ایران و ترکیه خواهان آتش بس در سوریه شدند

ایران و ترکیه در یک بیانیه مشترک خواهان آتش بس در سوریه شده‌اند.

درخواست آتش‌بس در سوریه از سوی محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران و احمد داوود اوغلو همتای ترک او در یک کنفرانس خبری مشترک در تهران، پایتخت ایران، بیان شده است.

به گزارش بی بی سی وزرای خارجه ایران و ترکیه در این کنفرانس مطبوعاتی همچنین تاکید کرده‌اند که هدف مشترک دو کشور پاپان درگیریها در سوریه است.

اظهارات وزرای امور خارجه ایران و ترکیه در حالی اعلام شده است که پیشتر سازمان ملل متحد اعلام کرد که دور تازه مذاکرات صلح سوریه روز ۲۲ ژانویه ۲۰۱۴ در ژنو برگزار خواهد شد.

هنوز ترکیب هیات‌های شرکت کننده سوری و بین‌المللی در این کنفرانس مشخص نشده است و در بیانیه رسمی سازمان ملل نیز اشاره نشده که آیا ایران به عنوان یکی از حامیان اصلی رژیم بشار اسد، در این مذاکرات حضور خواهد داشت یا نه؛ اما انتظار می‌رود پس از امضای توافق‌نامه‌ هسته‌ای ایران و کشورهای گروه پنج بعلاوه یک، ایران نیز به عنوان یکی از مهم‌ترین حامیان بشار اسد به این مذاکرات دعوت شود.

ترکیه از کشورهایی است که به مخالفان دولت بشار اسد نزدیک است و از آنها حمایت کرده است.

ارتش آزاد سوریه به ژنو نمی‌رود

در همین حال پیشتر ژنرال سلیم ادریس، فرمانده ارتش آزاد سوریه در سخنانی گفت که گروه تحت رهبری او در مذاکرات صلح ژنو شرکت نخواهد کرد و به مبارزه با حکومت بشار اسد، رئیس‌جمهوری این کشور ادامه خواهد داد.

ژنرال ادریس به شبکه خبری الجزیره گفت که شرایط برای برگزاری مذاکرات صلح ژنو در اواسط ماه ژانویه مناسب نیست.

فرمانده ارتش آزاد سوریه گفت که بشار اسد، رئیس‌جمهوری سوریه از فرصت مذاکره استفاده کرده و به جنگ ادامه می‌دهد.

مخالفان حکومت سوریه بر ارسال کمک‌های بشردوستانه به مناطق محاصره شده توسط نیروهای دولتی و توقف گلوله باران شهرها و مناطق و آزادی زندانیان جنگی پیش از این مذاکرات تاکید دارند.

ائتلاف ملی سوریه، مهم‌ترین ائتلاف مخالفان بشار اسد نیز گفته است که اگر شماری از شرط های آنها برآورده شود، در این کنفرانس شرکت می‌کند.

این ائتلاف گفته بود در صورتی که تضمین داده شود که سازمان‌های امداد رسان اجازه دسترسی به مناطق تحت محاصره را دارند و زندانیان سیاسی به خصوص زنان و کودکان آزاد می‌شوند، حاضر است در این مذاکرات شرکت کند.

این ائتلاف همچنین بار دیگر تاکید کرد که بشار اسد، رئیس جمهور “نباید هیچ نقشی در دوره انتقال” داشته باشد.

اما دولت سوریه هرگونه پیش شرطی را برای گفتگوهای ژنو رد کرده و گفته که در این مذاکرات شرکت می‌کند اما تاکید کرده است که درخصوص انتقال قدرت گفتگو نخواهد کرد.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله