جوادی حصار :

انتخابات آتی نمایشگاهی از سهم خواهی‌های اصولگرایان خواهد بود؛ولایت‌مداری شعاری توخالی است

یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب تاکید کرد: در متن ماجرا تنوع سلایق و سهم خواهی از قدرت دعوای همیشگی جبهه اصولگرایان بوده و هست و علی رغم اینکه همه آن‌ها مدعی هستند که ولایی حرکت می‌کنند، اما عملا دعواهای آن‌ها که اخیرا نیز شدت گرفته است نشان داد که این یک شعار تو خالی بیشتر نیست.

محمد صادق جوادی حصار در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایلنا، در مورد آرایش سیاسی اصولگرایان در انتخابات ۹۲ عنوان کرد: ۱+۲ در یک اعلام غیر منتظره و بدون رایزنی‌های صورت گرفته اعلام حضور کرد. حداد عادل در شرایطی موجودیت این ائتلاف را اعلام کرد که خواست سایر گروه‌ها را در نوعی رودربایستی سیاسی قرار داده و سایرین را از هر گونه کنش دیگری در مورد انتخابات باز دارد.

 

تفکر تشکیل ائتلاف ۱+۲ خام و زود هنگام بود

 

وی تشکیل ائتلاف ۱+۲ را نوعی اقدام پیشگیرانه برای جلوگیری از تفرق در جبهه اصولگرایان ارزیابی کرد و گفت: این ائتلاف تلاش کرده تا با مهندسی خاصی اعلام کند که تمام طیف‌ها در این تشکل حضور دارند و نیاز نیست سلایق دیگر کاندیدایی را معرفی کنند.

جوادی حصار افزود: بانیان ائتلاف ۱+۲ تلاش داشتند که به تعبیر خود اصولگرایان را منسجم کنند، اما چون تفکر تشکیل آن خام و زودهنگام بود، سایر اصولگرایان معتقدند که تشکیل آن به نوعی بی‌اعتنایی به آن‌ها و براساس تصمیم گیری قیم مابانه بود. به گونه‌ای که حتی قالیباف نیز در ادامه نارضایتی خود را نسبت به این مساله ابراز داشت.

وی با تاکید براینکه اعلام موجودیت این ائتلاف موجب تحریک گروه‌های اصولگرا شد، گفت: در متن ماجرا تنوع سلایق و سهم خواهی از قدرت دعوای همیشگی جبهه اصولگرایان بوده و هست و علی رغم اینکه همه آن‌ها مدعی هستند که ولایی حرکت می‌کنند اما عملا دعواهای آن‌ها که اخیرا نیز شدت گرفته است نشان داد که این یک شعار توخالی بیشتر نیست.

 

عایدات قدرت اصولگرایان را در مقابل یکدیگر قرار داده است

 

جوادی حصار با بیان اینکه عایدات قدرت، اصولگرایان را در مقابل هم قرار داده است، تصریح کرد: انتخابات آتی نمایشگاه جدیدی از سهم خواهی‌های اصولگرایان برسر قدرت خواهد بود.

وی پیش بینی کرد؛ در انتخابات آینده اصولگرایان به دو دسته عمده میانه رو و طالب منافع قدرت تبدیل خواهند شد. بنابراین طیف سهم خواه و دنیا زده‌ای که علی رغم شعارهای خود سخت غرق منابع دنیایی شده‌اند چانه زنی سختی با طیف میانه‌رو خواهند داشت وبه نظر می‌رسد رسیدن به کاندیدای واحد برای این دو طیف کار محالی باشد.

 

رضایی با سایر گروه های اصولگرا کنار نخواهد آمد

 

این فعال سیاسی اصلاح طلب با اشاره به اینکه اصولگرایان در انتخابات آتی حداقل دو و یا ۴ کاندید خواهند داشت، یادآور شد: قطعا یکی از این گزینه‌ها رضایی است، چراکه با سایر گروه‌های اصولگرا کنار نخواهد آمد و همواره روی مواضع خود ایستادگی می‌کند. گزینه‌های بعدی نیز از طیف منتقد وضع موجود که ممکن است از میان چهره‌های دولتی باشد انتخاب می‌شود به طور کلی اصولگرایان در انتخابات آینده روزهای سختی را پیش رو خواهند داشت.

 

برخی از اصلاح طلبان معتقدند نباید در جزر و مد حرکت ها قرار گیریم

 

جوادی حصار با اشاره به آرایش سیاسی اصلاح طلبان نیز عنوان کرد: در طیف اصلاحات دو نگرش کلی وجود دارد گروهی معتقدند برای تغییر وضع موجود باید از درون اقدام به تغییرات کرد بدون اینکه پیش شرطی در کار باشد این گروه عنوان می‌کند باید بدون قید و شرط در انتخابات شرکت کرد و سراغ حوادث پیش رو رفت و مشکلات ناشی از انتخابات ۸۸ را اصلاح طلبان باید با شرکت در انتخابات ۹۲ از بین ببرند.

وی افزود: گروه دیگر معتقدند که با توجه به وضع موجود بدون گرفتن تضمین‌های سیاسی و امکانات منطقی برای رقابت رفتن به میدان انتخابات نوعی انتحار محسوب می‌شود، این گروه عنوان می‌کنند که باید با مسئولان امر وارد گفتگوی چالشی شویم و آن‌ها را مجاب کنیم تا بر حوزه اختیارات خود عمل کنند، بنابراین اگر بدون پیش شرط وارد عرصه شویم در بازی که از قبل طراحی شده است شرکت کرده‌ایم در حالی که نباید در جزر و مد این حرکت‌ها قرار بگیریم.

جوادی حصار با بیان این اعتقاد که گروهی که بدون قید و شرط در انتخابات شرکت خواهند کرد ریسک بالایی را می‌پذیرند، گفت: به هر حال هر دو گروه در معرض فشار افکار عمومی خواهند بود.

وی در خصوص حضور هاشمی در انتخابات ۹۲ نیز عنوان کرد: تصور من این است که هاشمی وارد عرصه انتخابات نخواهد شد البته اگر بپذیرد و کاندید شود قطعا یکی از مناسب‌ترین گزینه‌ها خواهد شد.

 

کار کاندیدای دولت از سایر گروه هات سخت تر است

 

این فعال سیاسی اصلاح طلب با اشاره به اینکه در این میان کار کاندیدای دولت از همه گروه‌ها سخت‌تر خواهد بود، عنوان کرد: گزینه دولت به دلیل اینکه در مظان حمایت دولت که مجری انتخابات است بوده باید به گونه‌ای رفتار کنند که شائبه حمایت‌های دولت را از خود دور کنند.علاوه بر این دو گروه عمده کشور یعنی اصلاح طلبان و اصولگرایان با کاندیدای دولت زاویه جدی دارند بنابراین اگر فردی در عرصه انتخابات حاضر شود و بگوید من ادامه دولت احمدی‌نژاد هستم با بحران‌های جدی روبرو شده و مقبولیت وی به حداقل خواهد رسید.

وی خطاب به اصلاح طلبان خاطرنشان کرد: اصلاح طلبان در شرایط موجود باید هوشمندانه عمل کنند گروه‌هایی که تاکنون وارد عرصه انتخابات شده و در حال رایزنی هستند نباید به گونه‌ای عمل کنند که رفتارشان منفک از بدنه اصلاحات و سایر گروه‌ها تلقی شود. بلکه باید به سمت و سویی حرکت کنند که همواره وحدت گروه‌ها حفظ شود در این صورت می‌توانند از حمایت مردم نیز برخوردار شوند.

مطالب مرتبط

تا روز هفتم جنگ، ۱۶ درصد موشک‌های ایران از سامانه‌های پدافند عبور کردند

اگرچه خسارات وارده به مناطق مسکونی در جریان حملات موشکی ایران، در اسرائيل آزادانه گزارش می‌شود، اما، زمزمه‌هایی در درون این کشور درباره اصابت موشک‌ها به اهداف نظامی شنیده می‌شود

علی خامنه‌ای در سومین پیام تصویری خود ۲۳ بار از واژه ایران و 7 بار از واژه جمهوری اسلامی استفاده کرد

رهبر جمهوری اسلامی پس از چند هفته غیبت در جریان جنگ ایران و اسرائیل، در مراسم عزاداری شب عاشورا در حسینیه بیت رهبری ظاهر شد. او از مداح خواست تا نوحه "ای ایران" را که بر اساس ترانه مشهور محمد نوری ساخته شده، اجرا کند

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

مطالب پربازدید

مقاله