توافقی که در ماه نوامبر بین ایران و گروه 1+5 صورت گرفت “اطلاعات بیش‌تری درباره فعالیت‌های ایران به ما می‌دهد” و افزود که چنین چیزی یک دستاورد به حساب می‌آید، حتی اگر همه مسائل مربوط به آژانس را حل نکند.

 

او گفت:‌ مذاکره با ایران آسان نیست، ولی ما در حال به دست آوردن نتایج ملموس در روندی گام به گام هستیم.

 

آمانو گفت که “محدودیت‌های “بزرگی در مذاکرات فنی با ایران وجود دارد، زیرا حسن روحانی، رییس‌جمهور ایران و محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه از جانب برخی اصحاب سیاسی داخلی تحت فشار قرار دارند، با این حال انتظارات برای رسیدن به یک نتیجه مثبت در مذاکرات بالاست.

 

آمانو از تیم مذاکراتی ایران تقدیر کرد و آن‌ها را “بسیار محتاط و باهوش” دانست و مانند بسیاری از سران کشورهای غربی تاکید کرد که این می‌تواند بهترین فرصت برای رسیدن به یک توافق جامع باشد.

مطالب مرتبط

تا روز هفتم جنگ، ۱۶ درصد موشک‌های ایران از سامانه‌های پدافند عبور کردند

اگرچه خسارات وارده به مناطق مسکونی در جریان حملات موشکی ایران، در اسرائيل آزادانه گزارش می‌شود، اما، زمزمه‌هایی در درون این کشور درباره اصابت موشک‌ها به اهداف نظامی شنیده می‌شود

علی خامنه‌ای در سومین پیام تصویری خود ۲۳ بار از واژه ایران و 7 بار از واژه جمهوری اسلامی استفاده کرد

رهبر جمهوری اسلامی پس از چند هفته غیبت در جریان جنگ ایران و اسرائیل، در مراسم عزاداری شب عاشورا در حسینیه بیت رهبری ظاهر شد. او از مداح خواست تا نوحه "ای ایران" را که بر اساس ترانه مشهور محمد نوری ساخته شده، اجرا کند

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

مطالب پربازدید

مقاله