انتقاد روزنامه جمهوری اسلامی از نفوذ راست افراطی در هیئت منصفه مطبوعات

این ترکیب عجیب و یک طرفه است

روزنامه جمهوری اسلامی در یادداشتی از ترکیب اعضای هیئت منصفه مطبوعات انتقاد کرده و این ترکیب را عجیب و یک طرفه اعلام کرده است.

 

این روزنامه در بخشی از یادداشت خود آورده است:” متأسفانه اعضاء هيأت منصفه جديد مطبوعات، اولاً از جناح راست انتخاب شده‌اند و ثانياً تعدادي از افراد آن از عناصر افراطي هستند. اين، يعني عدم رعايت روح قانون مربوط به هيأت منصفه و فاصله گرفتن اين هيأت از فلسفه وجودي خود.”

متن کامل این یادداشت به شرح زیر است:

اعلام اسامي اعضاء هيأت منصفه دادگاه مطبوعات كه اين هفته توسط ارگان‌هاي مربوطه انتخاب شده‌اند، موجب شگفتي محافل مستقل مطبوعاتي كشور شد. اين، يكطرفه‌ترين هيأت منصفه است كه تاكنون براي مطبوعات در نظر گرفته شده است.

دقت در تركيب هيأت منصفه جديد نشان مي‌دهد اين مجموعه بهره‌اي از تنوع ندارد و از هم اكنون مي‌توان آراء آن را درباره تمام اتهامات ارجاعي پيش‌بيني كرد. به همين جهت، عنوان “منصفه” براي اين هيأت وصله‌اي ناچسب است و چنين تركيبي با روح قانون مربوط به هيأت منصفه هيچ تناسبي ندارد.

هدف قانون گذار از در نظر گرفتن هيأت منصفه براي دادگاه مطبوعات اين بود كه افرادي از اقشار مختلف جامعه با سلائق سياسي متنوع گردهم بيايند تا بتوانند با مطرح كردن نقطه نظرهاي گوناگون، به جمع بندي متعادلي برسند و از اين طريق، به ياري دستگاه قضائي براي دست يابي به حكمي منصفانه بشتابند. اقتضاء چنين هدفي اينست كه هيأت منصفه مطبوعات، در شرايط كنوني جامعه ما، تركيبي از افراد متمايل به جناح راست، جناح چپ و جناح مستقل باشد. علاوه بر اين،‌ قطعاً افرادي كه به دو جناح چپ و راست تمايل دارند حتماً بايد متعادل باشند و اهل افراط و تفريط نباشند. فقط هيأتي كه داراي چنين تركيبي باشد، مي‌تواند در جايگاه هيأت منصفه مطبوعات قرار گيرد.

متأسفانه اعضاء هيأت منصفه جديد مطبوعات، اولاً از جناح راست انتخاب شده‌اند و ثانياً تعدادي از افراد آن از عناصر افراطي هستند. اين، يعني عدم رعايت روح قانون مربوط به هيأت منصفه و فاصله گرفتن اين هيأت از فلسفه وجودي خود.

علاوه بر اين، اشكالات ديگري نيز در تركيب هيأت منصفه جديد وجود دارد كه نمي‌توان از كنار آن‌ها گذشت.

اشكال اول اينكه بعضي افراد از نظر جسمي دچار ناتواني هستند. اينكه افرادي در سنين كهولت و از روي تخت بيمارستان براي عضويت در هيأت منصفه مطبوعات در نظر گرفته شدند، با هيچ معياري سازگاري ندارد.

اشكال دوم اينكه تعدادي از اين افراد براي چندمين دوره متوالي عضو هيأت منصفه مطبوعات هستند و انتخاب همواره آنها مانع راه يافتن افراد جديد به اين هيأت شده است. بعضي از اين افراد تقريباً نصف عمر خود را در هيأت منصفه مطبوعات گذرانده‌اند و باز هم در دور جديد در اين هيأت عضويت دارند. چنين روشي به اذهان القاء مي‌كند كه گوئي كشور دچار قحط الرجال است!

اشكال سوم اينكه وجود نمايندگان بعضي اقشار در تركيب هيأت منصفه، تكراري است و همين امر موجب حذف نمايندگان اقشار ديگر شده است. اين وضعيت مغاير قانون است و هيأت منصفه را از اعتبار مي‌اندازد.

اشكال چهارم اينست كه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي به عنوان نماينده دولت جديد در هيأت منصفه جديد نقشي ايفا نكرده است. دولت جديد، كه نماينده اكثريت مردم ايران است، نماينده تفكر متعادل نيز هست و به اقتضاي همين واقعيت، تركيب هيأت منصفه نيز بايد از نيروهاي متعادل برخوردار باشد ولي نيست. در واقع، در هيأت منصفه جديد، با تركيبي كه دارد، تفكر مورد نظر اكثريت مردم ناديده گرفته شده است.

بدين ترتيب، هيأت منصفه جديد نمي‌تواند نماينده اقشار مختلف جامعه باشد و به همين دليل از نگاه جامعه مستقل مطبوعاتي نمي‌تواند مورد اعتماد باشد. پيشنهاد اينست كه جلسه انتخاب اعضاء هيأت منصفه مطبوعات بار ديگر تشكيل شود و با رعايت كليه جوانبي كه به آنها اشاره شد، افرادي انتخاب شوند كه تركيب هيأت منصفه با روح قانون منطبق باشد.

مطالب مرتبط

تا روز هفتم جنگ، ۱۶ درصد موشک‌های ایران از سامانه‌های پدافند عبور کردند

اگرچه خسارات وارده به مناطق مسکونی در جریان حملات موشکی ایران، در اسرائيل آزادانه گزارش می‌شود، اما، زمزمه‌هایی در درون این کشور درباره اصابت موشک‌ها به اهداف نظامی شنیده می‌شود

علی خامنه‌ای در سومین پیام تصویری خود ۲۳ بار از واژه ایران و 7 بار از واژه جمهوری اسلامی استفاده کرد

رهبر جمهوری اسلامی پس از چند هفته غیبت در جریان جنگ ایران و اسرائیل، در مراسم عزاداری شب عاشورا در حسینیه بیت رهبری ظاهر شد. او از مداح خواست تا نوحه "ای ایران" را که بر اساس ترانه مشهور محمد نوری ساخته شده، اجرا کند

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

مطالب پربازدید

مقاله