لوموند:

فرانسه اطلاعات رد و بدل شده میان شهروندان را جمع آوری و رصد می کند

روزنامه لوموند فرانسه گزارش داده است که دستگاه اطلاعات خارجی این کشور اطلاعات تماس های کامپیوتری و تلفنی شهروندان را در ابعادی گسترده مانند آنچه در برنامه “پریزم” آمریکا انجام می شود جمع آوری می کند.

به گزارش این روزنامه این داده ها در یک ابرکامپیوتر در مقر سازمان اطلاعاتی “دی جی اس ای” ذخیره می شود.

به گزارش بی بی سی  لوموند نوشت که این عملیات “خارج از چارچوب قانون، و ورای هرگونه نظارت مناسب” صورت می گیرد.

ادعا می شود که سایر سازمان های اطلاعاتی فرانسه به طور مخفیانه به این داده ها دسترسی دارند.

به هرحال هنوز روشن نیست که آیا نظارت “دی جی اس ای” در همان ابعاد برنامه مشابه در آمریکاست است یا نه. مقام های فرانسوی تاکنون در مورد ادعاهای لوموند اظهار نظر نکرده اند.

ادعا می شود که سازمان “دی جی اس ای” (DGSE) این داده های انبوه را تحلیل می کند نه اینکه وارد محتوای ای میل ها و سایر تماس ها شود اما اطلاعات مربوط به اینکه چه کسی با چه کسی تماس گرفته، در چه زمانی و کجا جمع آوری می شود.

دولت آمریکا هم گفته است که اطلاعات مربوط به تماس های داخلی را جمع می کند و محتوای مکالمات داخلی را استراق سمع نمی کند.

لوموند گزارش می دهد که در این برنامه تماس ها در داخل فرانسه و میان فرانسه و سایر کشورها جملگی زیر نظر گرفته می شود.

این روزنامه ادعا می کند که داده ها در سه طبقه زیرزمین ساختمان “دی جی اس ای” در پاریس ذخیره می شود.

به گزارش لوموند کارشناسان می گویند که این عملیات با هدف کشف سلول های تروریستی طراحی شده است. اما ابعاد آن بدان معنی است که “هرکسی می تواند تحت نظر قرار گیرد و در هر زمان.”

این خبر درحالی فاش می شود که همچنان بر سر افشای برنامه آمریکا برای جمع آوری منظم داده های وسیع تلفنی و اینترنتی در سطح بین المللی جنجال هست.

مجله اشپیگل آلمان و روزنامه گاردین بریتانیا چند روز قبل گزارش دادند که دولت آمریکا در بعضی دفاتر و مراکز دیپلماتیک اتحادیه اروپا و بعضی کشورهای اروپایی در واشنگتن و نیویورک دستگاه های شنود کار گذاشته است.

پس از آن دولت فرانسه از عملیات جاسوسی آمریکا به شدت انتقاد کرد.

آن افشاگری با کمک اسنادی انجام شد که ادوارد اسنودن در اختیار رسانه ها گذاشته است.

آقای اسنودن تا چندی قبل برای یک شرکت مقاطعه کار به نام “بوز الن” که به سازمان امنیت ملی آمریکا، ان اس ای، خدمات می داد کار می کرد اما به هنگ کنگ گریخت و بعضی از برنامه های تجسسی دولت آمریکا را فاش کرد.

او اکنون در بخش ترانزیت فرودگاه مسکو در انتظار گرفتن پناهندگی از کشوری است که او را بپذیرد.

همچنین گزارش می شود که “جی سی اچ کیو” یک سازمان جاسوسی بریتانیا برنامه ای مشابه برای جمع آوری گسترده اطلاعات تماس های مردم این کشور دارد.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله