انتقاد شدید فریدون عباسی از توافق ژنو

عقب نشینی منفعلانه داشتیم/ غرب تا تعطیلی کامل برنامه هسته ای ایران پیش خواهد رفت

فریدون عباسی٬ رئیس سابق سازمان انرژی اتمی تفاهم‌نامه ژنو را «عقب‌نشینی منفعلانه» دانسته و گفته جمهوری اسلامی در گام بعدی مذاکرات دیگر امتیازی برای واگذاری ندارد.

آقای عباسی این مطلب را در گفتگویی که روز سه‌شنبه (سوم دی) از وی در سایت محافظه‌کار «فرهنگ‌نیوز» منتشر شده٬ بیان کرده است.

به گزارش دیگربان وی گفته براساس تفاهم‌نامه ژنو٬ نیروگاه اراک تعطیل٬ غنی‌سازی ۲۰ درصد متوقف و افزایش ماشین‌های سانتریفیوژ ممنوع شده که با این اوصاف «گام بعدی ما باید تعطیلی غنی‌سازی پنج در صد باشد.»

رئیس سابق سازمان انرژی اتمی اضافه کرده نباید بعد از دادن این همه امتیار «قهرمان‌سازی» کرد٬ چرا که «قهرمان کسی است که امتیاز ندهد و از حریف قدرتمند امتیاز بگیرد.»

وی به صراحت گفته «به نظر من {تیم ایرانی} در این مذاکرات منفعلانه عقب‌نشینی کرده‌اند، در صورتی که گروه مذاکره‌کننده قبلی ما منفعلانه برخورد نمی‌کرد.»

عباسی در بخش دیگری از این گفتگو اعلام کرده که به این تفاهم‌نامه خوش‌بین نیست و معتقد است غرب تا «تعطیلی کامل» برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی فشار‌ها علیه ایران را ادامه خواهد داد.

بسیاری از محافظه‌کاران تندرو و مسئولان سابق دولتی٬ تفاهم‌نامه ژنو را مصداق بارز عقب‌نشینی جمهوری اسلامی در برابر غرب ارزیابی کرده و آن را به نوشیدن «جام زهر» تشبیه کرده‌اند.

مطالب مرتبط

تا روز هفتم جنگ، ۱۶ درصد موشک‌های ایران از سامانه‌های پدافند عبور کردند

اگرچه خسارات وارده به مناطق مسکونی در جریان حملات موشکی ایران، در اسرائيل آزادانه گزارش می‌شود، اما، زمزمه‌هایی در درون این کشور درباره اصابت موشک‌ها به اهداف نظامی شنیده می‌شود

علی خامنه‌ای در سومین پیام تصویری خود ۲۳ بار از واژه ایران و 7 بار از واژه جمهوری اسلامی استفاده کرد

رهبر جمهوری اسلامی پس از چند هفته غیبت در جریان جنگ ایران و اسرائیل، در مراسم عزاداری شب عاشورا در حسینیه بیت رهبری ظاهر شد. او از مداح خواست تا نوحه "ای ایران" را که بر اساس ترانه مشهور محمد نوری ساخته شده، اجرا کند

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

مطالب پربازدید

مقاله