وزیر پیشین دفاع آمریکا:

حمله به ایران فاجعه بار خواهد بود

 رابرت گیتس وزیر پیشین دفاع آمریکا، روز پنجشنبه گفت حمله یکجانبه از سوی اسرائیل به ایران عواقب فاجعه باری در بر خواهد داشت و به منافع حیاتی آمریکا آسیب می‌رساند.

به گزارش آسوشیتد پرس، رابرت گیتس که در مراسمی در نورفولک ایالت ویرجینیا سخن می‌گفت، خواهان افزایش تحریم‌ها علیه ایران شد و تاکیید کرد «در حال حاضر تحریم‌ها بهترین گزینه برای اعمال فشار اقتصادی و انزوای سیاسی به حکومت ایران است» تا به گفته وی، «رهبران ایران به این نتیجه برسند که با دنبال کردن هرچه بیشتر برنامه ساخت تسلیحات هسته‌ای، امنیت ملی و بالا‌تر از آن امنیت رژیم خودشان را به خطر می‌اندازند».

به گزارش رادیوفردا، گیتس همچنین تصریح کرد نه آمریکا و نه اسرائیل قابلیت معدوم کردن برنامه هسته‌ای ایران را ندارند و «حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران نتیجه‌ای عکس داشته، ساخت سلاح اتمی از سوی ایران را اجتناب ناپذیر خواهد کرد».

وی گفت هر حمله به ایران، برنامه هسته‌ای آن کشور را در عمق بیشتری از زمین مدفون و مخفی می‌کند.

رابرت گیتس همچنین ماه گذشته بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل را یک «متحد ناسپاس آمریکا» توصیف کرد و با انتقاد از وی گفت که او با سیاستی که در پیش گرفته اسرائیل را به انزوا و منافع آمریکا را خدشه دار می‌کند.

بنیامین نتانیاهو در ماه‌های اخیر بر تعیین خط قرمز برای برنامه هسته‌ای ایران تاکیید کرده و از آمریکا خواسته است در کنار تحریم‌ها، جدیت گزینه نظامی را نیزبه ایران تفهیم کند.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله