طرح مقامات نظام برای کاهش فشار تحریم ها و ترغیب مردم به شرکت در انتخابات کلید خورد

توزیع برنج، روغن٬ قند و شکر در میان ۱۷ میلیون نفر

سایت دیگربان به نقل از سایت های اصولگرا و اظهارات برخی از مقامات دولتی خبر داده است دولت و مجلس درباره جزئیات اجرای طرحی فوری برای توزیع برنج، روغن٬ قند و شکر در میان ۱۷ میلیون نفر به منظور کاهش فشار‌های اقتصادی ناشی از تحریم‌ها مذاکره می‌کنند.

به گزارش این سایت این مذاکرات از هفته گذشته در پی دستور علی خامنه‌ای به سران قوا برای یافتن راه‌حلی به منظور کمک به «اقشار آسیب‌پذیر» آغاز شده و همچنان ادامه دارد.

در همین راستا خبرگزاری مهر روز چهارشنبه (چهارم بهمن) از این طرح با عنوان راه‌اندازی مجدد سیستم «توزیع کالاهای کالابرگی در میان اقشار کم‌درآمد» یاد کرده است.

همچنین محسن بیگلری٬ نماینده مجلس نیز گفته براساس این طرح قرار است ۱۴ هزار میلیارد تومان برای مطالبات کارمندان و هشت هزار میلیارد تومان برای پرداخت بدهی پیمانکاران در نظر گرفته شود.

بیگلری افزوده ۱۰۰ هزار تومان نیز به ازای هر مددجوی کمیته امداد به منظور تقویت معیشت این قشر کم درآمد در شب عید در نظر گرفته خواهد شد.

غلامحسین الهام٬ سخنگوی دولت هم اعلام کرده است: «دولت حس می‌کند مسائل بازار و ارز به مردم فشار آورده و حتما برای جبران آن و افزایش قدرت خرید مردم اقدام خواهد شد.»

این طرح به فاصله چند ماه مانده به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری سال آینده به اجرا گذاشته خواهد شد.

دیگربان با چینش این خبرها تحلیل کرده به نظر می‌رسد هدف از اجرای ضربتی این طرح تشویق مردم برای شرکت در انتخابات و کاستن فشار‌های اقتصادی ناشی از تحریم‌های بین‌المللی بر قشر ضعیف جامعه باشد.مقام‌های جمهوری اسلامی نگران واکنش مردم به ادامه فشار‌های اقتصادی ناشی از تحریم‌ها در ماه‌های آینده هستند و تصمیم گرفته‌اند تا حدودی این واکنش‌ها را به تاخیر بیندازند.

در همین زمینه ایرج ندیمی٬ عضو کمیسیون اقتصادی مجلس نیز اعلام کرده طرح کمک به «اقشار آسیب‌پذیر» در پی دستور هفته گذشته رهبر جمهوری اسلامی در دستور کار دولت و مجلس قرار گرفته است.

ندیمی افزوده که «در این جلسات توافق شد تنها برای یک بار در آستانه عید بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار تومان میان دهک‌های یک تا هفت که طبقات پایین جامعه هسند، کمک نقدی یا کالایی صورت بگیرد.»

به گفته وی «همچنین در این جلسات توافق شده حقوق عقب افتاده برخی دستگاه‌ها و نهاد‌ها که نزدیک به سه تا چهار هزار میلیارد تومان است، از محل صندوق توسعه ملی پرداخت شود.»

مطالب مرتبط

در سال ۲۰۲۴ حدود ۵۰ هزار زن و دختر در جهان کشته شده‌اند

کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل درباره افزایش احکام اعدام در ایران و خطر اعدام ده‌ها معترض، تشدید تنش‌های نظامی در منطقه و بحران جهانی خشونت علیه زنان هشدار داد

پیش‌بینی دقیقی از بازار مسکن در سال آینده نیست

پیش‌بینی قطعی این است که اگر مسائل سیاسی و هیجانات ارزی ناشی از آن حل نشود، بازار مسکن همچنان در رکود عمیق خواهد بود؛ در این شرایط قیمت اسمی افزایشی و انجام معامله با این قیمت‌ها کاهشی است

تورم خوراکی‌ها در ایران از آن رو اهمیت دارد که این گروه یک‌سوم سبد خانوار را تشکیل می‌دهد

بانک مرکزی نرخ تورم نقطه به نقطه را در بهمن‌ماه ۶۲.۲ درصد برآورد کرده که بیشترین میزان از فروردین ۱۴۰۲ است. بر اساس این گزارش، نرخ تورم ماهانه نیز به ۸.۴ درصد رسیده که احتمال ثبت رکورد تاریخی تورم را در پایان سال تقویت کرده است