سوریه مظنون شماره یک انفجار بیروت

سیاستمداران مخالف بشار اسد در لبنان، دولت سوریه را به دست داشتن در انفجار روز جمعه در بیروت متهم کرده‌اند.

سعد حریری، از رهبران سیاسی مخالف دولت لبنان و ولید جنبلاط، رهبر سیاسی دروزی‌های لبنان گفته‌اند که بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه در پشت پرده بمبگذاری بیروت بوده است.به گزارش بی بی سی، ائتلاف تحت رهبری آقای حریری همچنین خواهان استعفای دولت لبنان شده است. در انفجار روز جمعه، ۱۹ اکتبر (۲۸ مهر) در بیروت، هشت نفر کشته و چندین نفر زخمی شدند.

این انفجار در منطقه عمدتا مسیحی‌نشین اشرفیه و در خیابانی پرازدحام در حوالی دفاتر اصلی ائتلاف ۱۴ مارس تحت رهبری سعد حریری رخ داد. وسام الحسن، رئیس اطلاعات پلیس لبنان از جمله کشته‌شدگان این حمله بود. او از نزدیکان سعد حریری به شمار می‌رفت.

آقای حسن، هدایت تحقیقات درباره مرگ رفیق حریری، پدر آقای حریری، بر اثر انفجار بمب در سال ۲۰۰۵ میلادی را به عهده داشت. در جریان این تحقیقات، دولت سوریه به دست داشتن در قتل رفیق حریری متهم شد.

به تازگی نیز اقدامات او منجر به بازداشت یکی از وزیران سابقی شد که به برنامه‌ریزی برای بمبگذاری‌های سازمان‌یافته به نفع دولت سوریه متهم بود. جامعه مسلمانان لبنان به طور عمده به دو دسته تقسیم شده است؛ گروهی که طرفدار بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه است و بیشتر شامل مسلمانان شیعه می‌شود و گروه دیگری که اغلب از مسلمانان سنی‌مذهب هستند و از مخالفان دولت سوریه حمایت می‌کنند. با ادامه درگیری‌ها در سوریه تنش بین این دو گروه در لبنان نیز شدت یافته است.

آقای حریری به یک شبکه تلویزیونی لبنان گفت: “ما بشار اسد را به ترور وسام الحسن، کسی که ضامن امنیت لبنانی‌ها بود، متهم می‌کنیم.”

ولید جنبلاط به شبکه ماهواره‌ای العربیه گفت: آنچه (بشار اسد) به ما می‌گوید این است که “آماده‌ام که در هر جایی آدم بکشم” حتی در شرایطی که سوریه را به یک ویرانه تبدیل کرده است.

ائتلاف ۱۴ مارس آقای حریری در یک اطلاعیه دولت لبنان را به حمایت از “جنایتکاران” متهم کرد و خواهان کناره‌گیری دولت شد. به دنبال انفجار روز جمعه، مخالفان دولت سوریه در بیروت و طرابلس دست به تظاهرات زدند. شدت انفجار روز جمعه به اندازه‌‎ای بود که بالکن‌های ساختمان‌ها در خیابان محل انفجار ویران شد و خودروهای زیادی آتش گرفتند.

نجیب میقاتی، نخست‌وزیر لبنان گفت که دولت به دنبال شناسایی عاملان انفجار و مجازات آنهاست.

حزب‌الله لبنان نیز که از متحدان نزدیک دولت سوریه به شمار می‌رود، انفجار دیروز بیروت را محکوم کرده است.

بان کی‌مون، دبیرکل سازمان ملل متحد، شورای امنیت سازمان ملل متحد و دولت آمریکا هم این انفجار را محکوم کرده‌اند.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله