گزارش آژانس از افت صادرات روزانه نفت ایران

یک میلیون و چهار صد هزار بشکه کمتر از ۱۰ ماه پیش

آژانس بین‌المللی انرژی می‌گوید که تولید نفت ایران بیش از حد پیش‌بینی‌ها کاهش یافته است.

به گزارش بی بی سی این نهاد که متشکل از کشورهای مصرف کننده نفت است، می‌گوید تولید نفت ایران در ماه گذشته میلادی، ۲۲۰ هزار بشکه کاهش داشته و به دو میلیون و ۶۳۰ هزار بشکه در روز رسیده است. صادرات نفت ایران هم به ۸۶۰ هزار بشکه، یعنی یک میلیون و چهار صد هزار بشکه کمتر از ۱۰ ماه پیش افت کرده است.

اقدام آمریکا در اعمال محدودیت بیشتر برای نقل و انتقالات مالی بین‌المللی با ایران نیز در کاهش تعداد خریداران نفت و در نتیجه کاهش تولید نفت خام این کشور موثر بوده است. گفته می‌شود که گروهی از این کشورها به دلیل مشکلات بانکی نتوانسته‌اند پول نفت خامی را که از ایران خریده‌اند، به حساب های بانک مرکزی منتقل کنند و در نتیجه از تمدید قراردادهای جدید برای تداوم خرید نفت از ایران انصراف داده‌اند.

برآوردهای آژانس بین‌المللی انرژی نشان می‌دهد که ایران می‌تواند روند ذخیره نفت خام در مخازن شناور دریایی را برای چند ماه دیگر ادامه دهد، ولی بعد از پر شدن ظرفیت این مخازن و تانکرها، ناچار خواهد بود تولید نفت را در برخی میدان‌ها متوقف کند.

آقای خامنه ای در سخنرانی دو روز پیش خود در خراسان رضوی ضمن اینکه تحریم های غرب را وحشیانه توصیف کرده بود بر مقابله با این تحریم ها تاکید کرد . وی با اشاره تلویحی به مسئولان دولت اظهار نظرهای آنها مبنی بر تاثیرگذاری تحریم ها بر اقتصاد کشور را منافقانه ارزیابی کرده بود.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله