برای بررسی امکان حمله نظامی به سوریه

جلسه محرمانه اوباما و مشاوران امنیتی اش برگزار شد

کاخ سفید آمریکا اعلام کرد نشست باراک اوباما و مشاوران امنیتی‌اش روز شنبه برگزار شد و جزئیاتی از «گزینه‌های پیش رو»ی آمریکا در مورد بحران سوریه در این نشست مطرح گردید.

کاخ سفید به جزئیات این نشست و همچنین گزینه‌هایی که در آن مطرح شده اشاره‌ای نکرده است.

آقای اوباما همچنین روز شنبه در تماسی تلفنی با دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا، در مورد پاسخ‌های احتمالی به رویدادهای اخیر سوریه گفت‌وگو کرده است.

از سوی دیگر به گفته کاخ سفید، سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا همچنان در حال گردآوری شواهد در مورد حمله شیمیایی اخیر در سوریه هستند.

اوباما و کامرون نسبت به کارگیری تسلیحات شیمیایی در سوریه ابراز نگرانی کرده اند.

به گزارش بی بی سی آقای اوباما شنبه در کاخ سفید با جو بایدن، معاون رئیس جمهوری، سوزان رایس، مشاور امنیت ملی، جان برنان رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، مارتین دمپسی، فرمانده ستاد مشترک نیروهای مسلح و سامانتا پاور، سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد دیدار کرد.

جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا و چاک هیگل، وزیر دفاع این کشور از راه دور و با ویدیو کنفرانس در این جلسه شرکت کردند.

کاخ سفید از انتشار محتوای گفت و گوها خودداری کرده است.

یک مقام کاخ سفید پیش از جلسه روز شنبه گفت: “طیفی از گزینه ها را در اختیار داریم و بسیار سنجیده عمل خواهیم کرد و بر اساس منافع ملی خود و ارزیابی کارهایی که می تواند به پیش برد اهدافمان در سوریه کمک کند، تصمیم گیری خواهیم کرد.”

باراک اوباما تاکنون از دخالت مستقیم در مناقشه سوریه خودداری کرده است. او سال گذشته کاربرد تسلیحات شیمیایی در این کشور را “خط قرمز” خود نامیده بود.

آقای اوباما جمعه در مصاحبه با شبکه خبری سی ان ان گفت که ایالات متحده هنوز در حال گردآوری اطلاعات درباره حمله شیمیایی چهارشنبه در سوریه است.

گزارش ها بیانگر جمع بندی اولیه سازمان های اطلاعاتی آمریکا و متحدان غربی آن مبنی بر دست داشتن حکومت سوریه در حملات شیمیایی روز چهارشنبه است.

در حالی که انتقاد از عملکرد دولت اوباما در رابطه با وضع سوریه افزایش یافته است، چاک هیگل، وزیر دفاع ایالات متحده گفته است که نیروی دریایی این کشور در آب های نزدیک‌تر به این کشور مستقر می شود تا در صورت دستور اقدام نظامی علیه حکومت بشار اسد، آمادگی داشته باشد.

آقای هیگل به جزئیات بیشتری اشاره نکرده اما گزارش ها نیز حاکی از آن است که حضور نیروی دریایی آمریکا در شرق دریای مدیترانه تقویت شده است.

مطالب مرتبط

تا روز هفتم جنگ، ۱۶ درصد موشک‌های ایران از سامانه‌های پدافند عبور کردند

اگرچه خسارات وارده به مناطق مسکونی در جریان حملات موشکی ایران، در اسرائيل آزادانه گزارش می‌شود، اما، زمزمه‌هایی در درون این کشور درباره اصابت موشک‌ها به اهداف نظامی شنیده می‌شود

علی خامنه‌ای در سومین پیام تصویری خود ۲۳ بار از واژه ایران و 7 بار از واژه جمهوری اسلامی استفاده کرد

رهبر جمهوری اسلامی پس از چند هفته غیبت در جریان جنگ ایران و اسرائیل، در مراسم عزاداری شب عاشورا در حسینیه بیت رهبری ظاهر شد. او از مداح خواست تا نوحه "ای ایران" را که بر اساس ترانه مشهور محمد نوری ساخته شده، اجرا کند

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

مطالب پربازدید

مقاله