گزارش فصلی آژانس در مورد برنامه هسته ای ایران:

با نصب همه سانتریفیوژهای لازم در فردو ایران آماده افزایش سریع غنی سازی اورانیوم است

گزارش فصلی جدید آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره برنامه هسته ای ایران منتشر شد.

به گزارش «تابناک» به نقل از رویترز در این گزارش، درباره آمادگی ایران برای فراهم کردن همه شرایط جهت دستیابی به سلاح هسته ای هشدار داده شده است.

در این گزارش آمده ایران پس از مستقر کردن همه سانتریفیوژهای مورد نظر خود در تأسیسات هسته ای زیرزمینی «فردو»، اکنون آماده توسعه سریع غنی سازی اورانیوم است.

بر پایه این گزارش، ایران تاکنون 2800 سانتریفیوژ را در مرکز غنی سازی «فردو» مستقر کرده و می تواند به زودی با به جریان انداختن 1400 عدد از آن ها و در حقیقت دو برابر کردن میزان فعلی، غنی سازی اورانیوم را در این مرکز شدت ببخشد.

این گزارش می افزاید ایران از سال 2010 تاکنون، حدود 233 کیلوگرم اورانیوم با غنای بالا (20 درصدی) تولید کرده که میزان این تولید تنها از ماه اوت سال جاری تاکنون، 43 کیلوگرم بوده است.

با این حال، تهران تاکنون 69 کیلوگرم از اورانیوم 20 درصدی خود را جهت استفاده های پزشکی به سوخت رآکتور تبدیل کرده است. این اقدام موجب می شود بازگردان این میزان برای تولید اورانیوم 90 درصدی قابل استفاده در سلاح هسته ای مشکل باشد.

علاوه بر موارد فوق، در بخشی دیگر از گزارش آژانس بار دیگر ادعاهایی درباره مرکز نظامی «پارچین» مطرح شده و آمده فعالیت های شدید ایران در این مرکز و پاکسازی آن، به طور جدی بازرسی های آژانس درباره امکان انجام آزمایش های تسلیحاتی هسته ای در ایران را تحت الشعاع قرار می دهد.

پیش از این نیز خبرگزار های رویترز و آسیو شیتدپرس به نقل از دیپلمات های غربی از تکمیل روند نصب سانتریفیوژها در تاسیسات فردو خبر داده بودند.

 

مطالب مرتبط

در سال ۲۰۲۴ حدود ۵۰ هزار زن و دختر در جهان کشته شده‌اند

کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل درباره افزایش احکام اعدام در ایران و خطر اعدام ده‌ها معترض، تشدید تنش‌های نظامی در منطقه و بحران جهانی خشونت علیه زنان هشدار داد

پیش‌بینی دقیقی از بازار مسکن در سال آینده نیست

پیش‌بینی قطعی این است که اگر مسائل سیاسی و هیجانات ارزی ناشی از آن حل نشود، بازار مسکن همچنان در رکود عمیق خواهد بود؛ در این شرایط قیمت اسمی افزایشی و انجام معامله با این قیمت‌ها کاهشی است

تورم خوراکی‌ها در ایران از آن رو اهمیت دارد که این گروه یک‌سوم سبد خانوار را تشکیل می‌دهد

بانک مرکزی نرخ تورم نقطه به نقطه را در بهمن‌ماه ۶۲.۲ درصد برآورد کرده که بیشترین میزان از فروردین ۱۴۰۲ است. بر اساس این گزارش، نرخ تورم ماهانه نیز به ۸.۴ درصد رسیده که احتمال ثبت رکورد تاریخی تورم را در پایان سال تقویت کرده است