در حمله به اردوگاه اشرف تعدادی از اعضای سازمان مجاهدین خلق کشته شدند

براساس گزارش های دریافتی در جریان حمله به اردوگاه اشرف در عراق در اوایل صبح امروز ( یکشنبه اول سپتامبر- ۱۰ شهریورماه ) دست کم بیست نفر کشته شده اند.

به گزارش بی بی سی علی موسوی یکی از سخنگویان نخست وزیر عراق، ضمن تایید این خبر گفته است که تعدادی از ساکنان این اردوگاه کشته شده و تحقیقات اولیه در این باره در جریان است.

آقای موسوی افزوده که این افراد در نتیجه درگیری در بین ساکنان این اردوگاه کشته شدند و نیروهای عراقی در کشتن این افراد دخالتی نداشته اند.

این درحالی است که شورای ملی مقاومت اعلام کرده که این افراد در نتیجه حمله نیروهای عراقی به این اردوگاه کشته شدند.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس شاهین قبادی، سخنگوی سازمان مجاهدین خلق، شمار کشته ها را ۳۴ نفر اعلام کرد.

کمپ اشرف در دهه ۱۳۶۰ خورشیدی، در اوج جنگ ایران و عراق با حمایت صدام حسین، رئیس‌جمهور سابق عراق برپا شد و گروهی از اعضای سازمان مجاهدین خلق و رهبران این سازمان که به عراق پناهنده شده بودند، در آن ساکن شدند.

اما پس از حمله نیروهای ائتلافی به رهبری آمریکا و سقوط حکومت صدام حسین در سال ۲۰۰۳ میلادی، ساکنان این اردوگاه به عنوان خارجیان مسلح غیرمتخاصم، تحت حفاظت نیروهای آمریکایی قرار گرفتند و بعدا خلع سلاح شدند.

مسئولیت حفاظت از این اردوگاه در سال ۲۰۰۹ میلادی، به دولت عراق واگذار و این کشور متعهد شد که با ساکنان آن طبق قوانین عراق رفتار کند و از استرداد اجباری اعضای سازمان مجاهدین خلق به ایران، که ممکن است جان آنان را به مخاطره اندازد، خودداری کند.

در دسامبر سال ۲۰۱۱ میلادی، دولت عراق و مقامات سازمان مجاهدین خلق توافقنامه‌ای را امضا کردند که براساس آن، قرار شد اعضای این سازمان به تدریج از اردوگاه اشرف به اردوگاه لیبرتی (آزادی) منتقل شوند و از آنجا مقدمات انتقالشان به دیگر کشورها فراهم شود.

براساس این توافق بیش از سه هزار نفر از اعضای سازمان مجاهدین خلق به اردوگاه لیبرتی منتقل شدند و تنها عده کمی از اعضای این سازمان در اردوگاه اشرف باقی ماندند.

مطالب مرتبط

تا روز هفتم جنگ، ۱۶ درصد موشک‌های ایران از سامانه‌های پدافند عبور کردند

اگرچه خسارات وارده به مناطق مسکونی در جریان حملات موشکی ایران، در اسرائيل آزادانه گزارش می‌شود، اما، زمزمه‌هایی در درون این کشور درباره اصابت موشک‌ها به اهداف نظامی شنیده می‌شود

علی خامنه‌ای در سومین پیام تصویری خود ۲۳ بار از واژه ایران و 7 بار از واژه جمهوری اسلامی استفاده کرد

رهبر جمهوری اسلامی پس از چند هفته غیبت در جریان جنگ ایران و اسرائیل، در مراسم عزاداری شب عاشورا در حسینیه بیت رهبری ظاهر شد. او از مداح خواست تا نوحه "ای ایران" را که بر اساس ترانه مشهور محمد نوری ساخته شده، اجرا کند

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

مطالب پربازدید

مقاله