با بیست و دو رای مثبت صورت گرفت:

تمدید ماموریت گزارشگر ویژه حقوق‌بشر ایران

شورای حقوق بشر با صدور قطعنامه ای برای يک سال ديگر ماموريت احمدشهيد گزارشگر ويژه حقوق بشر ايران را تمديد کرد.بنابر این گزارش به قطعنامه‌ای که منجبر به تمدید ماموریت احمد شهید ۲۲ کشور رای مثبت ۵ کشور رای منفی و ۲۰ کشور ممتنع دادند.

امروز پنج شنبه، سوم فروردين ۱۳۹۱، شورای حقوق بشر با صدور قطعنامه ای برای يک سال ديگر ماموريت احمدشهيد گزارشگر ويژه حقوق بشر ايران را تمديد کرد. در این میان کشور سوئد به عنوان يکی از حاميان قطعنامه به ارائه آن پرداخت.

 اين قطعنامه به ۳ نکته پرداخته است:

۱- تمديد دستور کار گزارشگرويژه در خصوص وضعيت حقوق بشر در ايران برای يک سال ديگر و درخواست از گزارشگر ويژه برای ارائه گزارش مستمر و اجرای مفاد دستور کار به شورای حقوق بشر و مجمع عمومی سازمان ملل

۲- درخواست از حکومت جمهوری اسلامی ايران برای همکاری کامل با گزارشگر ويژه و اجازه دادن به وی برای بازديد از کشور و همچنين دسترسی به همه اطلاعات لازمی که به او برای انجام دستورکارش نيازمند است.

۳- درخواست از دبيرکل سازمان ملل برای تهيه منابع لازم برای انجام دستور گزارشگر ويژه

اين قطعنامه همچنين با استقبال از پيشنهادات گزارشگر ويژه حقوق بشردر ايران که به شورای حقوق بشر ارائه شد در خصوص افزايش (نقض حقوق بشر) و همچنين دسترسی نداشتن گزارشگرويژه وعدم صدور روادید برای او برای سفر به جمهوری اسلامی ايران ابراز نگرانی کرده است.

ازسوی دیگر کشورهايی که به اين قطعنامه رای مخالف دادند شامل: کوبا، بنگلادش ، قطر، چين و روسيه بودند. دراين جلسه نماينده اروگوئه درخواست توقف فوری مجازات اعدام در ايران را کرد و با ذکر توضيحاتی گفت که مانند سال گذشته رای آنها ممتنع خواهد ماند. نماينده کوبا از قطعنامه انتقاد کرد و به دخالت کشورهای ديگر اشاره کرد و از کودتای سال ۱۹۵۳ سخن گفت و اينکه در زمان شاه نقض حقوق بشر انجام می شد. نماينده کوبا همچنين به تحريم ها اشاره کرد و اينکه در خاورميانه سلاح هسته‌ای وجود دارد اما ايران به دنبال انرژی هسته ای صلح آميز است. او گفت که هيچ توجيهی برای ادامه کار شهيد وجود ندارد. او گفت که جواد لاريجانی از کميسيارهای عالی حقوق بشر دعوت کرده به اين کشور سفر کند و ايران همکاری کرده است و با گفتن اين موضوع گفت که اتحادکامل خود را با ايران اعلام می‌کند اضافه کرد وضعيت در شورا واقعيت در مورد ايران را بيان نمی کند.

روسيه و اکوادر نيز با قطعنامه مخالفت کردند و در مخالفت با آن پيش از رای گيری صحبت کردند. نماينده چين هم به انتقاد از اختصاص دادن يک گزارشگر ويژه  برای کشور‌ها  پرداخت.

پس از آن نماينده ايران به پشت تريبون رفت. او قطعنامه را کاملا سياسی ناميد و گفت شورا نبايد اجازه بدهد اين بازی سياسی ادامه پيداکند و از سوء استفاده از مکانيسم های حقوق بشر توسط برای کشورها سخن گفت. اين درحالی است که در گزارش دبير کل سازمان ملل که دو روز پيش منتشر شده بود عملا این موضوع مطرح شده بود که به چه دلايلی کميساريای عالی حقوق بشر نتوانسته به ايران سفر کند. نماينده ايران همچنين از همکاری ايران با مکانيسم های حقوق بشر سازمان ملل سخن گفت که دقيق نبود. او به همکاری ايران در خصوص گزارش دوره ای ايران اشاره کرد که البته به گفته دبير کل سازمان ملل بسياری از توصيه ها و موارد مطرح شده در آن توسط ايران بی پاسخ مانده بود. او همچنين از همکاری های ايران در آينده با مکانيسم های حقوق بشر سخن گفت. او همچنين مدعی شد سطح همکاری جمهوری اسلامی با شورا بايد برای رد دستور کار گزارشگر ويژه مورد توجه قرار گيرد. او به آمريکا و سوئد به عنوان حاميان اين قطعنامه حمله کرد. او با حمله به گزارش احمدشهيد او را به جانبداری و مغرض بودن و در نظر نگرفتن معيارهای گزارش نويسی متهم کرد.

مطالب مرتبط

تا روز هفتم جنگ، ۱۶ درصد موشک‌های ایران از سامانه‌های پدافند عبور کردند

اگرچه خسارات وارده به مناطق مسکونی در جریان حملات موشکی ایران، در اسرائيل آزادانه گزارش می‌شود، اما، زمزمه‌هایی در درون این کشور درباره اصابت موشک‌ها به اهداف نظامی شنیده می‌شود

علی خامنه‌ای در سومین پیام تصویری خود ۲۳ بار از واژه ایران و 7 بار از واژه جمهوری اسلامی استفاده کرد

رهبر جمهوری اسلامی پس از چند هفته غیبت در جریان جنگ ایران و اسرائیل، در مراسم عزاداری شب عاشورا در حسینیه بیت رهبری ظاهر شد. او از مداح خواست تا نوحه "ای ایران" را که بر اساس ترانه مشهور محمد نوری ساخته شده، اجرا کند

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

مطالب پربازدید

مقاله