معاون رييس سازمان انرژی اتمی ايران

نیروگاه بوشهر در برابر زلزله هشت ریشتری مقاوم است

معاون رييس سازمان انرژی اتمی ايران با تاکيد بر اين که نيروگاه بوشهر با توان مقاومت در برابر زلزله‌ای به قدرت حداقل ۸ ريشتر ساخته شده است، تبليغات سوء برخی کشورها در مورد نگرانی‌ها از ايمنی اين نيروگاه را بی‌اساس دانست.

به گزارش ايسنا محمد احمديان، معاون رييس سازمان انرژی اتمی ايران درباره تاثير زلزله استان بوشهر بر نيروگاه اتمی بوشهر، تصريح کرد: نيروگاه اتمی بوشهر با مقاومت در برابر زلزله‌ای به قدرت حداقل ۸ ريشتر و نزديک به محل نيروگاه طراحی شده است، اما زلزله‌ای که متاسفانه چند روز پيش در منطقه رخ داد، اولا مرکز آن حدود صد کيلومتر با نيروگاه اتمی بوشهر فاصله داشت، ثانيا شدت اين زلزله حدود ۶ ريشتر بود، طبيعی است که اين زلزله هيچ مشکلی برای نيروگاه اتمی بوشهر ايجاد نکند.

احمديان که ميهمان برنامه “من طهران” شبکه العالم بود، درباره تبليغات سوء کشورهای عربی حوزه جنوبی خليج فارس درباره ايمنی نيروگاه بوشهر گفت: همان طور که گفتم اين زلزله اولا شدت کمی در مقايسه با مقاومت نيروگاه داشته و ثانيا فاصله کانون زلزله با نيروگاه زياد بوده است؛ بنابراين نمی‌تواند يک امتحان قوی از قابليت‌های نيروگاه باشد، اما درحد خود نشان داد که نيروگاه با مشکلی در برابر اين قبيل حوادث طبيعی روبرو نخواهد شد.

معاون رييس سازمان انرژی اتمی ايران، افزود: نيروگاه اتمی بوشهر بر اساس پيشرفته‌ترين و سختگيرانه‌ترين استانداردهای بين‌المللی طراحی شده است. در تمام مراحل ساخت نيروگاه بر اعمال اين استاندارها نظارت قوی شده است و مرکز “نظام ايمنی” جمهوری اسلامی ايران که تحت نظر آژانس بين‌المللی انرژی اتمی پايش می‌شود بر ايمنی نيروگاه نظارت داشته است.

وی ادامه داد: از طرف ديگر اگرچه نيروگاه بوشهر متعلق به جمهوری اسلامی ايران است، اما به طور طبيعی تابلويی از توانمندی‌ها و قابليت‌های صنعت هسته‌يی روسيه هم به شمار می‌آيد، از اين رو پيمانکار روس هم با کمال دقت مسائل ايمنی را رصد کرد.

احمديان تاکيد کرد: تمام اين استانداردها مستند شده و اسنادش موجود و به هر شخص يا نهاد حقوقی که بخواهد به طور کارشناسانه اين مطالب را بررسی کند، قابل ارائه است.

وی هم‌چنين درباره تبليغات منفی با محوريت نگرانی از ايمنی نيروگاه بوشهر، گفت: اگر اين نگرانی‌ها برخاسته از يک نگاه کارشناسی باشد، خيلی راحت می‌توان آن را برطرف کرد؛ ما بارها اعلام کرديم که آمادگی داريم هر گونه اطلاعاتی لازم را از طريق آژانس بين‌المللی انرژی اتمی در اختيار کارشناسان قرار بدهيم.

 معاون رييس سازمان انرژی اتمی ايران درباره اطلاع رسانی به آژانس از وضعيت نيروگاه اتمی بوشهر پس از زلزله گفت: بر اساس رويه‌هايی که وجود دارد، ما بايد هر اتفاق و حوادث پيش‌بينی نشده‌ای مانند زلزله و پيامدهای آن را به مجامع بين‌المللی از جمله آژانس بين‌المللی انرژی اتمی و اتحاديه جهانی بهره‌برداران از نيروگاه‌های اتمی منعکس کنيم؛ در مناطق مختلف جهان مراکز منطقه‌ای وجود دارد و ما عضو منطقه مسکو هستيم؛ ما بلافاصله وضعيت را به اين مرکز اطلاع داديم.

احمديان ادامه داد: صنعت هسته‌يی صنعتی فوق‌العاده حساس است که تمام اقدامات، فعاليت‌ها و وضعيت نيروگاه‌های هسته‌يی توسط ارگان‌های مختلف تحت رصد قرار دارد؛ در اين صنعت نمی‌توان يک نيروگاه را در شرايطی ناامن بهره‌برداری کرد و از چشم ديگران وضعيت را پنهان کرد، اين موضوع درمورد نيروگاه بوشهر هم صادق است و اين مساله می‌تواند به کشورهای همسايه ايران در حوزه خليج فارس هم اطمينان بدهد که خطری از ناحيه نيروگاه اتمی بوشهر متوجه آنان نيست

خاطرنشان می شود کشورهای حاشیه خلیج فارس از آژانس بین المللی انرژی اتمی درخواست کرده بودند برای کنترل میزان مقاومت  نیروگاه بوشهر در برابر زلزله تحقیق کند.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله