در آستانه دور جدید تحریم های نفتی علیه ایران

کشورهای آسیایی واردات نفت ایران را حداقل ۱۲ درصد دیگر کاهش خواهند داد

در حالی که قرار است سال آینده دور جدید تحریم های نفتی علیه ایران آغاز شود خبرگزاری رویترز طی گزارشی، از قول منابع صنعت نفت خبر داده که کشورهای آسیایی برای سال جاری میلادی واردات نفت ایران را حداقل ۱۲ درصد دیگر کاهش خواهند داد.

بر اساس این گزارش از منابع رسمی و داده‌های شرکت‌های نفتی، خرید نفت از ایران در سال گذشته تا ۱.۰۹ میلیون بشکه در روز کاهش یافته و کشورهای آسیایی برای سال ۲۰۱۳ دوباره واردات نفت از ایران را روزانه به طور متوسط تا ۱۳۵ هزار بشکه کاهش خواهند داد.

با این حال، رویترز می‌افزاید که کارشناسان مستقل بر این عقیده‌اند که حجم کاهش خرید نفت از ایران بسیار بیشتر از ارقام رسمی اعلام شده، خواهد بود.

بر اساس محاسبات رویترز، ایران از محل کاهش صادرات نفت به آسیا طی سال گذشته ۱۴ میلیارد دلار زیان کرده است.

فاتح بیرول، کارشناس اقتصادی ارشد آژانس جهانی انرژی که به کشورهای صنعتی مشاوره انرژی می‌دهد گفته است که به برکت نفت عربستان، افزایش تولید نفت عراق و امارات، بازارهای آسیایی از کاهش خرید نفت ایران دچار مشکل نخواهند شد.

هم‌اکنون تقریبا همه صادرات نفت ایران به کشورهای آسیایی روانه می‌شود. البته ترکیه نیز روزانه تا ۱۶۵ هزار بشکه نفت از ایران دریافت می‌کند.

سال گذشته بزرگترین مشتریان آسایی نفت ایران یعنی چین با کاهش۲۱ درصدی نسبت به سال قبل آن، ژاپن ۴۰ درصد، کره جنوبی ۳۶ درصد و هند نزدیک به دو درصد در مجموع روزانه یک میلیون و ۹۶ هزار بشکه نفت از ایران وارد کرده‌اند.

هفته آینده دور جدید تحریم‌های آمریکا علیه ایران به اجرا گذاشته خواهد شد که بر اساس آن، کشورهای خریدار نفت ایران فقط مجاز خواهند بود پول نفت وارداتی از ایران را به یک شماره حساب در داخل همان کشور منتقل کنند و خروج این پول یا انتقال آن به خارج ناممکن خواهد شد. به عبارتی، ایران مجاز خواهد بود که پول نفت صادراتی را فقط در کشورهای خرید نفت ایران به کالا تبدیل کند.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله