وزیر نیرو :

نیمی از این دریاچه خشک و به طور کامل نمکی شده است

وزیر نیرو از کاهش حجم آب این دریاچه به کمتر از یک سوم میزان نرمال خبر داد و گفت: درحال حاضر دریاچه ارومیه در شرایط کاهش سطح و عمق آب است و حجم آب موجود در این دریاچه به کمتر از ده میلیارد مترمکعب آب نمک اشباع شده رسیده است.

به گزارش ایسنا) حمید چیت چیان پس از بازدید از دریاچه ارومیه در روز گذشته اظهار کرد: حجم آب این دریاچه در شرایط نرمال 32 میلیارد مترمکعب است اما اکنون حدود نیمی از این دریاچه خشک و به طور کامل نمکی شده است.

وی با تاکید بر این که در سایر مناطق دریاچه ارومیه نیز عمق آب کم و شدت تبخیر بالاست، گفت: میزان شوری آب دریاچه بسیار بالا رفته و به شرایط اشباع نمک رسیده است؛ ادامه این روند موجب می شود که بخش بیشتری از دریاچه دچار مشکل شود.

وزیر نیرو پس از بازدید از رودخانه‌هایی که آب آنها به دریاچه ارومیه می ریزد نیز گفت: مشخص شد که مسیر خشک شده در برخی مناطق به 20 کیلومتر رسیده، آب رودخانه‌ها پخش شده و حتی به قسمت تر دریاچه نرسیده، بر اثر تبخیر از بین می رود.

چیت چیان با تاکید بر گسترش فعالیتهای کشت و زرع در اطراف دریاچه ارومیه، تصریح کرد: گستردگی کشاورزی باعث برداشتهای گسترده و بی رویه از منابع آبهای زیرزمینی شده و در پی آن نفوذ آب شور به این منبع افزایش یافته است.

وی همچنین با تاکید بر لزوم مشارکت مردم برای اجرای پروژه‌های نجات دریاچه، گفت: در دومین نشست کارگروه نجات دریاچه ارومیه نیز که روز گذشته در استانداری آذربایجان غربی برگزار شد، بر لزوم اجرای مصوبه‌های پیشین و انجام اقدام های فوری با هماهنگی دستگاه‌های محلی و مجموعه‌های ملی تاکید شد.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله