مذاکره کننده هسته‌ای پیشین ایران عنوان کرد:

عادی سازی قدم به قدم

حسین موسویان، مذاکره کننده پیشین هسته‌ای ایران پیشنهاداتی را برای خروج از بن‌بست مذاکرات هسته‌ای مطرح کرده و مدعی شدهایران به دنبال راه حلی بنیادی برای بحران هسته‌ای خود است و در شرایط فعلی دستیابی به توافق امکانپذیر است

آقای موسویان در مقاله‌ای که در روزنامه آمریکایی«بوستون گلاب» چاپ شده، راه حل‌هایی برای خروج از بن بست هسته‌ای ارایه داده است.

او ضمن توصیه‌هایی به کشورهای غربی برای نشان دادن حسن نیت، از این کشورها می خواهد که غنی سازی در ایران را به رسمیت بشناسند.

به گزارش بی‌بی‌سی این پیشنهاد در حالی مطرح شده که مهمترین درخواست غرب از ایران، توقف کلیه فعالیت های مرتبط با غنی سازی اورانیوم است.

آقای موسویان که در دولت محمد خاتمی عضو گروه مذاکره کنندگان هسته‌ای ایران بود که بعدها جناح اصولگرا مدعی جاسوس بودن وی شد که بارهای از سوی مقامات دولتی زمان دولت اصلاحات تکذیب شد.

او معتقد است آمریکا باید به گونه ای به ایران ثابت کند که سیاست آن کشور تعامل با ایران است نه تغییر رژیم.

غیر از این، آقای موسویان برای برون رفت از بن‌بست هسته‌ای ایران پیشنهاداتی را مطرح می کند که دو طرف باید اقدامات متقابلی انجام دهند.

بخشی از این پیشنهاد مربوط به این است که ایران غنی سازی ۲۰ درصدی را متوقف کند و در مقابل غرب میله‌های سوخت مورد نیاز برای استفاده در راکتور تهران را تامین و تحریم نفتی و بانک مرکزی ایران را تعلیق کند.

پیشنهاد دیگر مربوط به این است که ایران به بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اجازه بازرسی از مراکز اتمی را بدهد و غنی سازی را هم محدود به تاسیسات موجود کند و در مقابل گروه ۱+۵، تحریم‌های یک جانبه در زمینه امور هسته‌ای و کالاهای غیر نظامی را رفع کند.

پاسخ ایران به سئوالات آژانس در باره ابعاد نظامی و اجرای ماده ۳.۱ پادمان از سوی ایران از دیگر بخش های پیشنهادی آقای موسویان است که به عقیده وی در مقابل باید تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران مرتبط با امور هسته‌ای تعلیق شود.

در نهایت نیز آقای موسویان توصیه کرده است ایران برای تضمین شفافیت، پروتکل الحاقی و ماده ۳.۱ را مصوب کرده و همکاری خود را با آژانس به حداکثر برساند و تا زمانی که ابهامات آژانس رفع نشده، ساخت تاسیسات جدید غنی سازی را متوقف کند و در مقابل گروه ۱+۵ تمام تحریم‌های بین‌المللی و تحریم های یک‌جانبه علیه ایران را بردارد.

این پیشنهادات در حالی مطرح شده که بعد از مدت‌ها قرار است مذاکرات هسته ای گروه ۱+۵ با ایران روز ۲۵ فروردین در استانبول ترکیه از سر گرفته شود.

مطالب مرتبط

تا روز هفتم جنگ، ۱۶ درصد موشک‌های ایران از سامانه‌های پدافند عبور کردند

اگرچه خسارات وارده به مناطق مسکونی در جریان حملات موشکی ایران، در اسرائيل آزادانه گزارش می‌شود، اما، زمزمه‌هایی در درون این کشور درباره اصابت موشک‌ها به اهداف نظامی شنیده می‌شود

علی خامنه‌ای در سومین پیام تصویری خود ۲۳ بار از واژه ایران و 7 بار از واژه جمهوری اسلامی استفاده کرد

رهبر جمهوری اسلامی پس از چند هفته غیبت در جریان جنگ ایران و اسرائیل، در مراسم عزاداری شب عاشورا در حسینیه بیت رهبری ظاهر شد. او از مداح خواست تا نوحه "ای ایران" را که بر اساس ترانه مشهور محمد نوری ساخته شده، اجرا کند

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

مطالب پربازدید

مقاله