در اعتراض به سفر گردشگران ایرانی به خاک مصر صورت گرفت

تجمع سلفی ها در برابر ساختمان حافظ منافع ایران در قاهره

ده‌ها معترض مصری دیروز  با تجمع مقابل محل اقامت حافظ منافع ایران در قاهره، به سوی این ساختمان سنگ پرتاب کردند.

به گزارش بی بی سی تجمع‌کنندگان به سفر گردشگران ایرانی به مصر اعتراض دارند. اولین گروه گردشگران ایرانی  بعد از بیش از سه دهه، روز یکشنبه ۱۱ فروردین (۳۱ مارس) وارد خاک مصر شدند.

بیشتر معترضان از گروه‌های اسلام‌گرای تندرو بودند. شماری از سوری‌های مخالف دولت سوریه هم بین آن‌ها حضور داشتند.

تجمع‌کنندگان، پرچم مخالفان مسلح دولت سوریه را بالای در ورودی محل اقامت کاردار ایران در مصر نصب کردند، اما نیروهای امنیتی این پرچم‌ها را پایین آوردند.

معترضان همچنین علیه حامیان شیعه دولت بشار اسد شعار می‌دادند.

آنها قصد داشتند وارد محل اقامت دیپلمات ایرانی بشوند که پلیس ضد شورش و نگهبانان ساختمان مانع این کار شد.

خبرگزاری فرانسه در قاهره گزارش داده است که معترضان خواستار اخراج نماینده سیاسی ایران از مصر شده‌اند. آن‌ها همچنین روی پارچه‌ها علیه “گسترش اسلام شیعه” در مصر هشدار داده‌اند.

حسیب عمار، خبرنگار بی‌بی‌سی فارسی در قاهره می‌گوید “رئیس جمهور مصر امیدوار است با ورود گردشگران ایرانی، کمی به صنعت گردشگری این کشور که بعد از بهار عربی با مشکلات زیادی مواجه شد، رونق بدهد. اما اعتراض‌های اخیر اسلامگرایان به نزدیکی مصر با ایران آقای مرسی را تحت فشار قرار داده است. آقای مرسی همچنین تحت فشار گروههای سکولار است که او را به خودکامگی متهم می کنند.”

گروه‌های تندروی سلفی پیش‌تر درباره سفر گردشگران ایرانی به مصر هشدار داده و خواستار لغو تفاهم‌نامه گردشگری ایران و مصر شده بودند. این تفاهم‌نامه اسفندماه ۱۳۹۱ امضا شد.

همزمان، گروه النور که یکی از بزرگترین گروههای سلفی مصر است، در مسجد عمرو بن العاص، در بخش قدیمی قاهره، در اعتراض به ورود گردشگران ایرانی و آنچه که آنها تلاش ایران برای ترویج مذهب تشیع می خوانند، کنفرانسی تحت عنوان “خطر تشیع در مصر” برگزار کرد.

مسجد عمرو بن العاص اولین مسجدی است که اعراب هنگام فتح مصر در قاهره بنا کردند.

اما نادر بکار، سخنگوی حزب نور، گفته است که این حزب مخالف تظاهرات مقابل خانه حافظ منافع ایران در مصر است؛ چرا که به گفته او، دولت مصر با ایران تفاهم‌نامه امضا کرده است و “باید به این تفاهم‌نامه احترام گذاشت.”

با این حال آقای بکار به یکی از تلویزیون‌های خصوصی مصر گفته است دولت محمد مرسی باید به خواسته‌های معترضان پاسخ دهد.

بر اساس تفاهم‌‎نامه همکاری گردشگری بین ایران و مصر، گردشگران ایرانی اجازه دارند از مکان‌های تاریخی و تفریحی مصر بازدید کنند؛ اما آن‌ها از بازدید بعضی مکان‌های مذهبی از جمله مسجد امام حسین در قاهره  منع شده‌اند.

با وجود محدودیت‌هایی که بر رفت و آمد گردشگران ایرانی اعمال شده، بعضی گروه‌های سلفی مصر همچنان اعتقاد دارند حضور ایرانیان در کشور مصر و برقراری رابطه میان تهران و قاهره، به زیان منافع مصر است.

اولین گروه گردشگران ایرانی، دیروز (پنجشنبه) بعد از بازدیدی پنج روزه مصر را به مقصد ایران ترک کردند.

مطالب مرتبط

تا روز هفتم جنگ، ۱۶ درصد موشک‌های ایران از سامانه‌های پدافند عبور کردند

اگرچه خسارات وارده به مناطق مسکونی در جریان حملات موشکی ایران، در اسرائيل آزادانه گزارش می‌شود، اما، زمزمه‌هایی در درون این کشور درباره اصابت موشک‌ها به اهداف نظامی شنیده می‌شود

علی خامنه‌ای در سومین پیام تصویری خود ۲۳ بار از واژه ایران و 7 بار از واژه جمهوری اسلامی استفاده کرد

رهبر جمهوری اسلامی پس از چند هفته غیبت در جریان جنگ ایران و اسرائیل، در مراسم عزاداری شب عاشورا در حسینیه بیت رهبری ظاهر شد. او از مداح خواست تا نوحه "ای ایران" را که بر اساس ترانه مشهور محمد نوری ساخته شده، اجرا کند

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

مطالب پربازدید

مقاله