واردات ۶۲۳میلیون دلار خودرو در سال تولید ملی

گمرک ایران جزئیات واردات هشت ماهه خودرو، تلفن همراه، برنج، سیگار و پوشاک را منتشر کرد.

براساس این گزارش٬ در هشت ماهه سال ۱۳۹۱ ایران ۲۷ هزار و ۴۷۲ دستگاه خودروی سواری با وزن ۴۴ هزار تن و به ارزش ۶۲۳ میلیون دلار وارد کرده است.

گمرک ایران همچنین از واردات گوشی تلفن همراه به وزن ۵۲۱ هزار تن و به ارزش ۱۱۰ میلیون و ۲۹۸ هزار دلار طی هشت ماه گذشته خبر داده است.

به گزارش دیگربان، طی این مدت مقدار ۷۷۵ هزار تن برنج به ارزش ۷۵۸ میلیون دلار و هفت هزار و ۵۷۹ تن سیگار به ارزش ۷۹ هزار و ۵۲۷ هزار دلار وارد ایران شده است.

واردات پوشاک از امارات٬ چین و ایتالیا در هشت ماه گذشته نیز هزار و ۲۶۱ تن و به ارزش ۱۴ هزار و ۴۸۰ هزار دلار برآورد شده است.

حجم گسترده واردات کالا از سوی دولت محمود احمدی‌نژاد همواره با انتقاد بسیاری از کار‌شناسان اقتصادی همراه بوده است٬ اما دولت بی‌اعتنا به این انتقاد‌ها و هشدار‌ها به این سیاست خود ادامه می‌دهد.

اقتصاد ایران بر اثر تحریم‌های بین‌المللی در شرایط وخیمی قرار دارد و مقام‌های جمهوری اسلامی ناچار هستند در قبال صادرات نفت از کشور‌هایی همچون چین٬ هند و پاکستان کالاهای «بنجل» و «بی‌کیفیت» وارد کنند.

واردات ایران در شرایطی نسبت به سال‌های گذشته افزایش یافته که آقای علی خامنه‌ای سال ۱۳۹۱ را سال «تولید ملی» نامگذاری کرده است.

با گذشت حدود ۹ ماه از زمان نامگذاری این سال٬ نه‌تنها گزارشی درباره تحقق این خواسته رهبر جمهوری اسلامی منتشر نشده٬ بلکه صد‌ها واحد تولیدی و صنعتی اعلام ورشکستگی کرده‌اند.

آن‌طور که برخی نمایندگان مجلس گفته‌اند فعالیت بسیاری از واحد‌های تولیدی بر اثر تحریم‌ها و سیاست‌های اقتصادی دولت متوقف شده است.

مطالب مرتبط

در سال ۲۰۲۴ حدود ۵۰ هزار زن و دختر در جهان کشته شده‌اند

کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل درباره افزایش احکام اعدام در ایران و خطر اعدام ده‌ها معترض، تشدید تنش‌های نظامی در منطقه و بحران جهانی خشونت علیه زنان هشدار داد

پیش‌بینی دقیقی از بازار مسکن در سال آینده نیست

پیش‌بینی قطعی این است که اگر مسائل سیاسی و هیجانات ارزی ناشی از آن حل نشود، بازار مسکن همچنان در رکود عمیق خواهد بود؛ در این شرایط قیمت اسمی افزایشی و انجام معامله با این قیمت‌ها کاهشی است

تورم خوراکی‌ها در ایران از آن رو اهمیت دارد که این گروه یک‌سوم سبد خانوار را تشکیل می‌دهد

بانک مرکزی نرخ تورم نقطه به نقطه را در بهمن‌ماه ۶۲.۲ درصد برآورد کرده که بیشترین میزان از فروردین ۱۴۰۲ است. بر اساس این گزارش، نرخ تورم ماهانه نیز به ۸.۴ درصد رسیده که احتمال ثبت رکورد تاریخی تورم را در پایان سال تقویت کرده است