محسن کدیور:خط امام نیاز به خانه تکانی، تجدید نظر و نقد اساسی دارد

محسن کدیور که طی سلسله مباحثی تحقیقی یافته های خویش در مورد نحوه برخورد آیت الله خمینی با آیت الله سید کاظم شریعتمداری را در وبسایت خود و سایت جرس منتشر میکند در آخرین نوشته خود تحت عنوان اعاده حیثیت از آیت الله شریعتمداری ، نقد و خواسته برخی دوستان خود در رابطه با  پایان دادن به این بحث را رد کرده است.

وی در مقدمه آخرین مقاله خود نوشته است:

دو سه نفر از دوستان خط امام ، برخی محبوس در زندان اوین و برخی منتظر الحبس، با محبت و شفقت به نویسنده پیغام دادند که «ادامه‌ی این بحث به نفع ما نیست و هیأت حاکمه از آن بهره می برد.» آنها سکوت معنی دار رسانه‌های رسمی رهبری (فارس و کیهان) را مثال زدند. این دوستان که نزد نویسنده بسیار عزیزند هیچ نقد محتوایی به مکتوبات سه گانه‌ی نداشتند، انتقادشان از زمان انتشار و سوء استفاده‌ی حاکمیت بود، در عین اینکه به ضعف پاسخهای داده شده توسط دفتر آیت الله خمینی هم معترف بودند. به دلیل احترامی که برای این عزیزان قائلم به آنها وعده دادم دلیل خود را در مکتوب بعدی بیشتر توضیح خواهم داد تا خیر عمومی داشته باشد. استدلالهای غالب این طیف از انتقادات غیرمحتوایی را صورت بندی کرده در قسمت یادداشتها پاسخ داده ام.

دکتر کدیور در طی این مقالات با ذکر اسناد مختلفی در پی اثبات این نظر است که رهبر و بنیانگذار ج.ا با رقیب خود (آیت الله شریعتمداری) برخورد منصفانه و اخلاقی نداشته و از بستری شدن این پیرمرد مبتلا به سرطان در بیمارستان تخصصی برای پیش گیری از پیشرفت سرطان اش جلوگیری کرده است.

این مباحث در میان طرفداران خط امام و آیت الله خمینی بازتاب گسترده ای داشته و با پاسخ هایی نیز که همگی در سایت جرس منتشر شده روبرو شده است.

آقای کدیوردر آخرین مکتوب اش ضمن آنکه نقدهایی نیز برپیروان آیت الله شریعتمداری در حزب جمهوری خلق مسلمان وارد دانسته است اما بر ضرورت اعاده حیثیت از آیت الله شریعتمداری تاکید کرده است.

محسن کدیور در پاسخ به دوستان منتقد خود نوشته است:

خط امام نیاز به خانه تکانی، تجدید نظر و نقد اساسی دارد. نوعی شخصیت پرستی و تقدم سیاست و قدرت بر اخلاق و موازین دینی در زمره‌ی مهمترین عوامل انحراف انقلاب مردمی ۱۳۵۷و کج بنیادی جمهوری اسلامی بوده و هست. بدون نقد این دو عامل جنبش سبز هم به سرنوشت انقلاب اسلامی دچار خواهد شد. به تاخیر انداختن این نقد بنیادی میدان دادن به شخصیت پرستی و سیاست زدگی اخلاق و دیانت است. به امید خدا این نقدها با رعایت اخلاق، انصاف و موازین دینی ادامه خواهد یافت.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله