کاترین اشتون در پایان دومین روز مذاکرات آلماتی

با ایران به توافق نرسیدیم!

کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در پایان دومین روز از گفتگوهای هسته ای ایران و گروه ۱+۵ متشکل از پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد به علاوه آلمان، که در شهر آلماتی قزاقستان انجام شد، گفت دو طرف به توافق نرسیده‌اند.

خانم اشتون گفت: “در دو روز مذاکره بحث‌هایی سخت و طولانی داشتیم و روشن شد مواضعمان همچنان از هم فاصله دارد.”

به گفته کسری ناجی، خبرنگار اعزامی بخش فارسی بی بی سی به آلماتی، مذاکرات روز دوم، ساعت ۱۲ ظهر به وقت محلی و با ۹۰ دقیقه تاخیر به دلیل گفتگوهای مقدماتی، آغاز شد.

به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، ایرنا، پیش از آغاز دومین روز مذاکرات، سعید جلیلی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و سرپرست هیات مذاکره کننده ایران و کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و رییس هیات مذاکره کننده گروه ۱+۵ با هم دیدار کردند.

پیش از آغاز رسمی روز دوم مذاکرات آلماتی، علی باقری، معاون سیاست خارجی و امنیت بین الملل دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران نیز با نماینده فرانسه دیدار کرد.

روز اول این مذاکرات، دیروز، ۱۶ فروردین (۵ آوریل) هم بدون نتیجه پایان یافت.

نمایندگان ایران در روز اول گفتند پیشنهادهای مشخص و مهمی به کشورهای غربی ارائه کرده اند.

اما یک دیپلمات غربی گفت ایران هیچ پاسخ ملموسی به پیشنهاد اخیر قدرت‎‌های جهانی از جمله آمریکا، بریتانیا و روسیه نداده است.

بر اساس این پیشنهاد، اگر تهران کار بر روی بخش های حساس برنامه هسته ای خود را متوقف کند، بخشی از تحریم های اقتصادی کاهش خواهد یافت.

یکی از خبرنگاران بی‌بی‌سی در محل برگزاری مذاکرات می‌گوید به نظر می‌رسد طرفین به جای آنکه با هم مذاکره کنند، در مورد مسائل متفاوتی صحبت می‌کنند و حرف هم را نمی فهمند.

به گفته خبرنگار بی‌بی‌سی، نتیجه قابل پیش‌بینی اجلاس آلماتی، متوقف نشدن و ادامه مذاکرات ایران و گروه ۱+۵ است.

هدف مذاکرات آلماتی، از بین بردن بن‌بستی است که از یک دهه قبل بر سر برنامه هسته ای ایران ایجاد شده است.

کشورهای غربی ایران را متهم می کنند که از طریق غنی سازی اورانیوم با غلظت بالا در صدد دستیابی به سلاح هسته ای است. اما ایران با رد این اتهام تاکید دارد که برنامه هسته ای این کشور صلح آمیز است و هدف از آن، تامین انرژی و مصارف پزشکی است.

این دومین دور مذاکرات ایران و کشورهای ۱+۵ (متشکل از آمریکا، بریتانیا، فرانسه، روسیه و چین به علاوه آلمان)، در شهر آلماتی قزاقستان است. طرفین اوایل اسفند گذشته نیز در این شهر دیدار کردند.

در اجلاس قبلی آلماتی، اعضای گروه ۱+۵ تلاش کردند ایران را به توقف تولید و ذخیره اورانیوم ۲۰ درصدی متقاعد کنند. آنها همچنین از ایران خواستند تاسیسات غنی سازی فردو در نزدیکی قم را تعطیل کند.

قدرت‌های جهانی در ازای آن پیشنهاد کردند که از میزان تحریم های اقتصادی اعمال شده علیه ایران بکاهند.

پیش از آلماتی نیز هفت دور مذاکره هسته ای (سه دوره در ژنو، دو دوره در استانبول، یک دوره در بغداد و یک دوره در مسکو) میان ایران و گروه ۱+۵ برگزار شده بود.

مطالب مرتبط

تا روز هفتم جنگ، ۱۶ درصد موشک‌های ایران از سامانه‌های پدافند عبور کردند

اگرچه خسارات وارده به مناطق مسکونی در جریان حملات موشکی ایران، در اسرائيل آزادانه گزارش می‌شود، اما، زمزمه‌هایی در درون این کشور درباره اصابت موشک‌ها به اهداف نظامی شنیده می‌شود

علی خامنه‌ای در سومین پیام تصویری خود ۲۳ بار از واژه ایران و 7 بار از واژه جمهوری اسلامی استفاده کرد

رهبر جمهوری اسلامی پس از چند هفته غیبت در جریان جنگ ایران و اسرائیل، در مراسم عزاداری شب عاشورا در حسینیه بیت رهبری ظاهر شد. او از مداح خواست تا نوحه "ای ایران" را که بر اساس ترانه مشهور محمد نوری ساخته شده، اجرا کند

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

مطالب پربازدید

مقاله